• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elif Şafak kitapları

kesinlikle katiliyorum, bir millet ne yapilir da karalanir diye oturup düşünmüş adeta kitabi yazarken...kuruşumu vermem o kadinin kitaplarina....

ben kitapta hıc bır sacmalık gormuyorum yasanılabılecek bır olay yazara gelınce baba ve pıc kıtabında yazar hıc te taraflı degıldı

niye ki,cok merak ettim

canım arkadaslar elıf safagın sıyası gorusunu tastıklemedıgnden okumuyorlar sanıyorum hatta hakkında dava acılmıstı sozde ermenı soykırımıyla ılgılı ermenılerın tarafında oldugunu dusunuyorlar bende saygı duyuyorum ıstıyen okur ıstıyen okumaz ama sonucta bu kadın bır yazar cok ıyı bır yazar cesur bır yazar terorıst degıl belkı dusuncelerını kıtaplara yansıtıyordur ama dusuncelerını yansıtmadan bu ulkeye ıcten pazarlıklı davranan yazarlarda vardır ve belkı arkadaslar bılmeden onların kıtaplarını okuyup destek olmus oluyorlardır bunu bılemeyız herkesın bır dusuncesı vardır kımı cesurca soyler kımı saklar ben taktır edıyorum yazarı

Elif şafak'ın Aşk kitabını okudum.Edebi anlamda çok güzel bir kitap.Okuduğum ilk kitabıydı ve sözcüklerin seçimi,türkçeyi kullanım oldukça iyiydi.Akıcı bir üslüpla yazılmış.Ama içerik olarak aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Mevlana'yı Şems'i bırakın sevdirmeyi bence onların ruhuna,ruhaniyetine saygısızlık etmiş yazar.İslamiyet ve Allah aşkı saptırılmış ve bunun bilerek yapıldığı gören gözler için bariz ortada.Bu konularda birazcık bilgi sahibi olmayan insanlar çabuk kandırılır ve beyni bu kitaplarla yıkanır diye düşünüyorum.Bir de kitabın ismi Aşk ama ben içinde buz gibi bir duygusuzluk buldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okuduklarım; Baba ve Piç, Aşk. İkisini de çok beğendim tavsiye ederim.

Sadece Aşk'ı okudum ama Elif Şafak'a karşı önyargılıyım bunu kabul ediyorum uzun süre önce aldığım Baba ve P.ç dolapda durur öyle yanaşmıyorum

Elif Şafak'ı okudum okumasına ama üslubu bana göre değil,her seferinde acaba önyargılı mı davranıyorum diye düşünüp bir başka kitabını okudum ama sonuç değişmedi.Hiçbirini beğenmedim.Sadece ''Bit Palas'' azıcık da olsa daha ilginç geldi o kadar.Aynı şeyi Orhan Pamuk kitaplarında da yaşadım.Önyargılı olmamak için onu da okudum ama sonuç aynı oldu.Ama tabi ki her düşünceye olduğu gibi onları beğenenlere de hoşgörüm var,zevk meselesi sonuçta.

ben siyah süt ve aşkı okudum...ikisini de çok beğendim anlatım tarzı güzel..akıcı..ben çoğu kitaptan sıkılır yarım bırakırım ama ikisinde de büyük zevkle okudum ve kısa sürede bitirdim..yazarın kişiliği görüşü benim için önemli değil kitap beni içine çekiyorsa anlatılanları yaşayabiliyosam o hayal alemine girebiliyosam bence başarılıdır o kitap benim için..iki eserini de tavsiye ederim..keşke fırsatım olsa da diğer kitaplarını da okuyabilsem:105:

elif şafak ın siyasi görüşlerine karşıyım ama romancılığı tartışılmaz, üslubu tıpkı kişiliği gibi karmaşık ve ağırbaşlı. nedense pek çok yazar ülkemizde de dünyada da bir aykırılıktır tutturuyor, bu sanırım aydınlaşma hastalığı. aydın olmayı kendilerince ezilen, hor görülen, kavga eden tarafla birlikte olmak zannediyorlar. elif hanım bunu hoşgörü erdemliliğine oturtsa da tepki çektiği muhakkak.

kitaplarına gelince siyah süt'ü okudum, eğlenceli yalın ve kadınca yazılmış, hoş detaylar var. Aşk ise kurgusu zekice planlanmış hayalgücü çok yüksek anlatımı gayet başarılı konusu her kesime hitabedebilecek bir roman. Türk romancılara karşı sempatim olmamasına rağmen gayet başarılı buluyorum elif şafak'ı. dipnot: reşat nuri güntekin hariç elbette

Elif Şafak ın bütün kitaplarını okudum,Aşk adlı kitabı arşivimin en önemli noktasında durur..bambaşkabirşey o benim için.. Şimdi de İskender imerak etmekteyim..acaba nasıl:68::68::68:

Elif Şafak'a karşı herzaman önyargılıydım burdaki konularda dile de getirmiştim
Baba ve P.ç'e başladıktan sonra önyargılarımın yersiz olmadığını anladım
Kitabın en fazla 66 sayfasına dayanabildim
Kitabı ingilizce yayınlaması da hiç hoş değil

Son düzenleme:
almanyada dogup yetisdigim icin, türkce kitaplari pek okumam.gerci pek degil hic okumam desek daha iyi olur.ama türkiyeden gelen bi arkadasimin tavsiyesi üzerine elif safagin "ask" adli kitabini okudum.basta alisik olmadigim icin birde dogruya dogru pek iyi degildir türkcem, iste basta pek bisey anlaamdim kitapdan.ama okudukca girdim hikayeye ve öle güzel bi kitabki.baya bi etkisinde kalmistim o zamanlar.ki zaten filosof ve nasihat ve derin sözler iceren seyleri seviyorum...
herkeze tavsiye ederim

Okulda kütüphanede Aşk adlı kitabının ilk sayfalarını okudum politik geldi sıkıldım bıraktım...
Sonra merak edip Firarperest adlı kitabını aldım onu da beğenmedim tamamını okumadım...
Bir daha kitaplarını alacağımı sanmıyorum...

ilk olarak Firarperest'i almıştım okudum gayet güzeldi
Fakat en son romanı İskender'e nedense bir ön yargıyla aldım
hatta okumayacağım gözüyle baktım ve neden boşuna
para verdin diye kendimle hesaplaştım
(sanrım çalıntı söylentileri ve olumsuz yorumlar ışığında)
güzel olmadığını düşündüm fakat yaptığım çok yanlışmış
başları biraz karışık gibiydi ama karışıklığı yaratan bendim
gayet güzel bir romanı daha bitirmiş oldum
tavsiye ederim .

kitapları gerçek dünya ile ilgisizmiş gibi okuyunca hoş geliyor ama, aslında taşıdığı fikirlere baktığımda hep birbiriyle çelişen ve çarpık düşünceler görüyorum. yine de tam bir postmodern

selamlar aşk ı okudum bayıldım
sonra durumuma uygun dıye siyah süt ü onerdıler aldım okuyorum suan ama cok karskkk geldı bana surklı ıc dunyaısnı anlatıyor bakalım belkı bıtımıne yakn daha net birşey soyleyebılırm. ama suan cok cekıcı gelmedı dıger kıtaplarınıda denıcm ama

Back