Elif Şafak kitapları

ben elif şafağı çok iyi bir yazar ama sağlıksız bir aydın olarak değerlendiriyorum ve aslında bu ikisi nadiren biraraya gelir;işte burada tıkanıyorum,ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum...okuduğum kitapları(bit palas, mahrem, pinhan, araf ve siyah süt-siyah sütü ben de iyi bulmadım-) kesinlikle çok başarılı analizlere, etkileyici bir anlatıma ve sağlam bir kurguya sahipti fakat bir aydın olarak çok fatal tutarsızlıklar tespit ediyorum düşünce dünyasında ve komplo teorilerine de çok yatkın bir aydın omurgası(zlığı)na sahip olduğunu düşünüyorum...yine de kendimizi önyargılarımızdan dolayı elif şafaksız bırakmak yazık olur...hem eserlerini okumak onunla aynı dünya görüşüne sahip olmak anlamına gelmez...hem de ne düşünürse düşünsün ve ne yaşarsa yaşasın bir sanat insanının eserlerini protesto etmek bana sağlıklı gelmiyor...ha yanlış anlamaları önlemek için not düşeyim ben elif şafağın düşünce dünyasına gayet netameli bakan biriyimdir ama kendisini okumaktan imtina etmiyorum yinede...

CADIARZU baba ve piç güzeldi,ayrıca bu yazarı okumam diyenlerin sebeplerini öğrenmek isterdim doğrusu...:uhm:

siyasi görüşleriyle kitaplarını nasıl bir tutarsınz ki anlamam.. sizin fikirlerinizi savunmak zorunda degildir ki.. ortada bi eser vardır emek vardr eserin güzelliği vardır.. yazarın görüşleriyle alakalı öngörüleri anlamıyorum..

arkadaşlar elif şafak kitaplarından hiç okumamıştım
şu an elimde baba ve piç duruyor.
okuyup okumamak arasında gidip geliyorum:)

Ayçiçeği güneşe aşık olunca, gülmekten kırılmış bütün bitkiler.
“Güneş gökyüzündeki tahtından bir an bile ayrılmaz. Kudretli ve ulaşılmazdır. Sen kim, o kim... Vazgeç bu sevdadan!” demişler hep bir ağızdan. Ayçiçeği sesini çıkarmamış. Sevdalı gözlerini dikmiş güneşe; bakmış.. bakmış.. bakmış...

Uzun müddet hiçbir şeyin farkına varmayan güneş, nihayet bir gün, ayçiçeğinin bakışlarını hissetmiş üzerinde. Önce geçici bir heves sanmış ama zamanla yanıldığını anlamış. Ayçiçeği öyle inatçıymış ki, güneş tahtını nereye taşıdıysa, yılmadan usanmadan o yöne çevirmiş başını.
Derken bir öğleden sonra, artık bu takipten bıkan güneş sapsarı gazabıyla kavurmuş ayçiçeğini. Daha ay çiçeğinin üzerinde simsiyah duman tüterken, insanlar akın etmişler olay mahaline. “Yaşasın!” demiş içlerinden biri. “Şimdi ne güzel çitleriz bu aşkı."

Aynı gece televizyonun karşısında acıklı bir aşk filmine gözyaşı dökerken, çitlemişler ayçekirdeklerini.

Elif Şafak – Mahrem

-Kesınlıkle tavsıyemdır...

aynen katılıyorum çok güzel bir tespit:..

Siyah Süt
Elif Şafak'ın Siyah Süt'ü de bir peri masalı. Bir peri masalı ama, alabildiğine gerçekçi, sorgulayıcı, inanılmaz içtenlikte, yeri geldiğinde, gerektiğinde, perilerini cinlerini sus pus kılabilen bir peri masalı.

(Neyse ki, gebeliğin on altıncı haftasında, parmak kadınlardan Anaç Sütlaç Hanım baskın çıkıyor; Elif Şafak'a, karşı apartmandaki meraklı teyzeye, hatta bütün Kuzguncuk'a operalar dinletiyor: "Ne var, fena mı? Bebeğe müzik sevgisi aşılıyoruz burda."

Oturduğum semtte de zaman zaman aynı şey oluyor; gecenin geç bir saatinde bütün Sıracevizler, benim çabamla, Verdi, Puccini, Bizet dinlemek zorunda kalıyor. Evet, fena mı?!)

alıntı

siyah süt

bende baba ve piç i okudum ve çok beğendim.sürükleyiciydi ve çok zekiyce olaylar birbirine bağlanmıştı elif şafak ın başka kitabını okumadım ama şu an ki kitabım bittiği gibi diğer kitaplarınıda okumayı düşünüyorum

bence kalem guclu bır kadın genc yasına ragmen ortaya koydugu eserler hakkaten okunası. fıkırlerı sıyası gorusu ve hatta dusunce dunyası dahı benı ılgılendırmez o onun kendı hayatıdır benım yasvıp edıp etmemem de onnu ılgılendırmez zaten. ama romanlarında oyle bır tat vardır kı ıste ona hayır dıyemem ben. hakkaten yazarlıgını takdır ederım, bazen ucuk kacıktır ama tam ıste elıf safak dersınız yazdıklarını okudugnuzda. farklı bır cızgısı var ve acıkcası sıyası goruslerı ve hayatı benım ıcın yazarlıgının onunde degıldır.

ıkı kıtabını okudum mahrem:cok sıkıcı geldı bıtırmek ıcın okudum.son olarakta bana yakın oldugu ıcın sıyah sutu okudum o bıraz daha ıyıydı ama genel olarak elıf safak benı karamsar yapıyor.okurken ruhum sıkılıyor.o yuzden dıger kıtaplarını almaya cesaretım yok

Elif Şafak'a ön yargılı yaklaşmak en büyük hatalardan biridir bence
benim için yazar dendi mi çağdaş türk edebiyatında birincisi hakan Günday ikincisi Elif Şafak'tır..
tüm kitaplarını severek,hiç sıkılmadan okudum..

Elif Şafağın Baba ve Piç ve Bit Palas adlı kitaplarını okudum.Biraz fazla tasvir kullanıyor yazılarında,yinede çok iyi bir yazar ve kitaplarını severek okuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…