• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elif Şafak kitapları

white_angel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
73
0
86
Sakarya
kızlar ben baba ve piç ile elif safak okumaya basladım ve su anda pinhan bitmek üzere hepsini okumus olacagım elif safak anlatımı cok güzel cok baska
birtek sehrin aynaları cok detaylı
şiddetle tavsiye edilir...
bide melanie mazucco -hayat- okuyun derim ben

Baba ve Piç ile Siyah Süt'ü okudum.Diğerlerini de aldım ama sırada başka kitaplar var.Onlar bitince bunlara başlycam..

elif Şafak´ın Siyah süt´ünü okumak istiyorum.elimdeki romanı bitirince inşallah

bu yazarın kitaplarını bende okumayı düşünmüyorum, benim şahsi görüşüm, ayrıcada okuyanlara karışamam tabii

Mahrem'i okumuştum.Çok güzeldi..
Kitap konusunda asla önyargı yapmam.Yazarlık,bir yetenek,bir ilham işidir.
O yüzden o yazara dışardan bakmak yerine,okuyarak kararımı veririm.yerimseniben

ben okudum sıyah sutu tavsıye ederım cok hoş bır ktb elif şafağın btun ktb okuyacagım suan
canan tan pırayeyı okuyorum bıtsın
elif şafak minhanı okuyacagım

baba ve piçle başladım elif şafak okumaya sonrası çorap söküğü gibi geldi..
baba ve piçi okurken aradan bikaç ay geçtikten sonra bu kitapa ilgili onca kıyametin kopacağı aklımın ucundan bile geçmemişti tabi ki..kitapla ilgili suçlamaların abartı olduğunu düşünüyorum, öyle olmasa beraat edemezdi heralde o kadar tepki sonucunda..sırf bu sebepten elif şafağa tövbeli arkadaşların çok şey kaçırdığını düşünüyorum (hiç elif şafak okumamış suçlamaları sadece medyadan duyduklarıyla şekillenmiş kişiler kastım)..her neyse seven sever sevmeyen sevmez..zaten şimdiye kadar elif şafak hakkında ortalama bi yorum duymadım, ya çok seviliyor ya da nefret ediliyor..
muhteşem bi dili harika bi uslubu var, kurgusu çok zekice; hikayelerinde açık bi nokta yakalayamıyorsunuz..muhteşem ayrıntılar var yakalayabilen için ve mest ediyor (misal olarak baba ve piç kitabından misal verecek olursam; zelihanın kitabın başında kavga ettiği taksiciyle kitabın sonunda cenaze arabasının önündeki taksinin şöförü aynı kişiydi, kitabın bölümleri mustafanın ölümüne sebep olan aşurenin içeriğini oluşturuyordu en sonda gibi..)
araf, mahrem, bit palas, pinhan, şehrin aynaları, siyah süt hepsi harika..hayattan gördüklerini benim hissettiklerime benzer şeylerle aktarışlarını da çok seviyorum..hayatımın yazarı diyebilirim..
favori kitabımsa araf şimdiye kadar 20den fazla kez okumuşumdur sanırım o kitabı..

ben siyah süt ü okudum ama çok hoşuma gitmedi.anlaşılan zevkler çok farklı arkadaşlar.o kitabı buradaki yorumlara dayanarak almıştım ama sonu benim için hüsran oldu.ama beğenenlere saygı duyuyorum

mahrem----kesinlikle süper,en sevdiğim kitaplardan bir tanesi ve elif şafak'ın okuduğum kitapları arasında en çok beğendiğim
bit palas--benim için ikinci sırada mahrem kadar olmasa da çok beğendim
pinhan--güzel ama diğer ikisi daha güzel
siyah süt--kesinlikle elif şafak kitabı olarak sayılamayacak bir kitap.elif şafak'ı bu kitapla tanıdıysanız kesinlikle çok yanlış tanımışsınız demektir.bence çerezlik bir kitap.kendisinin de kitapta söylediği gibi bu kitabı sadece okumak ve sonra da unutmak lazım.

okuduklarım hakkındaki yorumlarım böyle...

okumak isteyip de henüz okuyamadıklarımsa;

baba ve piç-- çıktığı dönemde çok tartışma olmuştu bunla ilgili o nedenle o zamanlar okumak istemedim,hala da okuyamadım.

araf--kitabın arkasındaydı sanırım;yabancı bir ülkede öncelikle insanın ismine yabancılaştığıyla ilgili birşey vardı-tam hatırlayamadım şimdi cümleyi.o tespit bile beni çok etkilemişti çünkü yurtdışından yeni gelmiştim ve gerçekten çok derinden hissettiğim birşeydi bu.

araf--kitabın arkasındaydı sanırım;yabancı bir ülkede öncelikle insanın ismine yabancılaştığıyla ilgili birşey vardı-tam hatırlayamadım şimdi cümleyi.o tespit bile beni çok etkilemişti çünkü yurtdışından yeni gelmiştim ve gerçekten çok derinden hissettiğim birşeydi bu.

araf benim en sevdiğim elif şafak kitabıdır, mahremse ikinci sırada yer alır..arafı şiddetle tavsiye ederim belki sizin de sıralamanız yer değiştirir:)
siyah süt hakkında dediğinize de katılıyorum, elif şafağın en çerezlik kitabı, ama yazarı tanımak açısından da hoş bi kitap..

arafın arkasında mıyda yoksa içinde mi geçiyordu sadece tam hatırlamıyorum ama isimlerle ilgili şu tarzda bi benzetmesi vardı "yabancı bi memlekette isminizin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelenler gibi olmasa da pişmiş ıspanağın başına gelenler gibidir, orasından burasından kırpılır ve küçülürler" çok sevmiştim bu benzetmeyi :)

Bence siyah süt iyiydi,en azından çoğu kadının yaşadıkları vardı.kendi siyasi görüşüm kadar karşıt görüşlerde benim için ilği çekici.

Back