How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Elif Şafak - AŞK

arkadaşlar size bir tavsiye elif şafak'ın aşk'ından sonra
Ahmet ÜMıT'in Bab-ı Esrar adlı kitabını okuyun.
konuları birbirine benziyor, yani genel hatlarıyla.
A. Ümit de çok iyi bir yazardır

Ne Elif Şafak Aşk, ne Ahmet Ümit Bab-ı Esrar,ne de Saide Kuds Kimya Hatun
Bu üç kitap da roman.. yani birbirleriyle çelişmeleriçok doğal, çünkü farklı üç yazarın aynı konu ile ilgili kurguları.... Çelşkiler farklılıklar illaki olacaktır....
Ama Aşk'taki 40 kural kurgu değil...
Üç kitabı da okudum, eet çelişkiler var ama zaten bu üç kitapta yazılanlar da gerçek değil ki, kurgu adı üstünde roman...
Tasavuff ile ilgili ferçek bilgi istiyorsanız roman değil ünlü tasavvufların mevlevi yada sufi felsefesini nlattığı kitapları okumalısınız...
Ama roman olarak her üç kitap da çok akıcı, sade ve huzur verici...
Tasavvufa opüler ilgiyi arttırdıkları için de yazarlarını takdir ediyorum... Buraya yazan birçok kişi de tasavvufla ilgili yazılar kitaplar araştırmaya başlamış... Bu kitaparın en büyük başarısı da bu olsa gerek...

Nefis bir kitap Elif Şafak-AŞK.
Kendimi sanki o zamanlarda vede o ruh halinde
hissettiğim ender kitaplardan biri.Akıcı bir yazılım
vede harika bir başyapıt..................................

Ben Elif Şafak'ın Aşk romanını beğenerek okudum. Elif Şafak'ın derin bir araştırmadan sonra bu romanı yazdığı anlaşılıyor. Konusu Ahmet Ümit'in Bab-ı Esrar'ıyla hemen hemen aynı. Romanda Mevlana ve Şems Tebrizi'nin dostlukları çok güzel anlatılmış. Yukarıdaki yorumlardan yola çıkarak Kimya Hatun'u da en kısa zamanda okuyacağım.

Aşk' ı bir solukta okuyup,her kelimesinden keyif aldım.Elimden bırakamadım fakat,daha önce Kimya Hatun'u okuduğumdan çelişkiler içinde kaldım.Kimya Hatun kitabında Kimya ile Alaaddin birbirlerini seviyorlar.Şems ile evliliği Mevlana'nın isteği ile yapılıyor, Şems tarafından dayak yiyip,kahrından ölüyor.İki kitap arasındaki anlatım tamamen birbirinden farklı.En kısa zamanda gerçek hikayeyi öğrenmek istiyorum.

kimya şemsten dayak felan yemiyor yok böle bişi.şems evlenmesine rağmen hala beklediği ilgi ve alakayı göremediği için kahrından ölüyor.dayak yok yani.ben mi yanlış hatırlıyorum acaba.sanmıyorum ama

Nefis bir kitaptı AŞK.Harika yazmış Elif Şafak ellerine sağlık.
Ağlayarak okudum kitabı,kalbim okudu aslında,özüm okudu.
Muhteşem............................................................

çok çok çok çok güzel bir kitap ."teslim ol bırak hayat sana rağmen değil seninle beraber aksın , düzenim bozulur hayatım altı üstüne gelir diye endişe etme ne biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını". lütfen kitabı alıp okuyun...

2 gün önce başladım ve bitti. Tek kelime ile bayıldım..Hiç ummadığınız bir dünyaya çekiyor sizi, beklenmedik bir şekilde..

Soluksuz okuduğum ve çok etkinlendiğim kitaplar arasında ilk sıralarda yer alıyor artık benim için..

Mükemmel bir kitap..

Şiddetle ama şiddetla tavsiye ederim..
Mutlaka okuyun..

BAŞYAPIT NİTELİĞİNDE BİR KİTAP. OKUMALISINIZ KESİNLİKLE.. KÜTÜPHANEMDE VAZGEÇİLMEZLERDEN..delikafaduldenkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ben de beğenerek okudum.
tavsiye ederim..
dili,anlatımı oldukça güzel..
bu benim okuduğum ilk Elif Şafak kitabıydı.
öncekileri biliyordum ama okumadım.
hangisini özellikle tavsiye edersiniz arkadaşlar ?

baba ve piç i beğenmedim. :utangac:
siyah süt hamilelik dönemini çok farklı bir dille anlatıyor.:emir_bebek: bir kaç arkadaşım da okumuş ve çok beğenmişlerdi..kitap bittiğinde benim de yüzümde bir tebessüm hakimdi..kaydirigubbakcemile3
bu kadar okudum. ancak ben bu kadar tavsiye edebilirim.. kolay gelsin. senin de çok beğendiğin elif şafak kitaplarını söylersin:sm_cool:

Daha önce Baba ve Piç'i vede Bit Palas'ı okumuştum.
Ama Aşk kitabını bir başka yazmış Elif Şafak.
Bu kitabı çok farklı nefis.Kalbimle okuduğum tek kelimeyle
müthiş bir kitap.Eline sağlık Elif Şafak............................

Şuan RÜZGAR bölümündeyim....Şems-i 'in 40 kuralını çok beğenerek okurdum ama kendisiyle ilgili

detaylı

bir fikrim yoktu......

dün gece SU bölümünü okurken ağladım ,ağladım ,ağladım...ekskliğime, yavanlığıma, aceleciliğime,

yaftalamalarıma, kibrime..... eğer içinize ayna tutmak istiyorsanız okunmalı , en azından denenmeli...

olmazsa olmazlarımdan AŞK.. ayrıca herkesin kitaplığında olmalı ve arada bi gözden geçirilmeli...pinhan'ı da öneririm elif şafak'ın

Mükemmel bir kurgu, enfes bir anlatım.Konu zaten muhteşem.
Elif Şafak'ın tasavvufla ilgilendiği bir yerlerden aklımda kalmıştı.İçimde hep bir merak vardı bu konuyla ilgili.Ama bir türlü fırsat bulup da ilgilenememiştim.
Özellikle benim gibi konuyu merak edip de uzağında olanlar için X4-X5 lezzette bir kitap olmuş. Bir kere her zamanki muhteşem Elif Şafak anlatımı.Daha sonra enfes-sade ve öz bir kültür aktarımı.Ve içerik zaten harikulade.
Bazı bölümler de gözlerim doldu, tüylerim diken diken oldu resmen.
İnsanoğlunun hamlığı, çiğliği, basitliğine inat ne güzel bir felsefe...
Herkesin okuyup, kendine pay çıkarması gereken harika bir kitap.

Kitap harika, okurken büyülenmemek elde değil.Ne kadar yüzeysel yaşadığımızı; aslında ne kadar derin bi varlık olduğumuzu da anlatıyo kitap.
Çocukluğumdan beri Mevlevilik evde konuşulan bi konu olduğu için Aşk çıktığında hemen aldım.Okuduğum ilk Elif Şafak kitabıydı ve bayıldım :)

bende yeni okumaya başlıycam ama bi türlü başlayamıyorum,okurken sıkılmam inş. kitabı aldığımdan beri bi okuyasım gelmedi, rengide güzel oysa, en yakın zaman da okuycam ve beğeneceğimden eminim,
yorumları çok güsl

bugun basladım okumaya iyi gidiyor şimdilik ....bitiriyim bende yazarım yorumlarımı

Back