• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elif Şafak - AŞK

tasavvufla ilgili olan bölümlerin doğruluğuna kesin olarak inanmam mı gerek bilmiyorum :/

tasavvufla ilgili bölümlerdeki bilgiler, bazı kaynaklarla çelişiyor. başta ahmet ümitin bab-ı esrar kitabıyla mesela.(okumadım ama duydum)

ama elif şafak 14- 15 yıldır tasavvufla uğraşıyor bildiğim kadarıyla. ve hiç de boş bir kadın değil... :1closedeyes:

ayrıca kitabın arkasında ne kadar güvenilir kaynaklardan yararlandığını görebiliriz.:delphin:

İlk gazete reklamında görmüştüm çok etkiledi nedense elime aldığımda ayrı etkilendim okurkende ayrı etkileniyorum. Roman içinde roman bence aşk içinde aşk...

kitap bitince 40 KURALI madde madde yazıp saklayacağım, tekrar tekrar okuyacağım
biraz yavaş gidiyor ama okudukça keyif alıyorum
tavsiye ederim

kitap bitince 40 KURALI madde madde yazıp saklayacağım, tekrar tekrar okuyacağım
biraz yavaş gidiyor ama okudukça keyif alıyorum
tavsiye ederim

Ben yaptım.
Tekrar tekrar okuyorum.
Çok değişik geliyor her seferinde.
Başka başka şeyler anlıyorum.
a.s

sabırsızlanıyorum okumak için.zor tutuyorum kendimi
bu ara bu kitabı okuyarak ziyan etmek istemiyorum
zihnimin daha temiz olacağı zamanı bekliyorum
şöyle sindire sindire okumak için
ve zaten tasavvuf son zamanlarda ilgilenmek istediğim bi alan.isabet olacak
şimdi yukarıdaki yorumlara bile göz ucuyla baktım.etkilenmemek adına
herkese iyi okumalar...

Aşk' ı bir solukta okuyup,her kelimesinden keyif aldım.Elimden bırakamadım fakat,daha önce Kimya Hatun'u okuduğumdan çelişkiler içinde kaldım.Kimya Hatun kitabında Kimya ile Alaaddin birbirlerini seviyorlar.Şems ile evliliği Mevlana'nın isteği ile yapılıyor, Şems tarafından dayak yiyip,kahrından ölüyor.İki kitap arasındaki anlatım tamamen birbirinden farklı.En kısa zamanda gerçek hikayeyi öğrenmek istiyorum.

Aşk' ı bir solukta okuyup,her kelimesinden keyif aldım.Elimden bırakamadım fakat,daha önce Kimya Hatun'u okuduğumdan çelişkiler içinde kaldım.Kimya Hatun kitabında Kimya ile Alaaddin birbirlerini seviyorlar.Şems ile evliliği Mevlana'nın isteği ile yapılıyor, Şems tarafından dayak yiyip,kahrından ölüyor.İki kitap arasındaki anlatım tamamen birbirinden farklı.En kısa zamanda gerçek hikayeyi öğrenmek istiyorum.

ben bir sitede yorumları okumuştum kimya hatunla ilgili. içerisindeki bilgiler çok gerçekçi değil anladığım kadarıyla. şu an ahmet ümit'in bab-ı esrara başladım. onda da aynı konu işleniyo. bakalım onda ne yazıyor.

ama sizce şems-i tebrizi öyle biri mi? dayak atabilecek biri?

okudum bnde aşk.ı öncelikle kitabın rengi insanı etkilioo :)beğendim ama abartılcak kdr güzel diildi bnce

kitabı bitirmekte zorlandım açıkçası ama sonu güzeldi.. Kitapta geçen aşk ilahi aşktı. Bende rengine tav oldum açıkçası..:icecream:

nedense bu tarz kitaplar çoğalmaya başladı...okumadım ama okuyacağım ilk fırsatta babı esrarı okudum konular yakın...zahir den mi esinlendiler acaba...
babı esrar da aradığımı bulamadım bakalım aşk nasıl??

10 gün önce aldım kitap fuarından aldım kitabı
doğan kitap standında yığın şeklinde sıralamışlar
herkes bakıodu bende sürü psikolojisiyle yöneldim incelemek için:roflol:
içeriği hakkında bilgim yoktu kitap kapağı çok hoşuma gitti fazla incelemeden aldım.
okumaya başladığında insanı inanılmaz sürüklüyo.dili çok sade ve anlaşılır.
ayrıca romanı birkaç farklı kişinin ağzından dinlemekte ayrı bir keyif veriyor:asigim:
içinden hayata dair çıkarılacak çok fazla ders var
kesinlikle alınası ve okunası kitaplardan biri.
gözü kapalı tavsiye ediyorum:delphin:

muhteşem bambaşka bir yazar elif şafak, hatta modern türk edebiyatının en güçlü kalemlerinden birisi. ben gerçekten çok seviyorum, kitapları da birbirinden farklı, kendini tekrar etmiyor, hele bir pinhan kitabı var, tadından yenmiyor :):) bu kitabı alamadım hala, en kısa zamanda alıp okuyacağım.

Son düzenleme:
AŞK....
Okumak için çok sabırsızlandığım bir kitap olmuştu..
Nihayet dün alma şerefine ulaştım....
Bir an önce okumak istiyorum......

Bir konyalı olarak ve bir elif şafak hayranı olarak bende okuyorum şuan ortalarındayımm.. gerçekten çok güzel okunası bi ka,itap genel kültür itibariylede herkese şiddetle tavsiye ediyorum.. fazla bilgi göz çıkarmaz:))

Back