Elektrik çarpıyor çok korkuyorum artık..

Çorapsız mı duvara dayicaz
Ayaklarım hiç ısınmaz zaten elektrikten kaçarken zatürreye bağlamayayım yaw olayı

Ben elimi neye atsam bildiğin beyaz ışık çıkıyor. Özellikle son zamanlarda oluyor galiba mevsimsel gerçekten.

Elektrik kacagi var baska aciklamasi olamaz.
Allah gostermesin aman dikkat canini alabilir.
Benim kuzenimde aylardir carpiliyordu tezgahta mutfakta.
Bulasik makinasini bosaltirken, bulasik yikarken hep bi şok.
En sonunda eside yasadida hmen aradilar isin ciddiyetini anlayip.
Hemen geldiler megersem toprak hatti atmis, fazla elektrigi topraga atip tehlikeyi onleyen sistem.
Tamir icin gelen adam geldiginde ' ölmdiginize saskinim" demis.

Eşinize olmadığına göre bendeki gibi sizden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum Bende çok korkuyorum.. Dışarda özellikle çok oluyor mesela postaneye gidiyorum kapıyı açarken çatt insanlarda bana bakıyor acaba neden irkildi gibisinden. Annem, kardeşim bana yanaşıyor değer değmez çatt. Nedir anlamadım ultra elektrik yüklüyüz bacım biz heralde.. Tabi evle alakalı bir durumsa o daha ürkütücü.

Havalar soğuduğunda bende de oluyor genelde bu soğuk havalarda elektiriklenme oluyor bir çok kişi yaşamıştır

bende çok çarpılıyorum metale filan dokununca insana değersem onuda çarpıyorum

Eşimle aynı anda fizik tedavi gördük. Akşam evde birbirimize dokunamıyorduk

sorun siz de olabilir bana da çok oluyor insandan bile çarpılıyorum ve canım yanıyor

Beni de bir magazadaki kabinin kilidi carpiyor. Ya ne zaman gitsem orda carpiliyorum ama baska magazalarda olmuyo

Ev hariç hiç biyer de metal elektrik çarpmıyor beni bnce kesn evde sorun var ams evde de bulsşık makinasının metali eşimi çarpmadı beni çarpıyor kafam karıştı

uzun zaman sonra evimize geldik esimide benide sürekkli heryerden elektrik carpıyor hatta bebegimize dokununca bile

Topraklama var mı eviniz de?
Topraklama dan olabilir kaçak olabilir ayrıca sigortanın yanması çok olağan bir durum değildir.
Yani şöyleki akım baya fazla gelmiş ve sigorta yanmış.Tesisatınızı kontrol ettirmeniz gerekiyor.Kablo içinde yanma,ark felan da yapıyor olabilir.
Ayrıca yeni takılan sigortanızın amperi yükseltilmiş ise bu durumdan dolayı sigorta atmıyor olabilir.(sigorta atması koruma gibi bişey)
Sevgiler.

Evde topraklama yoksa ondan oluyordur.
Mesela benim de eğer ayağımda ev terliği yoksa bulaşık makinesinin metal kısmı veya tost makinesinin içi çarpıyor.

Ben de gün içinde araba kullanıyorum. Öğretmenim akıllı tahta kullanıyorum. En az 3 kere elektrik çarpıyor bana da. Artık sınıftan çıkmadan, kapıyı tutmadan önce duvara dokunup statik elektriği oraya boşaltıyorum. Arabadan indikten sonra kapıyı kapatmadan önce yere dokunup oraya boşaltıyorum elektriği. Bir de kış geldi yün kazaklar, kalın kıyafetler de elektriklenme yapıyor insanda. Toprağa dokunarak, toprakta yürüyerek vücuttaki fazla elektriği atmayı deneyin Fakat sudan elektrik çarpması evdeki kaçakla ilgili olabilir ancak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…