- 20 Ocak 2016
- 2.305
- 4.726
- 133
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Evet sudan ve buzdolabı kulbu gibi elektrik barındıran yerlerden oluyor muş daha çokÇatal bıçak da iletgen ama onlardan çarpmıyor demir vs. çarpmıyor su çarpıyor
Çorapsız mı duvara dayicazAynı şeyi yaşıyorum ve daha bugün bi araştırma yaptım bununla ilgili. Hemen size de aktarayım. Statik elektrik kışın kişilerde çok oluyor muş. Bu elektriği boşaltmazsanız bu şekilde iletken olan yerlerle yemas edince elektrik direk boşalmaya geçiyor yani elektrik çarpıyor. Peki bu neden sizde oluyor eşinizde yok derseniz. Evde sürekli terlik yada ev botu kullanıyorsanız yani altı lastik olanlardan ayaklarınız hiç fayans yada betona temas etmiyorsa elektrik birikiyor muş. Bende hemen attım botları soğuk moğuk demedim dayadım ayaklarımı duvara
Bende botumu gözümü açar açmaz giyerim artık nası biriktiyse elektrik buzdolabını havluyla tutup açıyordum kızımın yanağına dokunamaya korkuyodum yavrum da anlamıyo naptığımı bi irkiliyoBen hiç terliksiz dolanmam
Öyle de işte bi kaç dk tutup dene ben öyle yaptım çok tutmadım hemen buzdolabına ürkek ürkek dokundum ilk defa bi şey olmadıÇorapsız mı duvara dayicaz
Ayaklarım hiç ısınmaz zaten elektrikten kaçarken zatürreye bağlamayayım yaw olayı
Ben denerim bunuÖyle de işte bi kaç dk tutup dene ben öyle yaptım çok tutmadım hemen buzdolabına ürkek ürkek dokundum ilk defa bi şey olmadı
Benimki daha 13 aylık olduğundan kaşlarını çatıp bakıyo sadece niye canını yaktı bu şimdi der gibiBen denerim bunu
Ben kızımda şaşkın şaşkın bakıp "anne elektrik çarptırıyor" diyo
Eşinize olmadığına göre bendeki gibi sizden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum Bende çok korkuyorum.. Dışarda özellikle çok oluyor mesela postaneye gidiyorum kapıyı açarken çatt insanlarda bana bakıyor acaba neden irkildi gibisinden. Annem, kardeşim bana yanaşıyor değer değmez çatt. Nedir anlamadım ultra elektrik yüklüyüz bacım biz heralde.. Tabi evle alakalı bir durumsa o daha ürkütücü.
Ben de gün içinde araba kullanıyorum. Öğretmenim akıllı tahta kullanıyorum. En az 3 kere elektrik çarpıyor bana da. Artık sınıftan çıkmadan, kapıyı tutmadan önce duvara dokunup statik elektriği oraya boşaltıyorum. Arabadan indikten sonra kapıyı kapatmadan önce yere dokunup oraya boşaltıyorum elektriği. Bir de kış geldi yün kazaklar, kalın kıyafetler de elektriklenme yapıyor insanda. Toprağa dokunarak, toprakta yürüyerek vücuttaki fazla elektriği atmayı deneyin Fakat sudan elektrik çarpması evdeki kaçakla ilgili olabilir ancak.Merhaba..
Geçen hafta sigorta yandı değiştirttik. sonra üç gün geçti sudan elektrik çarpmaya başladı o gün baya denerken çarpıldım çok kez. Akşam şehir dışına çıktık döndüğümüzde devam ederse çağırırız dedi eşim. döndük elektrik yoktu ama yine sıcak suyu açınca çarpıyordu. Bugün elektrikçiyi aradık sigorta ile ilgisi yok demiş bugün yoğun olduğu için gelmediler. yarın tekrar çağıracağız ama bulması bayan zorr bir şeymiş. Neyse şimdi yatmadan önce bulsşık makinasına bi bardak koyayım dedim bulaşık makinasının o metal yeri elektrik çarptı. eşime sen de bi bak dedim ona hiç bişey olmadı sonra sen bi tut elini bn de koyayım dedim . ben de deyince o zmn elektrik çarptığını söyledi. Neyse sonra yüzümü yıkıycaktım eşimi çarpmadı yine beni elektrik çarptı sudan. o gün şehir dışına gderken de yol boyu sanki çarpılıyor gibi oldum. bu neden olabilir kaçak elektrik filan da kullanan yok burda bildiğim kadarı ile acaba kombi yüzünden mi oluyor bi de bu son olan sadece beni çarpması ilginç acaba benim vücudumda o günden kalan bi elektrik mi var böyle birşey olabilir mi çok korkuyorum. her şeye dokunmaktan elimi yıkamaktan her şey su ile oluyor ve iyice korktum ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?