Elalem İçin Yaşayan Ailem ve Kredi Mevzusu :/

Bir muhasebecinin el atması lazım bu olaya, sizede yazık ama insan bile isteye bu yaşta nasıl bu kadar borcun altına girer?

1. Şimdi baban hatanı anlasa evet sizi zor duruma düşürdüm bi daha yapmıcam dese anlarım. Hadi son bi kez adamı borçtan kurtaralım diyebilirsiniz. Ama kendini de haklı görüyor. Bu borç omasa başka şeye borç yapacak. Bence ipotekli olan arsalardan birini ipotekten kurtarmak için banka borcunu kapatın ama o arsayı da kendi üzerinize alın. Bi nevi size satsın yani. Aynı şekilde diğer malları da ya annenizin ya da sizin üstünüze yapsın. Annenizin üstüne yapması doğru bir çözüm olmaz çünkü annenşiz muhtemelen onanhayır diyemeyecek yine.
Hatasını mutlaka anlamasını sağlayın başka türlü de yardım etmeyin asla. Kendi yanlışından dönmedikten sonra 50 sene de yaşasa bu kafayla borçtan kurtulmaz.

1. İkinci çözümse sizde para olduğunu hiçbir zaman bilmesin. Sen kendin borca gir kredi ile ev al mesela. Düğün borcuna gir. Birikmiş paran olduğuu, maaşından birşeyler arttığını asla bilemesin.

Galiba ipotek kalkmadan satamıyormuşuz. Diğer değersiz arazilerden başlayıp sattıralım diye konuştuk. Onlar da hemen alıcı bulmaz muhtemelen. Araçlara da bağlama emri çıkmış. Allah'tan ev annemin Üzerind e ama ona da kredi çektirmiş. Bari evi kurtaralım da anamız madur olmasın :KK43:

krediyi kendi üzerinize alın. evi de anneniz size satsın yani tapusunu üzerinize alın. ev anneniz yada babanız üzerine olursa ilerde tekrar kredi çeker. bir şekilde kurtarın ondan evi.

ipotekli arsalar için ise, arsanın satış değerini öğrenin, alıcı bulduktan sonra tüm bankalarla görüşüp müzakere yapılarak borcun kapatılması karşılığnda ipoteği kaldırmasına izin verirler. zatne ipotek almanın mantığı borcunu ödeyemezse banka el koyacak onun için. banka onun satışı ile uğraşmak istemez parasını tahsil etmeyi tercih eder. yani satıcı bulduğunuzu satacağınızı söyleyin bankalara, onlar da ipoteği kaldırmak için anlaşma yapsın sizinle belli bir miktar ödeme karşılığında.
sadece 4 bankaya da ipotekli olması çok kötü olmuş. 1 veya 2 banka olsa daha kolay olurdu şimdi hepsi ile anlaşmak gerekecek ayrı ayrı ödeme çıkaracaksınız ama deneyin bence.

O kadar alışmış ki her istediğinde almaya önüne geçmeniz zor.Kimi insan sırtını yaslayacağı birini buldumu hiç dur durak bilmiyor.Bu güveni vermeyin.Ne yapıcam desin sorumluluk kendisine kalsın.Ancak o zaman durur.

Yeterince yapmışsınız zaten.Geleceğinizi ertelemek pahasına hem de.Birazda kendinizi düşünün bu saatten sonra.

Yerinizde olsam asla vermem yok deyin geçin yapacağınız yapmışsınız zaten size güvenmesin elalem ne der diye de yaşamasın
bu arada 30bin krediye 3yılda 70bin i merak ettim ben nerden çekmiş nasıl bir faizdir o faizler ihtiyaç kredisinde bile o kadar değil ama

X