Elalem İçin Yaşayan Ailem ve Kredi Mevzusu :/

Evet bu konuda hatalayız malesef, ben de tüm gün bunu düşündüm kendimi suçladım. Tabi ilk zamanlar işlerin bu noktaya geleceğini tahmin edemedim. Hani babamız en doğruyu yapan kahramandır filan ya güya. Ne kahramanı adamın kafa hesap kitaba gram calismiyormuş
Kefillik çok. Zor babam da yıllar önce ben çok küçükken kefil olmuş o zamanın parası ile bir dünya para tabi borcu babam ödedi o ilk ve son oldu kefillik 20-25 yıl olmuştur belkide fazla hatırlamıyorum.

Siz de maaşlı çalışansınız bir çırpıda çıkarıp veremezsiniz ki 20 bini sanırım babanız bunlarda para bol diyor.

Hacizlide olsa satsın malları elinde ne varsa alacaklılar oradan alır parasını ama iyi araştırın gerçekten haciz gelmiş mi mallara haciz gelmiş olsa alacaklılar evin-arsanın satışını isteyebilirler.:KK64::KK64:

Babanız elalem ne der diye bu kadar önemsiyorsa bi zahmet nişanlı kızının düğününü yapsın! Bu elalem demiyor mu kızın niye hala nişanlı bekliyor diye? Kimler için kredi çekip hasta oluyorsa bi zahmet onları arasın parasını istesin. Bu gidişle siz ömrünüzün sonuna kadar elalemin borçlarını ödersiniz. Allah anne babanın da hayırlısını versin insallah.
Çok haklısınız, aslında suç biraz da bende. Sırf borçları var diye nisanda takacagı takıya kadar borç harç kendim aldım ödedim. Çok para kazanıyor zannediyor galiba. Gariban anacığım birşey demiyor napsın, siz hakkı yok malesef. Kabullenmiş bu sekilde

hayirsiz evlat muamrlesi yapana babanin borclarini ödemelerini söyle onlar anlar... abim telefon al bana ben oderim dedi ben guvenmedigim için beni karistirma dedim kabul etseydim bana neler aldirirdi ...hersey elinizde ...
Yaa inanın ben kimseyi takmam ne derse desinler. Ben burda canımı dişime takarken kimsenin ruhu duymuyor, umrumda bile değiller. Babamın cehaletine kızıyorum, adam hala gurur meselesi yapiyor

Çok haklısınız, aslında suç biraz da bende. Sırf borçları var diye nisanda takacagı takıya kadar borç harç kendim aldım ödedim. Çok para kazanıyor zannediyor galiba. Gariban anacığım birşey demiyor napsın, siz hakkı yok malesef. Kabullenmiş bu sekilde
Baban galiba el iyisi. Eşi dostu onu sevsin saygı duysun diye olmayan parayı dağıtıyor. Bir kere etrafındakilere hayır desin bakbakalım kimse selam veriyor mu? Siz siz olun şakın babanızın borcu için kredi çekmeyin! Evlendiğinizde bu durum eşinizle aranızı açar ve sakın ailenize yakın bir yere taşınmayın, bu sefer alacaklılar iş yerinize kadar gelip babanızın borcunu isteyebilir.

savurganlık ve malvarlığının kötü yönetimi durumunda vasi olunabiliyormuş. Siz de bir yandan ödemek ama son olsun istiyorsunuz sanırım sırf zorla kalmasın diye... Anlaşma yapın vasisi siz olun, sizin imzanız olmadan kredi çekemez kefil olamaz kredi borcunu da son bir yardım olarak yapılandırabilirsiniz. Kabul ederse sizi vasi atamayı tek o şartta yardım edeceğinizi söyleyin?
Bunu öğrendiğime çok sevindim, teşekkür ederim. Hoş bize güvenmiyor ama kendisi Ali babanın çiftliği gibi savuruyor. Bizim yaşımız küçükmüş, 30 yaşındayım:)

Yaa inanın ben kimseyi takmam ne derse desinler. Ben burda canımı dişime takarken kimsenin ruhu duymuyor, umrumda bile değiller. Babamın cehaletine kızıyorum, adam hala gurur meselesi yapiyor

yapmasin siz gondermezseniz tarlayi satar bir daha da kizim gonderir diye guvenmez ..yazık hiçmi düsunmuyor sizi

Baban galiba el iyisi. Eşi dostu onu sevsin saygı duysun diye olmayan parayı dağıtıyor. Bir kere etrafındakilere hayır desin bakbakalım kimse selam veriyor mu? Siz siz olun şakın babanızın borcu için kredi çekmeyin! Evlendiğinizde bu durum eşinizle aranızı açar ve sakın ailenize yakın bir yere taşınmayın, bu sefer alacaklılar iş yerinize kadar gelip babanızın borcunu isteyebilir.
Evet el iyisidir sağ olsun, dünyanın binbir türlü hali var. Hadi 3-5 yıllık çektim diyelim. Hamilelik vs durumunda eşim mecbur mu ödemeye. Aramız açılsa hakli

Bunu öğrendiğime çok sevindim, teşekkür ederim. Hoş bize güvenmiyor ama kendisi Ali babanın çiftliği gibi savuruyor. Bizim yaşımız küçükmüş, 30 yaşındayım:)
Başka çıkış yolu kalmadığını anladığında yapacak birşey yok... Herşey ipotekliymiş satılmaz da zaten. Babanız için iki ucu pis değnek :)

Kefillik çok. Zor babam da yıllar önce ben çok küçükken kefil olmuş o zamanın parası ile bir dünya para tabi borcu babam ödedi o ilk ve son oldu kefillik 20-25 yıl olmuştur belkide fazla hatırlamıyorum.

Siz de maaşlı çalışansınız bir çırpıda çıkarıp veremezsiniz ki 20 bini sanırım babanız bunlarda para bol diyor.

Hacizlide olsa satsın malları elinde ne varsa alacaklılar oradan alır parasını ama iyi araştırın gerçekten haciz gelmiş mi mallara haciz gelmiş olsa alacaklılar evin-arsanın satışını isteyebilirler.:KK64::KK64:

Bence verme.
Satsin bir tarla odesin.
Varmis nasil olsa.

yapmasin siz gondermezseniz tarlayi satar bir daha da kizim gonderir diye guvenmez ..yazık hiçmi düsunmuyor sizi

Başka çıkış yolu kalmadığını anladığında yapacak birşey yok... Herşey ipotekliymiş satılmaz da zaten. Babanız için iki ucu pis değnek :)
Haciz olayı doğru arkadaşlar malesef :KK43: bugün kardeşim araştırdı biraz. Üstelik bir arazi 4 bankaya sıralı ipotekliymis. Yani birini ödeyip ipoteği kaldırsak sırasıyla diğer 3 banka alacaklı oluyormuş.
Ipotekli olmayan birkaç parca degersiz arazi var ama onlar da 60 bin filan tutar. Delirecegim.
Keşke en başta dur deşeydik, ama sorduğumuzda cevap bile vermezdi. Bu hale getirebileceğine hiç ihtimal vermiyorduk :KK43:

Haciz olayı doğru arkadaşlar malesef :KK43: bugün kardeşim araştırdı biraz. Üstelik bir arazi 4 bankaya sıralı ipotekliymis. Yani birini ödeyip ipoteği kaldırsak sırasıyla diğer 3 banka alacaklı oluyormuş.
Ipotekli olmayan birkaç parca degersiz arazi var ama onlar da 60 bin filan tutar. Delirecegim.
Keşke en başta dur deşeydik, ama sorduğumuzda cevap bile vermezdi. Bu hale getirebileceğine hiç ihtimal vermiyorduk :KK43:
İpotekli arsanın değeri ne kadar iyi ise satışa çıkarsın konuşun ikna edin,eğer banka satışa çıkarırsa daha ucuza gider diye biliyorum.

İpotekli arsanın değeri ne kadar iyi ise satışa çıkarsın konuşun ikna edin,eğer banka satışa çıkarırsa daha ucuza gider diye biliyorum.
Galiba ipotek kalkmadan satamıyormuşuz. Diğer değersiz arazilerden başlayıp sattıralım diye konuştuk. Onlar da hemen alıcı bulmaz muhtemelen. Araçlara da bağlama emri çıkmış. Allah'tan ev annemin Üzerind e ama ona da kredi çektirmiş. Bari evi kurtaralım da anamız madur olmasın :KK43:

Galiba ipotek kalkmadan satamıyormuşuz. Diğer değersiz arazilerden başlayıp sattıralım diye konuştuk. Onlar da hemen alıcı bulmaz muhtemelen. Araçlara da bağlama emri çıkmış. Allah'tan ev annemin Üzerind e ama ona da kredi çektirmiş. Bari evi kurtaralım da anamız madur olmasın :KK43:
Annen çalıyor mu nasıl kredi çekmiş.ipotekli mal satılır ayrıca,alacaklılar parasını alır.Geriye para kalırsa sizin olur.

Iyi de ver ver bitmez ki. Hadi verdiniz butun borclar odendi diyelim buraya yaziyorum gider yine millete kefil olur. Cunku babanizda tam bir elalem delisi profili var. Falanca kefil olmadi demesinler de evlatlari kredi cekse de olur... Bence hic bulasmayin. Borclari yaparken kefil olurken size sordu mu? Hayir...

Benim abim ayni böyle. Yok o sürekli para istiyor sözde iş yapacak hep de batırıyor. İşeyaramazın teki. Annemde her istediğnde oğuldur hastadir aptaldır diyip veriyor. Ablam bıkdı kaçdı. Ben senelerdir düğün parasni verdm. Sonra gitdi hayvan ferması açdı batdı , gitdi araba aldı taksicilk yapamadı, koyun aldı çoğaltacak sözde olmadı. Herdefasıda da gelip anneme sarıyor eskiden dövüyordu. Ben aldm annemi yanma. Şimdi burda evlere temzlk yapb gönderiyor hala o öküze. Çıldırcam ya. Kadn hayati tüketdi o aptala. Tutdurmş orda para vermezsen babayurdnu satcam die. Ailede para derdi zor kuzm seni anlıyorum :KK14::KK42:

yorumlari okumadim ama...

ben kac sene ayni bu durum yüzünden bir sürü piskolojik tedavi gördüm.

ve beynime kazinan tek sey evlat sensin, senin parayi savurup ailenin toplamasi lazim tersi degil.
herkez kendinden sorumlu, hasta olsa bile bunlari bile bile yapip evlatlarim nasilsa bana aciyo onlar hallederler diye kullanmasi sizi affedilmez. sizin geleceginizle oyniyor resmen.

biliyorum cok zor ama sakin VERME.

Ben aileme bu zamana kadar 60 bin euro dan fazla para yedirdim. kendi evlatim olunca uzak durmaya basladim. TEK SÖYLENEN SÖZ: Tsk yerine ay sunumu da ödemedin ne pintisin, insan babasina böyle yapar mi. Ben seni baktim ama oldu.

Annemde her hayir dedigimde, baban senin yüzünden verem olcak dedi...

ha benim hikayem daha da entrikali, babam kumar hastasi.

Bence birakin bankalar satacaklarini satsin alacaklarını alsin kalmasin mal filan babanizin üstüne. Her sey bitince evi gerekirse icradan siz alırsınız o yikimi yasamadikca bunun sonu yok çünkü.

Arkadaşlar Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Ben pek iyi değilim bu günlerde. (Biraz uzun oldu kusura bakmayın)

Kısaca ailemden bahsedeyim, ailemin bir miktar toprağı, kendilerine ait evleri ve bir de emekli maaşı var. (Ek olarak 2 araç, 2 traktör ve ufak tefek alet edavat diyelim.) Konu bununla ilgili o yüzden yazdim.

Babamın yıllardır borcu bitmez. Ben de kardeşim de ayrı şehirlerde çalışıyoruz. Biz çalışmaya başladığımızdan beri de ne zaman para istediyse yok demedik. Dediğimizde vicdan yaptı vs galip geldi. Borcun sebebi de hesap kitap bilmemesi. Filanca şunu aldı diyelim babam ihtiyacı yoksa bile gider daha iyisini alır. Geçenlerde biraz ağır konuştum, yılda belki 1 kez ihtiyaç duyacağı bir alete 30 bin vermiş. Ve babamın çevresinde birsürü bankacı arkadasi var, sevdiklerinden değil karlı müşteri olduğu için her türlü yalakaliği yaparlar. Öyle bir borca girdi ki krediyi başka kredi ile ödüyor artık. Yanındaki bankacı dostları da çanak tutuyor. En son 30 bin kredi çekmiş annemin üstüne, 3 yılda 70 bin olarak ödeyecekmiş. Bu şekilde bizim bildiğimiz 5-6 kredisi var. (O da nasil bir faizse aklim almiyor, gaza geliyor hesap kitap yapmadan atıyor imzayı)

Neyse bugün aradı, bana 20 bin lira gönder borc ödeyecegim dedi. Ben de yok baba dedim. Yoksa kredi cek gonder dedi. Tabi ben nasıl dolduysam patladim, bu kacinci oldu çocuk musun sen? Yeter artik göndermiyorum. Baba lurfen arsa sat, tarla sat temizle biz senden mal mülk istemiyoruz, yeterki bize dokunma dedim. Tabi bunu güzellikle söyledim.

Sonra bizimki döküldü, gecelerdir uyuyamıyorum, her yerimde yaralar cıktı diye. Meğer bizim tüm araçların ve birçok arazimizin üzerinde ipotek varmış. Ve bu ipotekler de başkalarına kefil olmaktan ve kredilerden kaynaklıymış.
Allahım delirdim bu sefer, aklıma geleni saydım. Neyine güvendin? Sana ne milletin borcundan?

Elaleme karşı akrabalarımı yalnız mi bıraksaydım diyor. Gel de delirme. Tamam ne varsa satabildigin sat temizle dedim. Ben mal mülk satıyor dedirtmem elaleme dedi. Ayy aklımı kaçıracaktım. Sen sabaha kadar borç yüzünden uykusuz kalınca elalem de seninle birlikte uykusuz mu kalıyor dedim. Ama gözüm döndü resmen.

Kızlar bir değil iki değil üç değil. Gönder gönder borcu bitmedi. Kardeşim de ben de maaşlı çalışanlarız. Geçen yıl ikimiz toplamda 70-80 bin para göndermişiz. Yazık günah yaa sırf banka faizine gitti o paralar. Ben bilmiyor muyum kredi çekip arabamı yenilemeyi? Krediye bulaşmayı zaten istemiyorum. Düşün düşün kafayı yiyecegim. Sırf paramız yok diye kaç senedir düğün yapamadık, nişanlımla bitme noktasına geldik.

Bi sekilde tamamlayip göndersem yine bize guvenecek önünü arkasini dusunmeden savuracak. Göndermesem hasta filan olacak diye korkuyorum ki zaten kalp hastasi. Tamam temizleyelim borçlarını ama bizim bilgimiz dışında çöp almayacaksın diyorum, siz ne bileceksiniz daha yaşınız kaç diyor. Borç da 100 bin civarı.
En nefret ettigim şeydir para yüzünden ailelere huzursuzluk girmesi. Bu gune kadar da para yüzunden sorun yasamamak icin azami özen gosterdim.
Bi akıl verin nolur? Düşünmekten kafayı yiyecegim.
yardım etmeyın kendı psılıgınde bogulsun bu kadar net.
o borcu yaparken sıze sormadı o borc sızın sorununuz degıl sız zaten gerekenı yapmısınız bırakın gerısını kendı dusunsun, satsın traktorlerı cok rahat oder o parayı traktor dedıgın kaç para edıyor haberı yok galıba babanızın..

X