Elalem İçin Yaşayan Ailem ve Kredi Mevzusu :/

LimonReceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
2.620
5.789
37
Arkadaşlar Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Ben pek iyi değilim bu günlerde. (Biraz uzun oldu kusura bakmayın)

Kısaca ailemden bahsedeyim, ailemin bir miktar toprağı, kendilerine ait evleri ve bir de emekli maaşı var. (Ek olarak 2 araç, 2 traktör ve ufak tefek alet edavat diyelim.) Konu bununla ilgili o yüzden yazdim.

Babamın yıllardır borcu bitmez. Ben de kardeşim de ayrı şehirlerde çalışıyoruz. Biz çalışmaya başladığımızdan beri de ne zaman para istediyse yok demedik. Dediğimizde vicdan yaptı vs galip geldi. Borcun sebebi de hesap kitap bilmemesi. Filanca şunu aldı diyelim babam ihtiyacı yoksa bile gider daha iyisini alır. Geçenlerde biraz ağır konuştum, yılda belki 1 kez ihtiyaç duyacağı bir alete 30 bin vermiş. Ve babamın çevresinde birsürü bankacı arkadasi var, sevdiklerinden değil karlı müşteri olduğu için her türlü yalakaliği yaparlar. Öyle bir borca girdi ki krediyi başka kredi ile ödüyor artık. Yanındaki bankacı dostları da çanak tutuyor. En son 30 bin kredi çekmiş annemin üstüne, 3 yılda 70 bin olarak ödeyecekmiş. Bu şekilde bizim bildiğimiz 5-6 kredisi var. (O da nasil bir faizse aklim almiyor, gaza geliyor hesap kitap yapmadan atıyor imzayı)

Neyse bugün aradı, bana 20 bin lira gönder borc ödeyecegim dedi. Ben de yok baba dedim. Yoksa kredi cek gonder dedi. Tabi ben nasıl dolduysam patladim, bu kacinci oldu çocuk musun sen? Yeter artik göndermiyorum. Baba lurfen arsa sat, tarla sat temizle biz senden mal mülk istemiyoruz, yeterki bize dokunma dedim. Tabi bunu güzellikle söyledim.

Sonra bizimki döküldü, gecelerdir uyuyamıyorum, her yerimde yaralar cıktı diye. Meğer bizim tüm araçların ve birçok arazimizin üzerinde ipotek varmış. Ve bu ipotekler de başkalarına kefil olmaktan ve kredilerden kaynaklıymış.
Allahım delirdim bu sefer, aklıma geleni saydım. Neyine güvendin? Sana ne milletin borcundan?

Elaleme karşı akrabalarımı yalnız mi bıraksaydım diyor. Gel de delirme. Tamam ne varsa satabildigin sat temizle dedim. Ben mal mülk satıyor dedirtmem elaleme dedi. Ayy aklımı kaçıracaktım. Sen sabaha kadar borç yüzünden uykusuz kalınca elalem de seninle birlikte uykusuz mu kalıyor dedim. Ama gözüm döndü resmen.

Kızlar bir değil iki değil üç değil. Gönder gönder borcu bitmedi. Kardeşim de ben de maaşlı çalışanlarız. Geçen yıl ikimiz toplamda 70-80 bin para göndermişiz. Yazık günah yaa sırf banka faizine gitti o paralar. Ben bilmiyor muyum kredi çekip arabamı yenilemeyi? Krediye bulaşmayı zaten istemiyorum. Düşün düşün kafayı yiyecegim. Sırf paramız yok diye kaç senedir düğün yapamadık, nişanlımla bitme noktasına geldik.

Bi sekilde tamamlayip göndersem yine bize guvenecek önünü arkasini dusunmeden savuracak. Göndermesem hasta filan olacak diye korkuyorum ki zaten kalp hastasi. Tamam temizleyelim borçlarını ama bizim bilgimiz dışında çöp almayacaksın diyorum, siz ne bileceksiniz daha yaşınız kaç diyor. Borç da 100 bin civarı.
En nefret ettigim şeydir para yüzünden ailelere huzursuzluk girmesi. Bu gune kadar da para yüzunden sorun yasamamak icin azami özen gosterdim.
Bi akıl verin nolur? Düşünmekten kafayı yiyecegim.

Çok zor bir durum. Versen bi dert vermesen bi dert.
Aslinda babaniz tam hacir altina almalik.
Bilemedim şimdi vermesen de hasta olsa o da kötü.
Allah yardimciniz olsun.
Anneniz ne diyor bu duruma?

Yaslandikca kafayi yiyor bazilari. Benim bir buyuk dayi var kalkti 35 bin liraya jakuzi yaptirdi evine. Kullaniyor mu diye sor? Hayir. Kullanmayi bile bilmiyor. Birilerinde bir sey gorup gösteriş icin yarisiyorlar resmen.

Yaziktir o kadar paraya simdi babama karsi mahcup oldum gercekten. Adam bizden bir kurus istememistir bugune kadar. Isteyebilir aslinda her seyin bir mantigi var. Babanizin gercekten ihtiyaci olsa evladi olarak yardimi esirgemezsiniz zaten. Ama milletin kefili olmak sacma krediler cekmek icin yardim ederseniz sonu gelmez. Bence siz borca girin kardesiniz de girsin. Krediyi kendiniz icin çekin odeyin sizden isteyince bahaneniz hazir olur. Mecbur kalinca satar arsasini falan.

Seninde ihtiyacin oldugunu soyle uygun bi dille ..vermek zorunda degilsiniz insanlar elalem icin yasmasamaya nekadarda merakli sirf gosteris olsun diye

Yaslandikca kafayi yiyor bazilari. Benim bir buyuk dayi var kalkti 35 bin liraya jakuzi yaptirdi evine. Kullaniyor mu diye sor? Hayir. Kullanmayi bile bilmiyor. Birilerinde bir sey gorup gösteriş icin yarisiyorlar resmen.

Yaziktir o kadar paraya simdi babama karsi mahcup oldum gercekten. Adam bizden bir kurus istememistir bugune kadar. Isteyebilir aslinda her seyin bir mantigi var. Babanizin gercekten ihtiyaci olsa evladi olarak yardimi esirgemezsiniz zaten. Ama milletin kefili olmak sacma krediler cekmek icin yardim ederseniz sonu gelmez. Bence siz borca girin kardesiniz de girsin. Krediyi kendiniz icin çekin odeyin sizden isteyince bahaneniz hazir olur. Mecbur kalinca satar arsasini falan.

Seninde ihtiyacin oldugunu soyle uygun bi dille ..vermek zorunda degilsiniz insanlar elalem icin yasmasamaya nekadarda merakli sirf gosteris olsun diye

resmen çıldırmalık :KK43: allah yardımcın olsun evlenin ev alin onun borcunu ödedigınizi bilirse sizden istemez..ayrica gondermek zorunda degilsiniz ...evlatsiniz diye bu kadar yük yüklenmez insana
Sagolun arkadaşlar. Yeminle kafayı yiyecegim. Tamam atadır derdinde önce biz koşalım ama sonu gelmiyor ki. Şimdi bunu ödesek yarın bi başkası çıkacak. Ödemesek çok korkuyorum birşey olacak da ömür boyu vicdan azabı çekeceğiz diye. Ya biz market alışverişi yaparken bile acil olmayanları öteliyorken adamın sırf elalem ne der diye ona buna kefil olmasına deli oluyorum. Ee bi de el kapısında çalışıyoruz, 1 kuruş para beklentimiz yokken bize bari köstek olma be adam. Çok üzgünüm, Allahım bi çıkar yol gostersin

Sagolun arkadaşlar. Yeminle kafayı yiyecegim. Tamam atadır derdinde önce biz koşalım ama sonu gelmiyor ki. Şimdi bunu ödesek yarın bi başkası çıkacak. Ödemesek çok korkuyorum birşey olacak da ömür boyu vicdan azabı çekeceğiz diye. Ya biz market alışverişi yaparken bile acil olmayanları öteliyorken adamın sırf elalem ne der diye ona buna kefil olmasına deli oluyorum. Ee bi de el kapısında çalışıyoruz, 1 kuruş para beklentimiz yokken bize bari köstek olma be adam. Çok üzgünüm, Allahım bi çıkar yol gostersin

bir kere göndermeyin bakalım ne olacak ...ya tamamda sonu gelmez gonderirseniz ... yok deyin yapacak birsey yok 100 bin nedir size acısa yapmaz...

Verme verme verme ki bu zamana kadar çokça vermişsin zaten mesele düzgün hayırlı evlat olmaksa sen elinden geleni yapmışsın. Sırf bizi dünyaya getirdiler dye evlatlar kendi hayatlarını bir kenara bırakıp ömür boyu aileyi düşünmek zorunda değil hele de böyle düşüncesiz bir babaya karşı. Gerçekten çalışır çabalar çocuğu için bsyler yapmaya çalışan bir baba olur sonra elinde olmadan zor durumda kalır ona tabiki yardım edilir ama böyle düşüncesiz sorumsuz bir şekilde davranıyosa sonuçlarına katlamalı ki elinde tarla vs de var ama onları satmak istemiyo sen habire babanın borcu için çalış bu reva mı? Bu konuda çok dolu olduğum için uzun yazdım kusura bakma ama bir benzeri de bizde var sakın verme ve sende para olduğunu da bilmesin sırtını sana dayamasin. Bu sefer de verirsen yenileri de çıkar emin ol ve sen sadece babanın borçları için çalışmayı göze aliyosan babama değer diyosan ver.

Sadece sen değil kardeşin de vermesin var ama veremem gibi değil ayrı şehirlerdesiniz sizin de ihtiyaçlariniz vardır paramız yok diyin. Kardeşinizle de konuşun. Babanız size güvenerek yapıyor bu borçlari benden söylemesi. Vermeye devam ederseniz ömrünüz babanızın borçları için çalışmakla geçecek.

bir kere göndermeyin bakalım ne olacak ...ya tamamda sonu gelmez gonderirseniz ... yok deyin yapacak birsey yok 100 bin nedir size acısa yapmaz...
Kendisi başka bir dünyada yaşıyor malesef, sanki bizim aylık gelirimiz onun toplam borcu kadar. Bi çırpıda halleder çocuklar modunda. Bugün hayır deyince çok bozuldu

Bence gec bile kalmissiniz. Yani babadir atadir elbette ama böyle olmaz bence bundan sonra 1 kurus dahi gondermeyin babanizin bununla daha erken yuzlesmesi lazimdi. Bu acilari cekmesi lazım yapacak bir sey yok.
Evet bu konuda hatalayız malesef, ben de tüm gün bunu düşündüm kendimi suçladım. Tabi ilk zamanlar işlerin bu noktaya geleceğini tahmin edemedim. Hani babamız en doğruyu yapan kahramandır filan ya güya. Ne kahramanı adamın kafa hesap kitaba gram calismiyormuş

Verme verme verme ki bu zamana kadar çokça vermişsin zaten mesele düzgün hayırlı evlat olmaksa sen elinden geleni yapmışsın. Sırf bizi dünyaya getirdiler dye evlatlar kendi hayatlarını bir kenara bırakıp ömür boyu aileyi düşünmek zorunda değil hele de böyle düşüncesiz bir babaya karşı. Gerçekten çalışır çabalar çocuğu için bsyler yapmaya çalışan bir baba olur sonra elinde olmadan zor durumda kalır ona tabiki yardım edilir ama böyle düşüncesiz sorumsuz bir şekilde davranıyosa sonuçlarına katlamalı ki elinde tarla vs de var ama onları satmak istemiyo sen habire babanın borcu için çalış bu reva mı? Bu konuda çok dolu olduğum için uzun yazdım kusura bakma ama bir benzeri de bizde var sakın verme ve sende para olduğunu da bilmesin sırtını sana dayamasin. Bu sefer de verirsen yenileri de çıkar emin ol ve sen sadece babanın borçları için çalışmayı göze aliyosan babama değer diyosan ver.

Sadece sen değil kardeşin de vermesin var ama veremem gibi değil ayrı şehirlerdesiniz sizin de ihtiyaçlariniz vardır paramız yok diyin. Kardeşinizle de konuşun. Babanız size güvenerek yapıyor bu borçlari benden söylemesi. Vermeye devam ederseniz ömrünüz babanızın borçları için çalışmakla geçecek.

Est, ben teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Evet yaa, insan azcik düşünmez mi bu çocuklar da ev geçindiriyor, yarın onur gün yuva kuracaklar kenara 3 kuruş para koysunlar diye.
Evet bu sefer kararliyim kardeşimle de konuştuk vermeyeceğiz. Ama işte içimde de inceden bir sızı var. Hasta filan olacak diye aklım çıkıyor. Biraz da abartır şimdi duygusal bağlar. Huzurevine bırakıp ortadan kaybolan hayırsız evlat muamelesi göreceğiz şimdi :/

Kesin tavır koymak zorundasın onun rahatlığıyla geleceğini ipotek altına alma lutfen
Teşekkür ederim, önceden de bi kredi ödetmisligi var. 3 yılıma mal oldu. Bi de maaşımı 2000 zannediyor, kalkmış bin bin ödersin diyor. Sadece ev kiram 800, faturalar da 200 olsa açlık sınırında yaşamayı uygun görüyor resmen.

Kendisi başka bir dünyada yaşıyor malesef, sanki bizim aylık gelirimiz onun toplam borcu kadar. Bi çırpıda halleder çocuklar modunda. Bugün hayır deyince çok bozuldu

arkadasimin babasi abisinin kumar borcu icin 100bin uzerinde kredi cekmis arkadasim aylik bir miktar yolluyordu ...bu kiz nisanliydi ikisinin ailesi de para istiyordu onlarda evlendiler araba aldilar kimse istemesin diye

Babanız elalem ne der diye bu kadar önemsiyorsa bi zahmet nişanlı kızının düğününü yapsın! Bu elalem demiyor mu kızın niye hala nişanlı bekliyor diye? Kimler için kredi çekip hasta oluyorsa bi zahmet onları arasın parasını istesin. Bu gidişle siz ömrünüzün sonuna kadar elalemin borçlarını ödersiniz. Allah anne babanın da hayırlısını versin insallah.

hayirsiz evlat muamrlesi yapana babanin borclarini ödemelerini söyle onlar anlar... abim telefon al bana ben oderim dedi ben guvenmedigim için beni karistirma dedim kabul etseydim bana neler aldirirdi ...hersey elinizde ...

savurganlık ve malvarlığının kötü yönetimi durumunda vasi olunabiliyormuş. Siz de bir yandan ödemek ama son olsun istiyorsunuz sanırım sırf zorla kalmasın diye... Anlaşma yapın vasisi siz olun, sizin imzanız olmadan kredi çekemez kefil olamaz kredi borcunu da son bir yardım olarak yapılandırabilirsiniz. Kabul ederse sizi vasi atamayı tek o şartta yardım edeceğinizi söyleyin?

X