El ve Ayaklar ok yen var m?

bende ayni hatta suanda da elim ayagim buzgibi bisuru para harcayip yun coraplar aldim ama hic bi ise yaramiyo

benimde ellerim ayaklarım hiç ısınmaz. şuanda bile buzgibi,kansızsın üzümye diyolardı sürekli kanım normal çıktı.....

benim ellerim ve ayaklarım hep üşür..hiç ısınmaz...sağlığımada mümkün olduğunca da dikkat ederim...sağolun bilgiler için....

benimde önceleri çok üşüyordu
ama düzenli beslenme ve egzersiz işe yaradı sanırım
şimdi sadece çok aç olduğum zamanlar yaşıyorum bu sorunu

benimde eLLErim özelliklede ayakLarım her zaman buz gibi yün çorap giyoyrum patik giyiorm aykLarımı kaloRifere dayıyıorum genede ısınmıyor..kansızlıktandır fLn diolardı devamlı ama tahlil yaptırdım kan değerlerim gaet normal..aRtıq benimde ayakLarım ısınsınn istioRumm :Saruboceq:

canım çinko değerine baktır mutlaka.

bende aynı durumdayım ellerimi belki kalorifere ısıtıcıya tutup ısıtabilirim ama ayaklarımı mümkün değil ısıtamıyorum buz gibi artık üşümekten felç gibi oluyor hisssetmiyorum ayaklarımı

yaa kimsenin eli ayağı üşümüyormu?:1shok:

ne güzel sıcak sıcak yaşıyonuz ha.

iyi vallahi çok sevindim..:1rolleyes:

slm hemşerim..aynen benimde öyle ellerim ve ayaklarım yaz-kış hiç ısınmazlar buz gibidirler.birde kışın çok üşüdüğümde el parmak dipleri morarır..açıkcası hiç doktora gitmek aklıma gelmedi.pek önemsemiyorum sanırım bu yüzden..kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

El ve ayak üşümeleri vücudun periferinde olan kılcal damarlardaki kan dolaşımının yetersizliğinin sonucudur.( tabi bu yetersizliğe bir çok hastalık sebep olur...)

Kan normal özelliğini kaybetmiş ve çok ince damarlarda dolaşamaz hale gelmiştir. Bu kişilerde ayrıca unutkanlıkta önemli bir sorun olarak baş gösterebilir.

Zencefil tüketimi çare olabilir.......

benimde ayaklarım hep buz gibidir..evde 2,3 cift corap ustuste gıyınrım ama kansızlıktandır dıye dusunuyorum hep....dr a gıdecem gıdecem dıyorum bırturlu gıdemıyorum aslında ertelememek lazım..sevgiyle kalın

benimde el ve ayallarım çok üşüyor ama bazende terliyor nedenini bilmiyorum tahlillerim hep normal çıkıyo ben strese dayalı olduğunu düşünüyorum

arkadaşlar bir siteden okuduğum yazıyı sizinle paylaşıyorum umarım uygularsınız ve işinize yarar.

Herbalist Tarkan Güveloğlu, çözüm olarak iyi bir tedavinin yanı sıra, doğal çözümlere de dikkat çekiyor. Alınan gıdalara da dikkat etmek gerektiğinin altını çizen Güveloğlu, "Fazla miktarda çay, kahve, kola, sigara ve alkol tüketimi kansızlığa neden olabilir. Bunlara dikkat etmeli" diyor. Güveloğlu'na göre gıdalarla birlikte içilen çay, besinlerdeki demir ve C vitamininin vücut tarafından emilemeden idrar ile atılmasına sebep oluyor. Uzman, "Çayı yemekten yaklaşık 1 saat sonra içmek daha yararlıdır. Sigara ve alkol de, vücudun kalsiyumu kullanma yeteneğini azaltarak kemik erimesine yol açar. Sigaranın ayrıca kemik hücrelerine toksik etkisi var" şeklinde bazı önerilerde bulunuyor.

Şunu unutmamak gerekir ki, kansızlığı yenmek için özellikle B12, C vitamini ve demir içeren gıdalar almak gerekiyor. Karaciğer, tüm kırmızı etler, yumurta, kuru baklagiller, pekmez, yeşil sebzeler, domates, tere, roka, kuruyemiş ve süt ürünleri iyi kaynaklardır. Demir, sebzelerin kabuğuna yakın yerlerde daha çok bulunduğundan patates gibi sebzelerin kabuğu içinde pişirilmesi önemli bir noktadır. Bu yöntem daha çok demir alınmasını sağlar. Gıdaların haşlama suyunun (ıspanakta olduğu gibi) atılmasının ise demir kaybına neden olduğunu unutmamak lazım.

Güveloğlu, kansızlıkta önemli bir doğal ürün olarak saf arı poleninin kullanılmasını öneriyor. ıçeriğinde birçok vitamin (Özellikle B grubu vitaminler), mineraller ve aminoasit bulunduğu için polen bu anlamda çok yararlı.

Tarkan Güveloğlu, kan yapıcı bazı şifalı ürünleri de şöyle sıralıyor; Saf arı poleni, iyi cins çiçek balı, kuşburnu marmelatı ve çayı, üzüm pekmezi, dut pekmezi, keçiboynuzu (harnup) pekmezi, Tahin, kına, kına kabuğu, keten tohumu, arı sütü, balık yağı, soya sütü ve yulaf sütü...
.

Genelde elim ve ayagim yaz kis benimde buz gibi olur.. :uhm:

•Stres

•Sigara içmeyin, çünkü dolaşımı bozar

•Kafeinden uzak durun, çünkü kan damarlarını daraltır

Bunlardardan olsa gerek ögrenmis oldum..

yaz kış elim ayağım buzdur. hele kışın hiç ısınmaz.

bende kansızlık var hat safhada. üzüm pekmez vs. deniyorum ama geçmiyor . kronik galiba. başka neler yapılabilir?

aynı sorun bende de var. Hem terliyor hem üşüyor ayaklarım. Kansızlık gibi sorunum da yoktu en son test yaptırdığımda. reynaud sendromu diye bir hastalık varmış. acaba bu mu diye düşündüm çünkü çoğu belirti benziyor. öyle tedavisi ilaçla falan değil anladığım kadarıyla. sıcak tutun ellerinizi ayaklarınız diyor. :roflol: dursa sıcak tutcam ama. hangi doktora başvuracğımı kestiremedim yalnız.

bendede var reynaud.el ve ayaklar başta olmak üzere çabuk ve daha fazla üşümeye sebep oluyor.nedeni sendrom esnasında kılcal damarların kısa süreliğine büzüşüp kanı tutması.çok düşünen,stresli insanlarda daha çok görülüyomuş.
el ve ayakların hem soğuk olup hem terlemesine metabolizmanın çok hızlı çalışmasıda sebep oluyormuş.ayrıca kışında ayakları temiz tutmakta fayda var sıcak kalmaları için.çorabın içinde önce sıcaktan terlemiş olan ayak,daha sonra ısınamıyor...a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…