• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El ve Ayaklar ok yen var m?

Bende de kansızlık var, yaz kış ellerim ayaklarım buz gibi gezerim...
Eşim bu durumumla dalga bile geçer, kanın negatif soğuk insansın der...
:roflol:

bendede aynısı var yaa yaz kış ellerım ayaklarım ,demırrr felaket sogukk... :((((
doktora gıttım bişey çıkmadı , yuzum soluktur hatta ölee pembe yanaklı filanda deilim..
sanırım bunun nedeni tansiyon dusuklunden kaynaklanıyormus bi gazetede okumustum ..
aşkımın ilk mesajı soguk ellerini çok özledimmm demektir :)))))

yine bu topikte bir arkadaş demişti önce ince çorap üstüne kalın çorap giyiyorum diye. ben de denedim faydası oldu en azından eskisi kadar demir kıvamında değil teşekkürler Şeniz

benimde ellerim özelliklede yklarım çok üşüyor ne yapsam ısıtamıyorum.Yakında doktora gitmeyi düşünüyorum.Benim bacaklarımda çok ağrıyor arkadaşlar sizinde bacaklarınızda ağrı varmı

sen bendensin, ayni sorun bendede var ayaklarimi isitamamamin yani sira bide felaket bacak agim var benimde. ne zaman ayaklarim zar zor isiniyor ozaman bacak agrimda geciyor.
dokdora gidemedimdaha hep gecer diye bekliyorum öyle ama gececegi yok artik gidecegim.

benim ellerim çok fena, ayaklarım da öyle ama ellerim kesinlikle buz gibi...

ama eli soğuk olanın yüreği sıcak olur..............

ayaklarım ısınmıyor...içimde kalın bir kilotlu çorap onun üstünde yunlu çorap ....ayağımdan ev terliğinide hiç eksık etmem...ama buz gibi... soğuklunu böyle bile hissediyorum....sanki içten üşüme var...kızlar sizde mi öyle üşüme var.....

el ayak ısınmaması kanla flan alakalı deil bünyden bünyeye fark ediyo yaradılıştan

herzaman çokk soguktur ell ve ayaklarımmm
ancak bir istisnakii eger kotu hastalancaksam ozaman tam tersi oluyor en azıdnan ılıklasıyor el ve ayaklarım :D

ayaklarım ısınmıyor...içimde kalın bir kilotlu çorap onun üstünde yunlu çorap ....ayağımdan ev terliğinide hiç eksık etmem...ama buz gibi... soğuklunu böyle bile hissediyorum....sanki içten üşüme var...kızlar sizde mi öyle üşüme var.....

Aynen böyle. Ellerim kışın hep mosmor olur. İnsanlarla tokaleşırken elimi iter gibi bırakıyorlar.:roflol: Hep aynı sözü duyuyuyorum "ellerinde buz gibi". Ayaklarımıda ne kadar kalın giyersem giyeyim yine donuyorlar. Çok sık hasta oluyorum. Geceleri bile çorapla uyuyorum.

:utangac:izmir de coook sogudu bu gunlerde ne yapsam ısınamıyordum(ellerim,ayaklarım)..artık bır elektrıklı battanıyem var ve yataga gırdıgımde 2 dk ısınıyor ayaklarım.normlde corapla yatıyordum buna ragmen hıc ısınmazdılar.amaaa şımdı sıcacıkhihoyyyt

kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4arkadaşlar benimde ellerim ,ayaklarım hiç ısınmaz.bunun bir çaresi yokmuu.kansızlıklamı ilgili acaba.bide burnumda kışın hiç ısınmaz.hep soğuktur.:uhm::uhm:

Benimde ellerim ayaklarım zor ısınır. Nedenini araken şu yazıyı buldum paylaşmak istedim ..
Belki daha önce paylaşılmıştır bilemedim

Veeeeeee.....El ve ayakları soğuk insanların kalpleri sıcacıkmış ne dersiniz?kaydirigubbakcemile3

Soğuk el ve ayaklar, hastalık habercisi
Ellerin ve ayakların soğuk olmasının, kan dolaşımı bozukluğu veya damar sertliği hastalıklarının belirtisi olabileceği bildiriliyor.

Uzmanlar, kış aylarında pek çok insanın ortak rahatsızlığı el ve ayak soğukluğunda, sorunun merkezinin, beden ısısı ayar-noktası olabileceğini vurgulayarak, "Ellerin ve ayakların soğuk olması hissi, yalnızca bedenin ısıya normal reaksiyon verme şeklini yansıtmaktadır. Ancak, çok nadiren de olsa ciddi bir sağlık sorunu olan kan dolaşımı bozukluğu yada damar sertliği belirtisi de olabilir" uyarısında bulunuyor.

Uzmanların verdiği bilgilere göre, otonom sinir sistemi, otomatik pilot gibi soluk alma ve sindirim gibi temel beden fonksiyonlarını düzenliyor. Otonom sinir sisteminin karmaşık dengeleme işlemine sahip olduğunu ifade eden uzmanlar, şu bilgileri veriyor:

"Bedenin bir bölgesine daha fazla kan akımı, soğuğun daha güçlü olarak hissedilmesini sağlar. Örneğin, fazla sıcak hissettiğinizde, otonom sinir sistemi, deri yüzeyine daha fazla kan akımı olmasını sağlayarak, küçük kan damarlarının genişlemesine yol açar, böylece ısı kaybedilir, kan soğur. Üşüdüğünüzde denge değişir. Küçük, yüzeysel kan damarları daralarak, kalp ve beyin gibi önemli organların ısısını korumak için, kan akımını deri yüzeyinden uzağa yönlendirir. Isınma ve soğuma mekanizmaları herkeste aynıdır. Üşüdüğünüzde, otonom sinir sistemi, bedeninizin düşmüş iç ısısına, deri yüzeyine olan kan akımını azaltarak cevap vermektedir. Eller ve ayaklarda küçük yüzeysel kan damarları daha çok olduğundan, bu işlemden daha çok etkilenirler."

El ve ayakları sürekli soğuk olan kişilerin, yatağa girdiğinde eşinin, elini sıktığında da patronunun irkilmesine yol açtığı için rahatsızlık duyduğuna kaydeden uzmanlar, bu kişilere basit ısınma yöntemleri konusunda da şu önerilerde bulunuyor:

"Kalın giysiler giyin. Hem içeride hem açık havada birkaç kat giyinin. İçeride bir kazak yada süveterin altına uzun kollu bir gömlek, en üste de yünlü bir ceket giyin. İpek, yün, havlu yada sentetik malzemelerden ısıyı koruyan kumaşlar kullanın. Egzersiz yapın. Egzersiz sırasında yüzeysel, küçük damarlar genişler ve eller ve ayaklara daha sıcak kan akımı olur. Sigaradan uzak durun, kafeini sınırlayın. Nikotin ve kafein damar daraltıcıdır (vazo konstriktör) küçük, yüzeysel damarlara kan akımını azaltırlar. Zayıflama, soğuk algınlığı ve migren ilaçları damar daraltıcı etki gösterirler. Dolayısıyla, soğuk el ve ayakların sebebi olabilirler. Stresi azaltın. Gergin kişiler, soğuk ellere sahip olmaya daha yatkındır. Kronik stres ve gerilim, sinir sisteminin sürekli olarak adrenalin salgılamasına yol açar, bu da damar daraltıcı etki gösterir."

Alıntı

Bende çok üşürüm, hep kansızlıktan diye düşünüyorum...
Sanırım ihmal etmemek lazım...

benim kanım sürekli düşük olduğu için benimde ellerim vede ayaklarım sürekli soğuk daha doğrusu buz gibi kalır

Benımde ayaklarım geneşde buz gıbıdır
ayaklarıma kalın corap cetık gıyıp bıde terlık gıyerım ama
banamısın demezzz:kahve:

Back