• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El ve Ayaklar ok yen var m?

benimde ellerim özelliklede yklarım çok üşüyor ne yapsam ısıtamıyorum.Yakında doktora gitmeyi düşünüyorum.Benim bacaklarımda çok ağrıyor arkadaşlar sizinde bacaklarınızda ağrı varmı

bendede var annem sürekli pekmez iç der
ama içmem
bir deneyin kızlar belki işe yarar

benimde öyle ya elim ayagım ısınınca heryerim ısınıyo..üşüyüncede komple donuyorum sanıyorum..

o dert bendede var.ellreim ayaklarım.tırnaklarım buz gibi oluyor.bide morarıyor tırnaklarım artık kansızlıktan mı soğuktan mı anlam veremedim.

benim ellerim şu an sanki hafif morarmış gibi...Buz gibiiiii...Zayıflıkla bi alakası var mıdır acaba?

arkadaşlar bahsettmiş olduğunuz el ve ayaklarınızdaki üşümelerin bir sebebi de Reynaud hastalığı ya da sendromu olabilir...kardeşim de yıllardır sizlerle benzer sorunları yaşıyor, elleri sürekli soğuk ve mora yakın oluyordu,kaç kez doktora gittik birşey bulamadılar..en sonunda özel bir hastaneye götürdük ve reynaud olduğunu ortaya çıktı...kansızlık ve kilo ile alakası olmayan farklı bir rahatsızlık...sizlere tavsiyem tekrar doktora gidip muayine olmanız...kardeşimin hangi bölüme çıktığını bilmiyorum çünkü şehirdışında olduğum için yanında değildim ilgilenen arkadaşlar olursa özelden yazarsanız öğrenip yardımcı olablirim...

arkadaşlar bildiğim kadarıyla kansızlık yoksa bile kandaki madde eksikliğinden kaynaklanıyor bu sorun yani kanınız normal ama kanda demir eksikliği var çünkü benim kızımda aynı derdi çekiyor doktor sürekli demir takviyesi yapıyor bunu doktorunuzla bir görüşün derim

Ben varım kış geldiğinde ne ellerim ne ayaklarım ısınıyor. Hatta bu konuyla ilgili başlık bile
açmıştım. Arkadaşların önerisi ile kan ve troid tahlilleride yaptırdık ama bir şey çıkmadı.
Ancak ben hala üşümeye devam ediyorum :((

kansızlık var bende : ( uff çok soguktur ellerım ya ayaklarımı gene ewde terliklerle ısıtmmaya calısıyorum ama ellerım olmuoo napiim evin içinde eldiven mı takıım acba : )

ben de el ve ayaklarımı ısıtamazdım tahlil yaptırdım kansız değilim işe infertilite için tedvi görüyorum o iğnelerden mi bilmiyorum ellerim artık sıcacık ayaklarım soğuk ama eskisi ibi değil:1no2:
ben şuna da inanyoru vücuttaki yağ oranı artınca insan üşümüyor ve sanırım kan dolaşımı da önemli el ve ayaklar uç noktalar oluyor kan dolaşımımız hızlanınca ısınıyor bencehihoyyyt

yaa benim 4 yıl önce sadece bi parmağım üşüdüğünde beyazlamaya başladı ucu ama sonra zaman geçtikçe öbür parmaklarda oldu bembeyaz kesiliyo ve kanı çekiyo uyuşuyo ısıtana kadar çok acıyo ısınınca birden kan geliyo yine acıyo normale dönüyo 2 ellimde olmaya başladı tamamen parmaklarım bembeyaz kesiiliyodu halada öyle elim soğuk bişeye değince öyle oluyo doktora gittiğimizde reyno diye bişey dedi eldivenle yaşa dedi geçmez aslında tamamen ama ilacını al dedi ilacıda 90 yaşlaındakilerin tansiyon ilacıymış eczacı bence almayın falan dedi bizde almadık o zaman nedense
bu yıl ayaklarımda öyle oluyo ne yağmura ne kara çıkamıyorum soğuk havada yürüyemiyorum çok zorlanıyorum tabanı tamamen bembeyaz çünkü kan yok his yok uyuşuyo ve tırnaklarım acıyo hele son günlerde yatamıyorum gece ısıtamıyorum artık ve bu bana çok acı veriyo senağlama

merak ettiğim şey bu hastalıığı bilen varmı yani çevresinde falan gören hani ilerme aşaması ne daha ilerliycek mi hep böyle olsun kışın çekiyim razıyım yazın sorun olmuyo ama ilermesinden korkuyorum
bi ilgisi olan yada biyerleden bilgi edinebilicek olan lütfen beni aydınlatabilir mi?

merhaba ben de şüphelenilmişti bundan. eskisi kadar çok sorunum yok şimdi. ancak bir arkadaşımda da var. morarma oluyor onda.

yazılışı sanırım reynaud ya da ona benzer bir şeymiş. reynaud fenomeni olarak geçiyordu. şutarafagitti

canım benım kızımında ayakları buz gıbı çok usuyor dıyorm be 12 vıtamınınden ıç dıyorum ama dınlemıyor
kanınızda demır yok benı dınlersen canım be vıtamınlerınden takvıye al gorceksın sonuç super benım kızım bıraz dık kafa kullanmıyor .

Bende de var aynı şikayetler. Doktora gittim o da anlamadı sebebini. Kansızlık da yokmuş.Doktorun tek söylediği yanlış yerde yaşıyomuşum. Sıcak yerlerde yaşamam gerekiyomuş....İİ o zaman ben de güneye göç edim!!!

Back