- 10 Ekim 2020
- 1.997
- 8.771
- Konu Sahibi losinggame
Bahsettiğiniz yazarın feminizm üzerine yazdığını biliyorum ama herhangi bir eserini okumadım. Benim zaten size ya da bir başkasına feministlik dersi vermem mümkün değil çünkü kendimi feminist olarak bile adlandırmıyorum.Keşke dedikleri gibi güçlü olsalar emin ol benim en çok istediğim şey bu!
Rahatsız olmam neden olayım bir feministim!
Ama bu bilinçte olmak için kendini geliştirmek sürekli okumak gerekir!Sürekli insanlara laf sokarak olmaz bu!
Bu kadar başka insanları kafaya takarak Özgür olunmaz!
Ben çevremde de görüyorum atıyorum aldatılınca boşanırım deyip esip gürleyen insanların böyle bir olayla karşılaşınca susup affettiğini !
Benim başıma gelmedi yanlış anlamayın evli değilim zaten !
Ama böyle efelik yapıp neleri kaldıran susan insanlar olduğunu görünce sanki bana sesi çok çıkan kesimin daha korkak olanlar olduğunu düşünüyorum artık !
Ben bu kişiler için söylemiyorum ama genel anlamda çok karşılaştım ve artık inancımı kaybettim !
Hayatında Virginia Woolfu tanımayan okumayan insanların bana feministlik dersi vermesine gülerim sadece!
Bunun nedeni de bu konuyla ilgili yeteri bilgi düzeyine sahip olduğumu düşünmemem, aksi halde sizin gibi tam olarak neyi savunduğumu bile bilmeden bir şeyi savunmuş olurum.
Feminizm en son bildiğim kadarıyla kadın-erkek eşitliğini savunan bir düşünce biçimiydi. Burada sizi eleştirdiğim noktanın ise kadınların kadınları desteklemesi konusunda olduğunu düşünürsek, içinde her kadın kelimesi geçen cümleyi feministliğe bağlamak pek de doğru olmaz.
Bu arada pandemi döneminde olduğumuzu ve insanların normale kıyasla sosyal medya kullanımının çok fazla arttığını da unutmayalım. Ben corona öncesi böyle bir sitenin varlığından dahi habersizdim, şu an ise aktif kullanıyorum. Dışarı çıkmıyorum ve bu aralar sosyal hayatım pek yok, sizin deyiminizle 'işsizim' maalesef. Sosyalleşemediğimden dolayı da burada gerçek insanların yaşamlarındaki sorunları okuyarak vakit geçiriyorum. Yani bir üyenin eski konusunu bilmek falan sandığınız gibi çok uçuk bir durum değil. İnsanların yazım tarzından bile çıkarılabiliyor bazı şeyler.
Mesela her cümle sonuna ünlem işareti koyan biri görürsem siz gelirsiniz aklıma bundan sonra.