• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El, Ayak, Agiz hastaligi

fatihpepe

2+1 Ben,Esim+Oglum
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2011
4.237
2.369
373
dun oglumu ates sebebiyle doktora goturdum, ilac kullanip yikamama ragmen atesi 38'in altina dusmedi. doktor antibiyotik verdi geldik ama geldikten sonra ayak tabanlarinda, avuc iclerinde ve uzerinde, poposunda ve agiz cevresinde yogun vucudunun diget yerlerinde seyrek olmak uzere dokuntusu oldu bugun yine gittim ve basliktada yazdigim gibi "el ayak agiz hastaligi"dedi antibiyotik kullan hafiflemez ve atesi dusmezse igne verecegim dedi
gelince internette arastirdim ve dunyanin bir cok ulkesinde varmis bu salgin hatta bu hastaliktan hayatini kaybeden cocuklar varmis simdi endiseleniyorum bu ilaclarla atlatabilirmiyiz acaba? aranizda cocugu bu hastaligi atlatmis olan varsa nasil iyilestigini hangi tedaviyi uyguladiginizi yazarmisiniz....

merhaba 3 ağustos cuma günü bizde bu sendroma yakalandık. oğlum 18 aylık. sabah uyanınca ateşli olduğunu farkettim,ateşinini düşürüp öğleye kadar bekledim. tekrar ateşlenince doktora gittik ve direk el ayak ağız sendromu dedi. bu hastalığın ilaçı yokmuş. antibiyotıklerin işe yaramayacağını, kendi kendine geçen bir bulaşıcı hastalık olduğunu söyledi. ilk3 gün 39-40 arası ateşlerimiz oldu. bugün 5. günümüz döküntülerimiz oldukça arttı ve su çiçeği tarzında krem bile önermedi doktorumuz. bu aralar salgin olduğunu bu mikrobun özellikle havuzlarda ve çocuk oyun alanlarında bulaştığını söyledi. fakat lekerin geçmesi yaklaşık 15-20 gün sürecek dedi. çok huzursuz bir çocukl olduk, huyumuz değişti resmen. umarım sizde bizde en kısa zaanda atlatırız bu durumu geçmiş olsun sizede

tesekkur ederim sizede cook gecmis olsun bugun 5.gun ve dokuntuler kuruyup dokulmeye basladi ama dokulen yerler kirmizi yanik gibi oldu
ben doktora ilk gittigimde birtek bacaginda isilik gibi kizariklik vardi ama atesi dusmuyordu bogaz enfeksiyonu dedi antibiyotik verdi kizarikliklar cogalinca birdaha gittim nobetci doktor hastaligin tanisini koydu ve ilaclara devam et kendiliginden gecer dedi pztesi iyice artinca dokuntuler vakif gurebaya goturdu oradada ilaca gerek yok su cicegi gibi kendi seyrinde gecer dedi ama kasinmasin diye pembe losyonu verdi ve nemlendirici kucuk bir krem verdi losyondan sonra kasintilari gecti
Allah tum hasta bebislere sifa versin ben bu hastaligi ilk defa duydum cok panik oldum ama simdi birileriyle konustukca ogrendim ki gercekten salgin var cokta korkulacak bir hastalik degil onlemleri alindigi surece

benim kızımda da başladı bu hastalık.su çiceği gibiydi aynı.başta ateş sonra dr gittik boğazı hafif iltihaplanmış dedi.eve geldik döküntü başladı ertesi günü tekrar dr a gittik.el ayaklarda döküntü dedi.salgın varmıs.kızım su bile içemiyordu sureklı aglıyor kasınıyordu.bilhassa bezlenen bölgeler çok kötü olmuştu.sürekli kaşınıyorrr.su topluyor.su toplıyan bölgeler hafif iyileşmeye başladı.ama ben çok çok tedirgin oldum.excipal lipo kremim var.cok etkili kullanıldıgında ama sürmeye korkuyorum ya etki yaparsa diye.dr başka krem ve srup verdi.kaşıntıısını azaltması için.ama cokta fayda etmedı.daha 3 gun biitti.ama bende bittim.rabbim evlatlarımızı korusunn.tüm hastlarımızada acil şşifalar versin.bebeklerimiz için daha zor.bu hastalık tam anlamıyla kaç günde geçerrr....

bebeklerimize tekrar cok gecmis olsun benim oglumun bugun 9.gunu cogu kabuklanip dokuldu ama hala kabuklu dokulmeyen yerler var dokulen yerlerde kirmizi kirmizi oldu yanik gibi insallah iz kalmaz
oglum ilk 2 gun su bile icemedi hep anne aciyor dedi agzini neredeyse acamiyordu artik dayanamayip 2.gunun gecesi aglaya aglaya icti 4.gunu cok az yemek yemeye basladi 2-3kasik falan aglaya aglaya yedi 5.gunden sonra ilaclarin etkisiyle yaralari kurumaya basladi, oglumda da el-ayak disinda poposunda da cok yogun yaralar vardi, yaralar ilk basta sanki su toplamis kirmizi sivilce gibiydi sonra kabuklu yara gibi oldu
agzi icin dentinox dis jeli kullandim yanaklarina falan
yaralarina kalmosan(harf hatasi olabilir) kullandi
*doktor tavsiyesi ile

birde yazmayi unuttum bactroban krem kullandik nemlendirici olarak verdi doktor birde kasinti icin hitrizin surup(baska bir surup yazmisti eczaci o ilac kalmayinca bunu verdi)
doktor sabun kullanmadan sIksik yika dedi

Back