- 8 Nisan 2017
- 56.749
- 296.553
- Konu Sahibi Tenceresiz kaldim anne
İkinci defa yaptığım ve tadına bayıldığım bir tarif ile karşınızdayım...
Sütlü Nuriye için
Malzemeler :
1cay bardağı süt
1 çay bardağı su
1cay bardağı sivi yağ
2yumurta
iki yemek kaşığı sirke
5su bardağı un (un markasına göre bu ölçü değişebilir azar azar ilave edilmeli )
arasına serpmek için 200 Gr fındık
açmak için buğday nişastası
Üzerine dökmek için :
200 Gr margarin veya tereyağ
1cay bardağı siviyag
Şerbeti icin
5 su bardağı süt
5 su bardağı şeker
(Görselde eksik olan malzemeler yapım asamalarinda çekilmiştir)
Öncelikle sıvı malzemeleri bir kapta karistiyoruz ..
Sirke ,süt ,su ,sıvıyağ,margarin ve yumurtayı iyice karıştırıyoruz ...unu azar azar ekleyerek yogurmaya başlıyoruz ...
Benim hamurum 5 su bardağı un aldı ölçüler un a göre degismektedir ...
Hamuru 10 bezeye bölüyoruz...
Nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açıp buzdolabına dinlenmeye kaldıracağız ...
30cm yuvarlak tepsi kullandım 5 beze alta arasina fındık 5 beze üste şeklinde tepsiyi sıraladım ...
Bir beze tepsiden daha büyük açılıyor tepsiye göre kesip geri kalan kısımları da içine kat olarak aralara koyuyoruz....
5 bezeyi açtıktan sonra arasına fındığı serpiyoruz
5 bzeyi daha acip üstüne kapak yapacağımız zaman hamurun yırtılmayan kısmından kapak kesiyoruz parçaları alta koyup kapağı en üste koyuyoruz ki üstten güzel gozuksun ...
Bu isler bitince tepsiyi dilimleyelim ...
Dilimledikten sonra 200 Gr margarin ve bir çay bardağı sıvıyağ i kizdiralim ...üzerinin kopugunu muhakkak almalıyız tatlimiza doktikten sonra kızarma aşamasında bu önemli ...
Önce 200 derecelik fırında biraz kizarmasini bekleyelim sonra 180 derecede iyice pişene kadar bekleyelim ..
Sütü biraz ısıtıyoruz ...şekerin eriyecek kadar ısınması yeterli şekeri ekleyip eritiyoruz şerbet soguk tatlı ılık olmalı buluştuğunda afiyet olsun
Ve sunum zamanı
Sütlü Nuriye için
Malzemeler :
1cay bardağı süt
1 çay bardağı su
1cay bardağı sivi yağ
2yumurta
iki yemek kaşığı sirke
5su bardağı un (un markasına göre bu ölçü değişebilir azar azar ilave edilmeli )
arasına serpmek için 200 Gr fındık
açmak için buğday nişastası
Üzerine dökmek için :
200 Gr margarin veya tereyağ
1cay bardağı siviyag
Şerbeti icin
5 su bardağı süt
5 su bardağı şeker
(Görselde eksik olan malzemeler yapım asamalarinda çekilmiştir)
Öncelikle sıvı malzemeleri bir kapta karistiyoruz ..
Sirke ,süt ,su ,sıvıyağ,margarin ve yumurtayı iyice karıştırıyoruz ...unu azar azar ekleyerek yogurmaya başlıyoruz ...
Benim hamurum 5 su bardağı un aldı ölçüler un a göre degismektedir ...
Hamuru 10 bezeye bölüyoruz...
Nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açıp buzdolabına dinlenmeye kaldıracağız ...
30cm yuvarlak tepsi kullandım 5 beze alta arasina fındık 5 beze üste şeklinde tepsiyi sıraladım ...
Bir beze tepsiden daha büyük açılıyor tepsiye göre kesip geri kalan kısımları da içine kat olarak aralara koyuyoruz....
5 bezeyi açtıktan sonra arasına fındığı serpiyoruz
5 bzeyi daha acip üstüne kapak yapacağımız zaman hamurun yırtılmayan kısmından kapak kesiyoruz parçaları alta koyup kapağı en üste koyuyoruz ki üstten güzel gozuksun ...
Bu isler bitince tepsiyi dilimleyelim ...
Dilimledikten sonra 200 Gr margarin ve bir çay bardağı sıvıyağ i kizdiralim ...üzerinin kopugunu muhakkak almalıyız tatlimiza doktikten sonra kızarma aşamasında bu önemli ...
Önce 200 derecelik fırında biraz kizarmasini bekleyelim sonra 180 derecede iyice pişene kadar bekleyelim ..
Sütü biraz ısıtıyoruz ...şekerin eriyecek kadar ısınması yeterli şekeri ekleyip eritiyoruz şerbet soguk tatlı ılık olmalı buluştuğunda afiyet olsun
Ve sunum zamanı
Son düzenleme: