- 16 Şubat 2009
- 34.816
- 123.232
- 1.123
- Konu Sahibi gurtmingotam
Canım acayip ev eriştesi çekti çok kötüsün yaw
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağol miyavım teşekkür ederim
Öyle kuru kuru olmaz şöyle bol kıymalı gönder bir tabakSağol miyavım teşekkür ederim
Canım acayip ev eriştesi çekti çok kötüsün yaw
Oy kuzum gel sana erişte kurban olsunÖyle kuru kuru olmaz şöyle bol kıymalı gönder bir tabak
Sağol canım benim ellerine sağlıkOy kuzum gel sana erişte kurban olsun
Sende sağol canımcumSağol canım benim ellerine sağlık
Ellerinize emeğinize sağlık emek kokuyor tarifiniz ,sunumunuz çok güzel BAŞARILARMerhaba hanımlar yeni tarifimi huzurlarınıza sunuyorum umarım seversiniz. Erişte olarak bilinen geleneksel kışlığımız kesme ev makarnamız...
Malzemeler
Eki Görüntüle 2051647
-1 yumurta
-1 su bardağı süt
-4 su bardağı un
-bir fiske tuz
Sosu için
-kıyma
- küçük soğan
- 1yemek kaşığı salça
-tereyağı
İlk olarak hamuru yoğurmakla başlıyoruz unla tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açıyoruz yumurtayı kırıyor ve yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz biraz sert olacak yumuşak olursa un ekleyebilirsiniz.
Yoğurduğumuz hamurun üstünü kapatıp bi 10 dk dinlendirelim ve açmaya başlayalım.
Eki Görüntüle 2051648
Bıçak sırtı kalınlığında açıp şerit Şeklinde kesiyoruz ve kibrit çöpü kadar dilimliyoruz. Ve kurutmaya alıyoruz bu gün güneşliydi hava kurutma hızı etkili oldu normalde annelerimiz bunu 3-5 gün bekletirler ve baya Bi çok yaparlar bizim yaptığımız az olduğundan 2-3 saatte kurudu güneş altında. Ve makarnamızı haşlayabiliriz. Tenceremize makarnanın yüzüne çıkacak kadar kaynar su koyuyoruz ve 15 20 dk kaynatıyoruz fazla da pişmemeli hamurumsu olmaması açısından. Ve ardından tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağı alıp kuru makarnadan koyup pilav şehriyesi gibi kavuruyoruz
Eki Görüntüle 2051649
rengi dönene kadar ve üzerine erişteleri de ekleyip bi iki çevirip kapatıyoruz. Başka Bi tavada da soğanı kavurup kıyma ve salçamızı buluşturuyoruz. Sosumuz da hazır. Artık sunuma geçebiliriz herkese afiyet olsun... Katılan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.
Eki Görüntüle 2051650 Eki Görüntüle 2051651 Eki Görüntüle 2051652
Çok sağol canım benim beğenmene çok sevindimEllerinize emeğinize sağlık emek kokuyor tarifiniz ,sunumunuz çok güzel BAŞARILAR
+1000 bir de fotoğraflarla biraz oynamanızı öneririm ham haliyle değilde biraz ışık vermenizi tavsiye ederimgurtmingotam ellerine sağlık aslicim yine dokturmussun cok guzel olmus.ama ben sana bi tavsiye vercem.bana kalirsa fotograf cekiminden dolayı yemeklerinin kendini cok gosteremedigini düşünüyorum ben nedense.yani eğer birdaha yemek yaptığında ya gündüz güneş ışığının vurduğu aydınlık bir zamanda cek fotoyu,ya da mutfakta degilde salonda beyaz aydinlik ışıkta cek.oyle kendini daha cok gostericek bence ❤
Sağol canım çok teşekkür ederim fotoğrafla oynamak doğru olur mu ki acaba ama gün ışığı olmadığından bi sarımtıraklık var gerçekten daha güzel olabilirdi ama olsun :) bidaki yemeklerimde dikkat edeceğim+1000 bir de fotoğraflarla biraz oynamanızı öneririm ham haliyle değilde biraz ışık vermenizi tavsiye ederim
Oynamaktan kastım biraz ışığını artırmak. Bir de bi kaç açıdan çekmenizi tavsiye ederimSağol canım çok teşekkür ederim fotoğrafla oynamak doğru olur mu ki acaba ama gün ışığı olmadığından bi sarımtıraklık var gerçekten daha güzel olabilirdi ama olsun :) bidaki yemeklerimde dikkat edeceğim
Teşekkür ederim canım tavsiyelerine uyacağım mutlakaOynamaktan kastım biraz ışığını artırmak. Bir de bi kaç açıdan çekmenizi tavsiye ederim
Sağol canım evet büyükler çok yapar halen de yapıyoruz göndereyim bi poşetellerine sağlık ananem yapardı ona benzemiş sanırım özledim yarışmada başarılar
sağ ol çok incesin bana da annemlerden geliyor da dağılıyor anlamadım sebebiniSağol canım evet büyükler çok yapar halen de yapıyoruz göndereyim bi poşet
Mm hamuru tam kurumadan toplandıysa belki ondan da olabilir canım kaynarken mi dağılıyorsağ ol çok incesin bana da annemlerden geliyor da dağılıyor anlamadım sebebini
kaynarken dağılıyor aslında çok kaynatmıyorum ama hemen dağılıyoMm hamuru tam kurumadan toplandıysa belki ondan da olabilir canım kaynarken mi dağılıyor
Kurutmadan kaynaklıdır muhtemelen canımkaynarken dağılıyor aslında çok kaynatmıyorum ama hemen dağılıyo
Sağolasın canım teşekkürlerellerine saglik canim basarilar diliyorum ☆:)