Çorbalar Ekşili köfteli tutmaç çorbası - Efsane Un sponsorluğunda

Nana

🕊🕊🕊🕊
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
28.222
82.840
Şimdi çoğunuzun bildiği bir çorbayı kendime uyarlayarak yapacağım. Hem daha lezzetli oluyor bu şekilde. Sizde benim gibi tutmaca yeşil mercimek yakıştırmıyorsanız tamda sizlik bir lezzet

Bakınız çorba yapmaya karar verince ben;

Ekşili köfteli tutmaç çorbası malzemeleri;
Hamuru için;
1 sb un.
1 yumurta beyazı
Tuz
Su

Köftesi için;
100 gr kıyma
1 çk köftelik bulgur
Karabiber
Tuz

Yoğurtlu terbiyesi için;
4 yk yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çk un
Birkaç damla limon

Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğurup 10 dakika dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamurumuzu 1 i daha küçük olmak üzere 2 parçaya ayırıyoruz.
Büyük olan hamurumuzu açıyoruz. Açtığımız yufkanın üzerine un serpip oklavaya sarıp kesiyoruz. Kestiğinizde hamuru bir kez daha ortadan kesip ince ince doğruyoruz.

Küçük hamurumuzu biraz kalın açarak ince-uzun kesip küp küp doğruyoruz.

Köfte malzemelerimizi bir kaba alıp karıştırıp minik minik köfteler yapıyoruz(ben koftelerimi en başta yapıp dinlendirmiştim.)

enceremize 1.5 lt su koyup kaynatiyoruz. Kaynayan suyumuzu ince ince doğradığımız hamurları atıp 1 dakika kaynattıktan hemen sonra kofteleride ekleyip hamur ve köftenin pişmesini bekliyoruz.

Ayrı küçük tavamıza yağ ekleyerek küp küp doğradığımız hamurumuzu kızartıyoruz. Kızaran hamurlarımızı tenceremize döküyoruz.

Yoğurt, un, yumurta sarısı ve birkaç damla limonu bir kabın içinde iyice çarpıyoruz. Çorbanın suyundan 2 kepçe alıp terbiyemiz kesilmesin diye karıştırıp terbiyemizi çorbamıza ekliyoruz.
Not; çorbayı karıştırmayı bırakmayın yoksa kesiliyor çorbamız.

Ve çorbamız hazır afiyet olsun

Allah'tan çorba yapmayı bilmiyorsun
Nana ellerine,emeğine sağlıkÇorban efsane olmuşYarışmada bol şans diliyorum

Çorba bilmeyen ,beceremiyorum diyen,yoğurtlu çorbayı bilmiyorum kesiliyor demiş halin buysa ,beceren halini düşünemiyorum bile.Çok güzel emek veren ,iştah çekici ,sunum desen güzel ,bir çorba seçmişsin.Ellerine sağlık.Yarışmada başarılar dilerim canım.

nana kız döktürmüşsün yine çorban harika görünüyor
yarışmada başarılar canım

Dedimdi ya bilmemek ayıp değil ogrenmemek ayıp, yoğurtlu terbiyeyi 4 kişiden ayrı ayrı öğrendim burdan, bu da benim kârım sanırım mutfağı çok seviyorum o yüzden keşke herşeyi bilsem de herşeyi yapsam çok teşekkür ederim canım

Hani çorba bilmiyordun kuzu zaten düğünlerde de en çok bilmiyorum diyenler oynarmis hesabı oldu seninki şaka bir yana çok güzel olmuş sabah sabah canım çekti inan

ellerine sağlık değişik bir çorba olmuş enfes görünüyor bu bilmemiş halinse düşünemiyorum

Nanais canim ellerine saglik. Corban da sunumun da on numara olmus. Basarilar diliyorum

Ellerine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor:) Başarılar dilerim

ellerine sağlık değişik bir çorba olmuş enfes görünüyor bu bilmemiş halinse düşünemiyorum
Bilmemek ayıp değil, ogrenmemek ayıptır teşekkür ederim kuzum

Nanais canim ellerine saglik. Corban da sunumun da on numara olmus. Basarilar diliyorum
Çok teşekkür ederim canım

Ellerine sağlık canım, çok lezzetli görünüyor:) Başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim canım

Süper gözüküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…