krem gibi miydi peki kırık beyazdan çok farkı var mıydıBenim gelinliğim ekruydu. Çok koyu değildi benimki ama attığın fotoda ki kadar beyaz değildi bir tık daha koyuydu, dantel işlemeleri falan çok hoş duruyordu. Severek giydim ben.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
krem gibi miydi peki kırık beyazdan çok farkı var mıydıBenim gelinliğim ekruydu. Çok koyu değildi benimki ama attığın fotoda ki kadar beyaz değildi bir tık daha koyuydu, dantel işlemeleri falan çok hoş duruyordu. Severek giydim ben.
dantel işleme üzeri hep. böyle grimsi sarımsı krem gelinliklerden hoşlanmıyorum o yüzden bu kadar üstünde durdum ama haklısnız önemli olan duruş ve modelYakından bakmadıkça hiçbir ayrıntı belli olmuyor zaten, renk de ışığa göre değişiyor, dolayısıyla senin hoşuna gittiyse çok da önemli değil ne renk olduğu dantelli mi pullu mu olduğu. Çok kafayı takma, genel olarak beğendiysen , duruşu iyiyse al gitsin işte.
kırık beyazın yarım ton koyusuymuş anlayamadım valla danteli güzel dursun dediler tmm dedim kafama takıldı çok farkı olmaz o zaman kırık beyazlaCanım ekru gelinliğin rengi bej rengi gibi oluyor. Benim gelin olduğum zaman çok modaydı o renk ama ben beğenmedim. Kırık beyaz yaptırdım. Krem rengi gibi yani. Senin koyduğun gelinliğin rengi ekru değil eğer öyleyse
Benimkide ekru renkti bence hoş duruyor zaten ışıklardan falan pek bi farkıda olmuyorçok büyük bir dert değil ama ben dert edindim. gelinlikçim danteli daha iyi göstereceğini söyledi ekru kumaş seçtik kırık beyaz da değil kremde değil yani ara ton. böyle gelinlik kullanan var mı? kırık beyaz istiyordum normalde. çok farkı var mıdır bi kere oluyor sonuçta ve artık değiştirme şansım da yok
Rengi en azından kartelada sana göstermeliydi. Onda vardır o renk bir gösterge. Ya da ben görmek istiyorum rengi deseydin keşke. Telefon açıp söylesen olmaz mı? Gelinlik bu sonuçta. Dikildikten sonra beğenmezsen ne olacak?kırık beyazın yarım ton koyusuymuş anlayamadım valla danteli güzel dursun dediler tmm dedim kafama takıldı çok farkı olmaz o zaman kırık beyazla
renk gösterdi bi kumaş çok fark yok gibiydi çok anlamam zaten kendiside pek fark yok diyoRengi en azından kartelada sana göstermeliydi. Onda vardır o renk bir gösterge. Ya da ben görmek istiyorum rengi deseydin keşke. Telefon açıp söylesen olmaz mı? Gelinlik bu sonuçta. Dikildikten sonra beğenmezsen ne olacak?
Düşün, fotoğraflarında ışık ayarı ve fotoşop yapılacak, düğünde yine ışıklardan farklı çıkacak, tabi tamamen aydınlık bir salon olmadığını varsayıyorum, salonlarda genelde farklı ışık ayarı oluyor, bu yüzden çok sarı duran bir renk değilse, ki kimi cilt tonlarında beyazdan güzel de durabilir, cilt renginle uyumu da önemli, en önemli şey üzerinde duruşu, iyi oturması, modeli vee senin sevmen. Ayrıntılar da çok abartı değilse, kocaman bir çiçek, kurdela vs , abartılı assolist işlemeleri yoksa iyidir, ki olsa bile sen giyeceksin, başkası beğenmese ne olur?dantel işleme üzeri hep. böyle grimsi sarımsı krem gelinliklerden hoşlanmıyorum o yüzden bu kadar üstünde durdum ama haklısnız önemli olan duruş ve model
O zaman için rahat olsun .renk gösterdi bi kumaş çok fark yok gibiydi çok anlamam zaten kendiside pek fark yok diyo
benimde aynı sizin gibi inşallah benimde güzel olur. dediğiniz gibi dantel zaten beyaz kırık beyaz durur öyleBenim gelinliğiminde üstünde tül ve dantel var altını o yüzden ekru seçmiştim. Dantel ve tül gelince kırık beyaz oluyo. Bende kararsız kalmıştım ama sonuç tam istediğim gibi olmuştu.
fotosu varsa yükler misiniz
Krem gibi değildi, kırık beyaz gibiydi daha çok, işyerindeyim şimdi eve gidince özelden atayım foto.krem gibi miydi peki kırık beyazdan çok farkı var mıydı
çok teşekkür ederim. gelinlikçimde ekruyu krem ve kırık beyaz arasında ara bir ton olarak adlandırdı. çoğu kişinin kırık beyaz sandığını söylediBayanlar, renk ve gelinlikte bizzat kullanılacak kumaşları ismi ile seçmenizin hiçbir anlamı yok, zira neredeyse hiçbir gelin kendi gelinliği dikilmeden terimleri bilmez ve anlamaz. Bir gelinlik dükkanında zaten neredeyse herşeyin örneği olması gerekir. Gelinlik için ilk anlaşırken fiyatın hangi kumaş ile verildiği, dantelde desen olarak aynen görülmese de kalite ve renk olarak neyin kullanılacağını birebir görülerek konuşulmalıdır. Gelin anlamam dememeli, hoşuna gideni seçmelidir. Gelinliğin diğer ana kumaşlarının da tonları örnekler ile görülebilir ya da seçilen en önemli kumaşın rengine karar verilir, gerisini aynı tonda terzi ayarlar. Korse veya astar provası denilen ilk provada gelinliğin kendi pek ortada yokken ve asıl kumaşları kesilmemişken gelinliğinize bizzat kullanılacak kumaşları görmeyi talep etmeniz de gayet doğaldır artık çünkü süreç başlamış ve önceden kapora alınmıştır. Anlaşma sonrası, astar provası öncesi gelinlikçi ile iletişim kurarak provanın kumaşlar geldikten sonra yapılmasını talep edebilirsiniz. Astar provasından sonraki provada gelinliğin tüm asıl kumaşları kesilmiş ve işçilikte çok ilerlenmiş olur. O noktada büyük bir problem olması durumunda terzi çok zarar edeceği için aşırı dişli biri değilseniz geri adım atmaz...ne yapacaksanız baştan yapın. Başta görün, seçin, konuşun, kendinize güvenin ama bilmiş olup itici olmayın. Hassas bir dengesi var ama imkansız değil.
Gelelim renk konusuna. Yine de adından anlatayım. Gelinlikte temel 3 renk vardı aslında. Beyaz, artık neredeyse hiç olmayan, fotoğraflarda mavi çıkan, tülde idare edecek ama sayende kötü sonuç veren en açık ton.
Kırık beyaz. Beyazın olumsuz yönlerini barındırmayan, hiçbir sarı çağrışım yapmayan açık bir renk. Şimdilerde tercih edilen en açık ton. Satende iyi sonuç vermediğini düşünüyorum ama gerisi güzel duruyor.
Krem üçüncü ton. Krem kumaşlar yığılmış, katlanmış yani birkaç kat üst üste iken sarımtrak bir görüntü verirler. Ama krem bir gelinlik son tahlilde sarı gibi durmaz hele de siyah damadın yanında. Genel olarak bakınca beyaz bir gelinlik görürsünüz, ama açık da değildir.
Ekruyu ben kremden bir koyu bilirim ama terziniz farklı biliyor olabilir. Önemli olan tek şey, isimlere takılmadan, gördüğünüz şey hoşunuza gitti mi?
Bu arada şu sıralar özellikle yabancılarda krem dantel vb. Altına ten rengi gibi duran malzeme kullanılmakta. O kadar kahverengi duran ton genelde cappucino olarak adlandırılıyor.