• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomi, Tasarruf, Birikim, Minimalizm

ay işte tam bir ikilem bu konu benim için. ben bornoz hiiiç kullanmam, sevmem, ağır gelir, rahat edemem. :KK43: bu yüzden çeyizime almadım. hem kullanmam hem de çok yer kaplar diye. nişanlımın ise yazlık ayrı kışlık ayrı bornozu var. seviyor adam, kullanıyor da. sizce set alayım mı yoksa o kendi bornozlarıyla mutlu ben kendi havlularımla mutlu yaşayıp gidelim mi?

bende ayrı aldım çünkü bize bedenler büyük geldi
Birde banyo havlum vardı, 2. yi istemedim
Benim 2 bornozum var. Biri hediye geldi
Birde peştemal gibi sarılan minik dantelli bişey var. Güzel severek kullanıyorum yumusak havlu. Ondan da alabilirsiniz.

Öncelikle merhaba, konuya tepeden daldım.
Ben minimalistliğin özünün doyum olduğunu düşünüyorum
Önce evlenirken iyi bir ev giyim alışverişi yaptım, herşeyden 1 2 tk almışım
Şu an, içim rahat. Ama ihityaç duydukça 1 -2 tk ekliyorum
İç giyim seviyorsanız alın giyin. Ben açıkçası inatla tüylü terlik almadım, ama giyermişim yani pişman oldum. Eşimle çok geyiğini yaptık. O saten geceliklerin altına pofuduk terlik giydim yahu :KK70: :KK70:
Bohçada özellikle kadife sandık istememiştim, ahşap sandık bulmuşlardı şimdi bayılıyorum
Birde valiz alabilirsiniz ,elinize gelir.
Makyaj malzemelerini almayın, düğüne kadar bozulur yada kullanmaya başlayın
Kıyafette olası kilo alımlarını dikkate alın
Biz eşimle kullanacağımız şeyler aldık, aldığım elbiseyi kardeşimin nişanda giydim.
Siz kendinize göre alın, hatırası kalır, az öz olsun sizin olsun kullanacağınız olsun
sizinle tarzımız benziyor sanırım :)
  • sandık almayı düşünmüyorum, ev dekorunda değerlendirebileceğim bir alan görmüyorum, o yüzden almayacağım. bavul iyi olacak.
  • makyaj malzemesi de almayı hiç düşünmüyorum evde o kadar çok ki, onları ayıklamam gerekirken, yenileri eklemeye hiç gerek yok. (yaşasın minimalizm)
  • vücut kremi, parfüm, cilt bakım seti olabilir.
  • kıyafet de pek düşünmüyorum, yani bilmiyorum benim için kıyafet bohçanın olmazsa olmazı değil, bir yerde bir kıyafet görürsünüz, ihtiyacınız vardır, tasarımı hoştur, tarzınıza uygundur alırsınız, illa ki bohçaya koymak için kıyafet bakmayayım diyorum.
  • çanta ayakakkabı olabilir.

ay işte tam bir ikilem bu konu benim için. ben bornoz hiiiç kullanmam, sevmem, ağır gelir, rahat edemem. :KK43: bu yüzden çeyizime almadım. hem kullanmam hem de çok yer kaplar diye. nişanlımın ise yazlık ayrı kışlık ayrı bornozu var. seviyor adam, kullanıyor da. sizce set alayım mı yoksa o kendi bornozlarıyla mutlu ben kendi havlularımla mutlu yaşayıp gidelim mi?
Nişanlının varsa ve yeniyse bana kalırsa alma zaten jersey uçmuş sırf almak olsun diye alma yerinde olsam kendime sadece minik kısa bornozdan alırdım kullanırsın onu

sizinle tarzımız benziyor sanırım :)
  • sandık almayı düşünmüyorum, ev dekorunda değerlendirebileceğim bir alan görmüyorum, o yüzden almayacağım. bavul iyi olacak.
  • makyaj malzemesi de almayı hiç düşünmüyorum evde o kadar çok ki, onları ayıklamam gerekirken, yenileri eklemeye hiç gerek yok. (yaşasın minimalizm)
  • vücut kremi, parfüm, cilt bakım seti olabilir.
  • kıyafet de pek düşünmüyorum, yani bilmiyorum benim için kıyafet bohçanın olmazsa olmazı değil, bir yerde bir kıyafet görürsünüz, ihtiyacınız vardır, tasarımı hoştur, tarzınıza uygundur alırsınız, illa ki bohçaya koymak için kıyafet bakmayayım diyorum.
  • çanta ayakakkabı olabilir.

Belki şık bir kaşe kaban
İyi bir marka eşofman
Güzel bir kazak olabilir
Eşime de iyi marka eşofman almıştık ona güzel bir şık / spor gömlekte alabilirsiniz
Bizde çok almadık nişan kıyafeti alırken 1 elbise ve 1 tane çok begendiğim elbise almıştım
Çanta ayakkabı çizme hepsi olabilir, deri cüzdan olabilir, düğünlerde özel günlerde tertemiz elinize gelir.

evet kesinlikle tene değince kaşındırmayacak, pamuklu veya ipek kaliteli birşey istiyorum. 6lı set olmasın 2 tane olsun ama düzgün olsun. ama ben öyle sırtı açık saten /ipek gecelikleri de severim, giyeceğime de inanıyorum, siz hiç kullanmıyor musunuz?
Valla giymiyorum ya o konuda pek hevesim yok yaz için mini pamuk 2 tane var onları giyiniyorum kışın malesef

internet bankacılığı kullanıyorum ama inan hiç bir detay bilmiyorum
çocuğumun kumbarısını açtık parası hiç oldu gitti , şimdi ufak bir miktar kaldı onu değerlendirmek istiyorum

Siz hangi bankanın uygulamaısnı kulllanıyorsunuz? Ben İşCep kullanıyorum. Her bankanın menüsü farklı olabilir ondan soruyorum

Dantel, sarma yatak örtüsü pike, dantelli havlu, tülbent, patik şeklinde yapılan her türlü çeyiz abartıya kaçınca fazla, bir de onları koymak için çeyiz sandığı verdi annem.
Bazı şeyleri kullanıyorum tamam ama dört beş kızım olsa hepsine versem bitmez.
El emeği diye kiyip satamiyorum da, arada anneme götürüyorum kardeşlerimin ceyizine koysun diye.
Bir de süslü gelin yatak örtüsü yedi sene önce dünyanın parasını verip aldık, üç dört kere ailenin hanımları gelince serdim, indirmesi bir dert kaldırması ayrı dert.
Kullanmayacağım hicbirseyi sokma evine arkadaşım.

Kesinlikle katılıyorum. Mümkün mertebe de dikkat edeceğim. Siz tecrübelisiniz, iyi oluyor böyle paylaşınca.

düğün izmirde baharda. en büyük kalem düğündü, onu hallettik. gerçi insanlar son ana akadar düğünle ilgili bile düşünmediğimiz masraflar çıkabileceği konusunda uyarıyor. :KK43: bohça henüz yapılmadı, yapılacak. fakat öyle taşlı tüylü bohça değil, epey modernize edilmiş bir bohça olacak. günlük hayatta kullanmayacağım hiçbir şey giremeyecek. örneğin 6lı set yerine doğru dürüst sıcak tutabilecek şık kaliteli bir pijama takımı, içime sinen seksi bir gecelik veya babydoll vs vs gibi. müstakbel eşimle öyle konuştuk, alışverişi de birlikte yaparız dedik. heyecanla bekliyorum :)

Bizim de İzmirde ama yaza. Sizin de hayırlı olsun. :)

Herkese merhaba
Dün bir kaç ihtiyacımı aldım.
350 tl ye bir bot aldım. Greyderden aldım, bence ortalama bir fiyat. 1 tane topuklu botum vardı. Düz olan eskimiş her yeri açılmıştı. Topuklu olanı her zaman kullanamıyordum.

100 tl ye bir pijama takımı aldım. Kış için sadece 1 pijama takımım vardı. Onun da altı kırmızı üstü beyaz renk, bir kerede de yıkayıp giyemiyordum diğer geceler de üşüyordum. Kesinlikle bir ihtiyaçtı ama biraz fazla verdim kabul ediyorum.

20 tl ye de bir evde giymelik basic tişört aldım. Almasam olabilirdi ama gene de pişman değilim.

Ayrıca bugün zebramo dan iki ürün sattım ve kargoya verdim.

Back
X