• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomi, Tasarruf, Birikim, Minimalizm

Hoş geldin. Bu hepimizin konusu. Düğünün ne zaman ve hangi şehirde? Çeyizin ne alemde? Bohça yaptınız mı? Meraktans soruyorum yanlış anlama. Bir kaç mesaj var bu konuda bohçadan ve içinden çıkan tüylü terlik karşıtı. Merak ettim sadece :)
düğün izmirde baharda. en büyük kalem düğündü, onu hallettik. gerçi insanlar son ana akadar düğünle ilgili bile düşünmediğimiz masraflar çıkabileceği konusunda uyarıyor. :( bohça henüz yapılmadı, yapılacak. fakat öyle taşlı tüylü bohça değil, epey modernize edilmiş bir bohça olacak. günlük hayatta kullanmayacağım hiçbir şey giremeyecek. örneğin 6lı set yerine doğru dürüst sıcak tutabilecek şık kaliteli bir pijama takımı, içime sinen seksi bir gecelik veya babydoll vs vs gibi. müstakbel eşimle öyle konuştuk, alışverişi de birlikte yaparız dedik. heyecanla bekliyorum :)

düğün izmirde baharda. en büyük kalem düğündü, onu hallettik. gerçi insanlar son ana akadar düğünle ilgili bile düşünmediğimiz masraflar çıkabileceği konusunda uyarıyor. :KK43: bohça henüz yapılmadı, yapılacak. fakat öyle taşlı tüylü bohça değil, epey modernize edilmiş bir bohça olacak. günlük hayatta kullanmayacağım hiçbir şey giremeyecek. örneğin 6lı set yerine doğru dürüst sıcak tutabilecek şık kaliteli bir pijama takımı, içime sinen seksi bir gecelik veya babydoll vs vs gibi. müstakbel eşimle öyle konuştuk, alışverişi de birlikte yaparız dedik. heyecanla bekliyorum :)

İnşallah her şey içine siner, istediğin şekilde olsun her şey. Bazı şeyler evet zorunlu ama sanki bazı şeyler de gelenek haline gelmiş gibi. Bohçayı siz kendiniz dolduracaksanız ne kadar güzel olacak demektir bu.
Her şey gönlüne göre olsun. Hoş geldin tekrar

O çocuk eşyaları benim için de sorun. Kızım 2 yaş 4 aylık, ikinci olursa diye hiç oyuncak saklamıyorum. Hatta bi oyuncaktan sıkılsın sonra veririm diye de kaldırmıyorum, direk başkasına veriyorum. Ama bizim de bir hurç kıyafetimiz var. İkinci bir çocuk düşünmüyorum. Yaşım 31,5. 1-2 sene daha dursun eğer bir çocuğum daha olmazsa ya da erkek olursa 1-2 parça hatıra ayırıp kalanını vercem.

Bugün gelinliğimi dolap ve zebramo uygulamasına koydum.
Kızınızın bu yaş döneminde ayıklama yapmanız çok iyi olmuş. Benim kızım 5 yaşında ve en ufacık oyuncağını bile hatırlıyor ve hesabını soruyor. Bu nedenle onun onayı olmadan oyuncaklarını gönderemiyorum. Şöyle bir çözüm ürettim. Her yeni gelen oyuncak karşılığında bir tanesini elden çıkarmak zorunda ve gidecek oyuncak gelene muadil olacak. Koca bir bebek gelmişken ufak bir hayvan figürü göndermesine izin vermiyorum mesela.

Bu arada ben de minimalizm ile ilgileniyorum. Okumadıysanız bu ara Minimalizm-Anlamlı Bir Yaşam kitabının bence önemli kısımlarını konumda paylaşıyorum. Kitabı okumadıysanız beklerim:KK50:

Kızınızın bu yaş döneminde ayıklama yapmanız çok iyi olmuş. Benim kızım 5 yaşında ve en ufacık oyuncağını bile hatırlıyor ve hesabını soruyor. Bu nedenle onun onayı olmadan oyuncaklarını gönderemiyorum. Şöyle bir çözüm ürettim. Her yeni gelen oyuncak karşılığında bir tanesini elden çıkarmak zorunda ve gidecek oyuncak gelene muadil olacak. Koca bir bebek gelmişken ufak bir hayvan figürü göndermesine izin vermiyorum mesela.

Bu arada ben de minimalizm ile ilgileniyorum. Okumadıysanız bu ara Minimalizm-Anlamlı Bir Yaşam kitabının bence önemli kısımlarını konumda paylaşıyorum. Kitabı okumadıysanız beklerim:KK50:

Fikirlerini çok önemli. Konunuza geleceğim.

Oyuncak taktiğinizi de sevdim. O yaşlara gelince uygulamak isterim

Selam kızlar
Dün bende evdeydim o programa denk geldim
Gerçekten yeni gelin evleri facia
Kullanılmayacak bir sürü eşya çeyiz yazık

Buzdolabım bozuldu soğutmuyor
Yarın servis gelecek umarım önemli bir arıza değildir

Evdeki tüm fatura, fiş, garanti belgesi, kullanım kılavuzu, tahlil sonuçları gibi ıvır zıvırları ayıkladım.
Sadece yakın zamanda aldığımız büyük kalem eşyaların fişini bıraktım. Aslında evimizde oturduğumuz 3 yıl boyunca biriken tüm elektrik su ve doğalgaz faturalarını da atacaktım ama eşim atma dedi. Atsam nolur ki bir gün lazım olur mu bilemiyorum.
Sonra oradan anı kutusuna geçtim. Zamanında eşimle hep birbirimize postitlerle notlar yazmışız. Ben gece nöbetlerine gittiğim için görüşmediğimiz akşamlar oluyordu o zamandan kalma notlar. Birbirimize yazdığımız mektuplar vardı onları d attım. Bir de pozitif gebelik testimi buldum o da çöp oldu. Bir kaç tane de fotoğrafımı attım. Epeyce bir fotoğraf da annemin albümüne gidecek, zaten isteyip duruyordu.

düğün izmirde baharda. en büyük kalem düğündü, onu hallettik. gerçi insanlar son ana akadar düğünle ilgili bile düşünmediğimiz masraflar çıkabileceği konusunda uyarıyor. :KK43: bohça henüz yapılmadı, yapılacak. fakat öyle taşlı tüylü bohça değil, epey modernize edilmiş bir bohça olacak. günlük hayatta kullanmayacağım hiçbir şey giremeyecek. örneğin 6lı set yerine doğru dürüst sıcak tutabilecek şık kaliteli bir pijama takımı, içime sinen seksi bir gecelik veya babydoll vs vs gibi. müstakbel eşimle öyle konuştuk, alışverişi de birlikte yaparız dedik. heyecanla bekliyorum :)
Kesinlikle kullanışlı bir şey al cnm bende tüylü terliğe ek olarak o saten dantelli gecelik setide var 1defa giymişim sadece düşün kaşındırıyor o dantel beni uyuyamıyorum onunla 7 sene önce 200 küsürlere alınmıştı sakın alma öyle bir şey pamuklu şık bir şey al alırsan en azından rahatsız etmez giyinirsin ve birtanede siyah var sırtı açık bihter geceliğiymiş töbe töbe onuda birkaç defa giydim baza altında yatıyor

Bornoz seti aldınmı bilmiyorum ama onlarda uzun kocaman oluyor şimdi olsa set olarak değil tek tek alırım kısa ve ince olurdu
ay işte tam bir ikilem bu konu benim için. ben bornoz hiiiç kullanmam, sevmem, ağır gelir, rahat edemem. :( bu yüzden çeyizime almadım. hem kullanmam hem de çok yer kaplar diye. nişanlımın ise yazlık ayrı kışlık ayrı bornozu var. seviyor adam, kullanıyor da. sizce set alayım mı yoksa o kendi bornozlarıyla mutlu ben kendi havlularımla mutlu yaşayıp gidelim mi?

Kesinlikle kullanışlı bir şey al cnm bende tüylü terliğe ek olarak o saten dantelli gecelik setide var 1defa giymişim sadece düşün kaşındırıyor o dantel beni uyuyamıyorum onunla 7 sene önce 200 küsürlere alınmıştı sakın alma öyle bir şey pamuklu şık bir şey al alırsan en azından rahatsız etmez giyinirsin ve birtanede siyah var sırtı açık bihter geceliğiymiş töbe töbe onuda birkaç defa giydim baza altında yatıyor
evet kesinlikle tene değince kaşındırmayacak, pamuklu veya ipek kaliteli birşey istiyorum. 6lı set olmasın 2 tane olsun ama düzgün olsun. ama ben öyle sırtı açık saten /ipek gecelikleri de severim, giyeceğime de inanıyorum, siz hiç kullanmıyor musunuz?

:halay:
ay işte tam bir ikilem bu konu benim için. ben bornoz hiiiç kullanmam, sevmem, ağır gelir, rahat edemem. :KK43: bu yüzden çeyizime almadım. hem kullanmam hem de çok yer kaplar diye. nişanlımın ise yazlık ayrı kışlık ayrı bornozu var. seviyor adam, kullanıyor da. sizce set alayım mı yoksa o kendi bornozlarıyla mutlu ben kendi havlularımla mutlu yaşayıp gidelim mi?

Sen kullanmıyorsan hiç alma derim. Boş yere yer kaplar banyoda.

evet kesinlikle tene değince kaşındırmayacak, pamuklu veya ipek kaliteli birşey istiyorum. 6lı set olmasın 2 tane olsun ama düzgün olsun. ama ben öyle sırtı açık saten /ipek gecelikleri de severim, giyeceğime de inanıyorum, siz hiç kullanmıyor musunuz?

Saten gecelik kullanmıyorum ama seksi olduğunu düşündüğüm başka geceliklerim var. Zaten üstünde ne kadar kalacak ki :KK76:

Öncelikle merhaba, konuya tepeden daldım.
Ben minimalistliğin özünün doyum olduğunu düşünüyorum
Önce evlenirken iyi bir ev giyim alışverişi yaptım, herşeyden 1 2 tk almışım
Şu an, içim rahat. Ama ihityaç duydukça 1 -2 tk ekliyorum
İç giyim seviyorsanız alın giyin. Ben açıkçası inatla tüylü terlik almadım, ama giyermişim yani pişman oldum. Eşimle çok geyiğini yaptık. O saten geceliklerin altına pofuduk terlik giydim yahu :D :D
Bohçada özellikle kadife sandık istememiştim, ahşap sandık bulmuşlardı şimdi bayılıyorum
Birde valiz alabilirsiniz ,elinize gelir.
Makyaj malzemelerini almayın, düğüne kadar bozulur yada kullanmaya başlayın
Kıyafette olası kilo alımlarını dikkate alın
Biz eşimle kullanacağımız şeyler aldık, aldığım elbiseyi kardeşimin nişanda giydim.
Siz kendinize göre alın, hatırası kalır, az öz olsun sizin olsun kullanacağınız olsun

Back
X