Ekonomi, Tasarruf, Birikim, Minimalizm

günaydın herkese iyi haftalar,hafta sonu çamaşır makinemden ses gelmeye başladı nerden baksanız 15 yıllık daha tamir yüzü görmedi,neyseki yıkayıp bitirdi ama korkuyorum bozulacak diye,o esnada da evi süpürüyorum tam salona geçtim odaları süpürdüm düğmeye basıyorum elektrik süpürgesi çalışmıyor,priz değiştirdim yok nerdeyse ağlıycam :KK61:,anlıycağınız bir süpürge alma yolu gözüktü ,bir süre küçük olanla idare edeyim diyorum ,çok sıkıştım bu ay,hem konut kredisinin dask ve hayat sigorta ücreti,hem okulların açılması maafolmuşum ben:kızgın:

Beyaz eşyaların bozulmasından ben de korkuyorum. Çamaşır makinesiz bir hafta düşünemiyorum.
Benim elektrik süpürgem Miele, biraz pahalı ama galiba, ben alırken uygundu. Ama harika bişey. Toz torbalı sadece

Herkese günaydın
Gece nöbetimi tuttum, evime doğru yol aldım. Şimdi kuafördeyim. Kaş bıyık aldırdım. 13 tl ve bakliyatçıdan açık nohut aldım 1 kg 8 tl verdim.

1 haftalık 50 tl iddalı deneyimden ilk gün 21 lira harcadım

Beyaz eşyaların bozulmasından ben de korkuyorum. Çamaşır makinesiz bir hafta düşünemiyorum.
Benim elektrik süpürgem Miele, biraz pahalı ama galiba, ben alırken uygundu. Ama harika bişey. Toz torbalı sadece
bakayım bir netten cnm şuan marka bile düşünemiyorum ,eğer uygunsa sende memnunsan alırım ,birde bebek var evde emekleyecek 1 kac aya mecburum yani

günaydın herkese iyi haftalar,hafta sonu çamaşır makinemden ses gelmeye başladı nerden baksanız 15 yıllık daha tamir yüzü görmedi,neyseki yıkayıp bitirdi ama korkuyorum bozulacak diye,o esnada da evi süpürüyorum tam salona geçtim odaları süpürdüm düğmeye basıyorum elektrik süpürgesi çalışmıyor,priz değiştirdim yok nerdeyse ağlıycam :KK61:,anlıycağınız bir süpürge alma yolu gözüktü ,bir süre küçük olanla idare edeyim diyorum ,çok sıkıştım bu ay,hem konut kredisinin dask ve hayat sigorta ücreti,hem okulların açılması maafolmuşum ben:kızgın:
Istersen once bir servise ya da elektrikciye goster. Benim de oldu oyle birkere kablosunda temazsizlik varmis icini acip bir bant takti oldu bitti islem. Belki oyle bir arizadir.

Istersen once bir servise ya da elektrikciye goster. Benim de oldu oyle birkere kablosunda temazsizlik varmis icini acip bir bant takti oldu bitti islem. Belki oyle bir arizadir.
kablosuylada oynadım bende anlamadım ,zaten seside çok fazla açmaya korkuyorum .değiştircem.yaptırsam nerden baksan 100,150 tl tutar makineyi de 150 tl ye almıştım zaten

Son düzenleme:
Benim için düğün öncesi aldığım en gereksiz eşyalar

1- orta sehpa
2- konsol ve içindeki misafir için tabaklar bardaklar kaşık çatallar
3- bir sürü havlu
4- bohça olayı ( çok az şey kullandım içinden)
5- ekstra tv ünitesi ve sehpa (oturma odası için köşe koltuk aldık onu aktif kullanıyoruz)

Bunlardan çoğu insan şikayetçi diye duymuştum.
Notlarımı almışım o yüzden :)
1-Orta sehpa almadım henüz, almayı da düşünmüyorum. Onun yerine şöyle 3lülerinden daha kullanışlı olabilir, ihtiyaç oldukça ortaya çıkarmak için.
2-Konsol da almadım, onu da almayı düşünmüyorum. Misafir için yemek takımı aldım ama, neyse ki çok allı pullu taşlı değil.
3- Havlu anneme emanet. Sanırım sınırları zorluyordur...
4- itiraf ediyorum beni de o akıma sürüklediler. Neyse ki kullanmayacağım 1 şey dışında gereksiz hiç bir şey almadım. O bir şey de tüylü terlik :olamaz:
5- Oturmak için tek yer yapacağım. Misafir de bizim oturduğumuz yere oturuverecek artık.

Arada ipin ucu kaçsa da bence fena gitmiyorum :)

1-Orta sehpa almadım henüz, almayı da düşünmüyorum. Onun yerine şöyle 3lülerinden daha kullanışlı olabilir, ihtiyaç oldukça ortaya çıkarmak için.
2-Konsol da almadım, onu da almayı düşünmüyorum. Misafir için yemek takımı aldım ama, neyse ki çok allı pullu taşlı değil.
4- itiraf ediyorum beni de o akıma sürüklediler. Neyse ki kullanmayacağım 1 şey dışında gereksiz hiç bir şey almadım. O bir şey de tüylü terlik :olamaz:
5- Oturmak için tek yer yapacağım. Misafir de bizim oturduğumuz yere oturuverecek artık.

Bana bohçada saten 6 lı gecelik takımı, tüylü terlik, süslü bir bohça içinde süslü bir havlu ve seccade, daha günlük iç çamaşırı atlet ve pijama takımı çorap vs çıkmıştı. Sadece günlük gibi olanları kullandım. Diğerlerini sattım. Bir adet pembe saten boncuklu yatak örtüsü ve 2 yastık kılıfı yaptırdı, 5-6 tane şifon şal yaptırdı hepsini sattım hediye ettim. Benim yaptırdığım bohça daha masumdu, hepsini aktif kullandık.

Bana bohçada saten 6 lı gecelik takımı, tüylü terlik, süslü bir bohça içinde süslü bir havlu ve seccade, daha günlük iç çamaşırı atlet ve pijama takımı çorap vs çıkmıştı. Sadece günlük gibi olanları kullandım. Diğerlerini sattım. Bir adet pembe saten boncuklu yatak örtüsü ve 2 yastık kılıfı yaptırdı, 5-6 tane şifon şal yaptırdı hepsini sattım hediye ettim. Benim yaptırdığım bohça daha masumdu, hepsini aktif kullandık.

Çok mantıklı, ben de ıvır zıvır almadım öyle.
Tek ıvır zıvır olan tüylü terlik oldu, o da olsun artık dedim, ısrarlara kapıldım :)

Çok mantıklı, ben de ıvır zıvır almadım öyle.
Tek ıvır zıvır olan tüylü terlik oldu, o da olsun artık dedim, ısrarlara kapıldım :)

Benimki topukluydu, takır tukur ses yapıyordu gece yarısı, hiç kullanılacak gibi değildi, satınca rahatladım. Eltim oldu bu yaz, ona topuksuz süslü terlik almışlar, bence daha kullanışlı

Dantel, sarma yatak örtüsü pike, dantelli havlu, tülbent, patik şeklinde yapılan her türlü çeyiz abartıya kaçınca fazla, bir de onları koymak için çeyiz sandığı verdi annem.
Bazı şeyleri kullanıyorum tamam ama dört beş kızım olsa hepsine versem bitmez.
El emeği diye kiyip satamiyorum da, arada anneme götürüyorum kardeşlerimin ceyizine koysun diye.
Bir de süslü gelin yatak örtüsü yedi sene önce dünyanın parasını verip aldık, üç dört kere ailenin hanımları gelince serdim, indirmesi bir dert kaldırması ayrı dert.
Kullanmayacağım hicbirseyi sokma evine arkadaşım.

Benim bohacada da vardı o tüylü terlik hala da durur, ama benim ayaklar büyük olunca terlik ayağıma olmadı tabi. Gereksiz para verdiğimizle kaldik, sırf bohacada eksik olmasın diye !!!
O tüylü terliği ben bizzat düğün alışverişine çıkardıklarında denedim aldım düşün nasıl bir kafadaymışım bilmiyorum desene millete ben bunu giymem diye sırf almak olsun

O tüylü terliği ben bizzat düğün alışverişine çıkardıklarında denedim aldım düşün nasıl bir kafadaymışım bilmiyorum desene millete ben bunu giymem diye sırf almak olsun
Benim ayağıma olmaz diye almak istemedim ben,
satıcı kadin sağolsun buradan sevgilerimi yolluyorum herkes alıyor dedi, eşimde eksik kalmasin bir terlik bile almamış derler diye ayağıma olmayacagini bile bile aldı.
Saçma sapan birşey işte sırf varmı var densin

Günaydın herkese
O tüylü terlik hepimizin başının belası galiba.

Ben de kızımı kreşe bıraktım ordan da ptt ye uğradım. Üniversite zamanından kalma bir eteğim vardı, birisine yolladım. En son 5-6 yıl önce giymiştim.

Bugün fiş ve faturalara bir el atmaya başladım.

Hep beraber yapalım mı?
Fişler faturalar garanti belgeleri kağıtlar kullanım kılavuzları tahlil sonuçları vs vs .

Kimler bana ayak uydurur?

Günaydın herkese
O tüylü terlik hepimizin başının belası galiba.

Ben de kızımı kreşe bıraktım ordan da ptt ye uğradım. Üniversite zamanından kalma bir eteğim vardı, birisine yolladım. En son 5-6 yıl önce giymiştim.

Bugün fiş ve faturalara bir el atmaya başladım.

Hep beraber yapalım mı?
Fişler faturalar garanti belgeleri kağıtlar kullanım kılavuzları tahlil sonuçları vs vs .

Kimler bana ayak uydurur?
Ben 5-6 ay once taşınma zamanı ayıkladım o kağıtları, kullanılacak olanları düzgünce kutuya koyup kaldırdım

konu sahibesi herkese merhaba, ben de bu konuda aktif olmak istiyorum çünkü hem finansal konulara meraklıyım hem de evlilik hazırlığındayım. bu süreçte bu topikten çok şey öğrenecek gibiyim. ben de kendi çıkarımlarımı paylaşırım

Herkese merhaba

Yeni üyeyim, sessiz okuyuculardandım şimdiye kadar.

Tasarruf, birikim ve minimalizm konuları ile ilgileniyorum.

Burada bu konuda kendi fikir ve yaklaşımlarımdan, yaptıklarımdan, yapmak istediklerimden, hayallerimden bahsetmeyi düşünüyorum.

Bir nevi günlük gibi...

Biliyorum bununla ilgili çok konu başlığı var burada, hepsinde de sohbetler almış başını gidiyor, anladığım kadarı ile güzel arkadaşlıklar kurulup fikir alışverişi yapılıyor.

Ben de nacizane bu akıma kapılıp kendi konumu oluşturayım istedim.

Gelmek isteyen herkes şimdiden hoş gelir sefalar getirir.

Merhabalar, topiğin hayırlı olsun öncelikle :)
Bayağıdır bu forumu takip ediyorum, konun yeni katılmayı isterim.
Ben bekarım. 9,5 ay kadar sonra düğünümüz var.
Belki de hayatımızın en masraflı dönemindeyiz.
Bu süreci çok açılmadan halletmeyi çok istiyorum.

konu sahibesi herkese merhaba, ben de bu konuda aktif olmak istiyorum çünkü hem finansal konulara meraklıyım hem de evlilik hazırlığındayım. bu süreçte bu topikten çok şey öğrenecek gibiyim. ben de kendi çıkarımlarımı paylaşırım

Hoş geldin. Bu hepimizin konusu. Düğünün ne zaman ve hangi şehirde? Çeyizin ne alemde? Bohça yaptınız mı? Meraktans soruyorum yanlış anlama. Bir kaç mesaj var bu konuda bohçadan ve içinden çıkan tüylü terlik karşıtı. Merak ettim sadece :)

Back
Yukarı