Ekonomi, Tasarruf, Birikim, Minimalizm

Dolap com da satin. Ben butun abiyelerimi falan paraya cevirdim. Giymedigim birsey olursa satiyorum. Temiz kullanilmis oyuncaklarimizi da satip ayni sekilde ikinci el aliyoruz. Tabi bazilarini almak mumkun olmuyor parcasi falan eksik olmasin diye 0 da aliyoruz.

Ben hep zebramo kullandım. Bir sürü şey sattım ama bir gelinlik damatlık satamadım. Dolap ı da deneyeyim teşekkürler

Ben hep zebramo kullandım. Bir sürü şey sattım ama bir gelinlik damatlık satamadım. Dolap ı da deneyeyim teşekkürler
Aa bende de zebramo yok onu da indireyim bari. Erkek kiyafeti satiliyor mu orada? Otekinde satilmiyor cunku. Oleyse esiminkileride eriteyim minimalizm birinci felsefe 33 parca ile 3 ay gecirmek. sade yasam film belgeseli izleminzi tavsiye ederim

Aa bende de zebramo yok onu da indireyim bari. Erkek kiyafeti satiliyor mu orada? Otekinde satilmiyor cunku. Oleyse esiminkileride eriteyim minimalizm birinci felsefe 33 parca ile 3 ay gecirmek. sade yasam film belgeseli izleminzi tavsiye ederim

Zebramoda iğneden ipliğe her şey satılıyor. Ben 5 liraya boş parfüm şişesi bile sattım.

Ben de sana “real cost” belgeselini tavsiye ederim.

Ben 4 sneddir sıkı minimalistmişim desenize :deli:yaşadığım eko krizle ufkum açıldı şimdi şükür çok daha iyiyiz ama farkındalığım yukseldi

Teşekkür ediyorum. Dediğim gibi ben aslında minimalist mişim de ismini bilmiyormuşum.

Şindi hedefim daha çok kişiye ulaşmak

Ben değildim minimalist
Her hafta market indirimini takip edip, aktüel ürünlerden mutlaka alırdım
kıyafet takı toka çanta ayakkabı ihtiyacım var yok sırf indirimli diye alırdım
Ama artık akıllandım

Ben değildim minimalist
Her hafta market indirimini takip edip, aktüel ürünlerden mutlaka alırdım
kıyafet takı toka çanta ayakkabı ihtiyacım var yok sırf indirimli diye alırdım
Ama artık akıllandım

Ben de aksine hayatımın hiç bir döneminde kıyafete takı tokaya tabak çanağa gereksiz para vermedim. Yani çok nadir anlarda verdim. Çeyiz alışverişinde pişman olduğum tek bir ürün var mesela, misafir kadeh takımı. Onu da sattım zebramo da. Şimdi hayalim kutu gibi bir ev

selam bende geldim 2 kişi çalıyoruz 2 de çocuğum var ,kredi ödüyorum 2 numaranın bebek maması bezi valla bende ne atabilirsem o kar ,büyüğün okul masrafları 2 katına çıkmış ,yeni güne girdim ,kenardaki paramı evde değişmesi gereken şeyler için kullandım şuan sıfırdan başlıycam tekrar

selam bende geldim 2 kişi çalıyoruz 2 de çocuğum var ,kredi ödüyorum 2 numaranın bebek maması bezi valla bende ne atabilirsem o kar ,büyüğün okul masrafları 2 katına çıkmış ,yeni güne girdim ,kenardaki paramı evde değişmesi gereken şeyler için kullandım şuan sıfırdan başlıycam tekrar

Benim kız da 2,5 yaşında ve bezli hala. Hazirana göre uçurum var fiyatlarda. Mama da uçmuş diyorlar. Allah dar gelirliye kolaylık versin.

Hoş geldin

Slm kar kızlar geçen seneden başladım sadeleşmeye ama hala her yer okadar dolu ki salon kendi odam dolapların oğlumun odası her yer kaynıyor hepsi de kullanılacak şeyler aslında...birikim olayını hiç bırakmıyorum tabi küçük küçük alıyorum seneye oğlumu kreşe vericem nasipse o zaman pek birikim yapamam malum kreş fiyatları çok yüksek

Slm kar kızlar geçen seneden başladım sadeleşmeye ama hala her yer okadar dolu ki salon kendi odam dolapların oğlumun odası her yer kaynıyor hepsi de kullanılacak şeyler aslında...birikim olayını hiç bırakmıyorum tabi küçük küçük alıyorum seneye oğlumu kreşe vericem nasipse o zaman pek birikim yapamam malum kreş fiyatları çok yüksek

Oğlun kaç yaşında, ben de geçen hafta başlattım kreşe

X