• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekmek

1 senedir ben mutfaktayken nasılsın girme diyorum kaç tane siparişimi bastan yapmak zorunda kaldım isi bitsin diye bekliyorum ben mutfaktayken basimda bitiyorlar deliriyorum
Annenin huyu mu o?
Ben de mutfaktayken birinin girip çıkmasına uyuz olurum. Ha , arkadasimdir,o oturur ben keyifli keyifli sohbet ederken yemek yaparım o güzel de diğer türlü sinir gerçekten yaa..
Geçen akşam gerçekten hiç abartmıyorum, sadece bir saat mutfakta kaldim ve babam kapıyı açıp açıp
'oooo neler yapiyorsun'
'kizim yardım lazım mi?'
'nasil gidiyor?'
'kizim yardım lazım mi?'
'ne zaman hazır olur?'
'ne güzel koktu'
'sofrayi hazırlayayım mi'
Diye girdi. On dakikada bir girdi çıktı. Annem olsa terslerim daha girmez de babamı çok seviyorum, bir şey de diyemiyorum.
İçten içe patladım sustukca:confused:

Dışarıdan aldığınız o ekmeklerin içine koyduklarımizi duyunca bir daha yemek istemezsiniz pastaların o bayılarak yediğiniz cheesecakelerin o yüzden bu ise başladığımdan beri ekmegimi kendim yaparım

Üzüldüm emeğinize, hiç de kolay değil ekmek yapmak. Bir sürü aşaması var hem de ekşi mayalı.

Umarım yedek ekşi mayan vardır ki vardır tekrar yaparsın elektrik te gidebilirdi senin böyle zahmetli bir işte takip etmen gerekiyordu kızma ama tek suçlu annen değil bu durumda neyse olan olmuş geçmiş olsun başa saracaksin artık yapacak bir şey yok

Alt tarafi bir ekmek yani neden bu kadar absrttiniz oturup ağlayacak kadar oturup ağlayacaginiza 1 tlye alabilirsiniz.Ama anneniz şarteli neden kapatti ben o kismi anlamadim

Fikriniz olsun diye gorsel ekleyecegim.
Screenshot_20200603-195515_Chrome.webp

Farjetmez 1 tl ile 50 tl olmasi da, eksi mayali ekmek oyle kolay yapilan bir sey degil.
Velev ki yapimi da kolay olsun, kimsenin emegini kucumsemek size dusmez.

Bu arada o kadar çok yanlış yazılmış ki bir an doğrusunu unuttum, şalter olacak o.

İkinci konu da üzülmekte haklısınız. İnsanın hem emeği, hem beklentileri boşa gidince hayalkırıklığı oluyor. Annenizin devamlı adeti değilse böyle şeyler yapmak insanlık hali deyip geçmek lazım, hepimiz bazen bir şeyler yapıyoruz istemeden.

Bundan sonra en azından aklınızda böyle bir ihtimal olur, fırını kontrol edersiniz ara ara.

Fikriniz olsun diye gorsel ekleyecegim.
Eki Görüntüle 2644049

Farjetmez 1 tl ile 50 tl olmasi da, eksi mayali ekmek oyle kolay yapilan bir sey degil.
Velev ki yapimi da kolay olsun, kimsenin emegini kucumsemek size dusmez.
Ben kimin emegini kücümsedim ya hayret. Eksi mayalı ekmeği biz de yapan birinden hazir alıyoruz.30 a falan aliniyor.Siyezler pahali olur o da normalde siyezin maliyeti cok ucuzdu kullanilmayan arazilere ekilirdi Canan Karatay dan sonra fiyatlari artti. Ne yapsın oturup ağlamaua devam etsin o zaman. Her seye cok tepki verildigini düşünüyorum. Üzülmek sinirlenmek normal ama oturup ağlamak anormal.

Alt tarafi bir ekmek yani neden bu kadar absrttiniz oturup ağlayacak kadar oturup ağlayacaginiza 1 tlye alabilirsiniz.Ama anneniz şarteli neden kapatti ben o kismi anlamadim
ay öyle deme kardeş, ekşimaya çok zor...salgından beri dişardan ekmek almiyorum kendim yapiyorum ben de, saatlerce defalarca yoğurmak gerek, kas yaptım resmen dogu alman güllecileri gibi oldum yoğurmaktan:hamarat:olmayinca icim yaniyor...

ay öyle deme kardeş, ekşimaya çok zor...salgından beri dişardan ekmek almiyorum kendim yapiyorum ben de, saatlerce defalarca yoğurmak gerek, kas yaptım resmen dogu alman güllecileri gibi oldum yoğurmaktan:hamarat:olmayinca icim yaniyor...
Tabiiki de cok zordur. Ama oturup ağlamamak lazım. Tepki cok fazla.

Umarım yedek ekşi mayan vardır ki vardır tekrar yaparsın elektrik te gidebilirdi senin böyle zahmetli bir işte takip etmen gerekiyordu kızma ama tek suçlu annen değil bu durumda neyse olan olmuş geçmiş olsun başa saracaksin artık yapacak bir şey yok
Ben bu isten para kazanıyorum ayni anda herseyi kontrol edemezsin senin düşüncen bir ekmek eksi maya zaten pişerken değişmez rengi

Yine Einsteinsı bir yorumunuz. Eminim hiç aklına gelmemiştir marketten bir liraya ekmek almak.

Konu sahibi abartmış. Ben bu evde ekmek yapma kervanına katılmadım hiç ama insanın emeğinin, malzemesinin, zamanının boşa gitmesine üzülmesinden daha doğal bir şey olamaz herhalde.

Ben bu isten para kazanıyorum ayni anda herseyi kontrol edemezsin senin düşüncen bir ekmek eksi maya zaten pişerken değişmez rengi

Şimdi ablacım madem bu ticari bir iş mutlaka

- evdekilere bunun ticari bir iş olduğunu, o yüzden ekmek pişerken mümkünse fırının yakınına gitmemelerini ve elektrikle/fırınla oynamamalarını söylemelisiniz

- başka beklenmedik şeyler de ortaya çıkabilir, 45 dkda pişiyor demişsiniz 15dkda bir her şey yolunda mı kontrol etseniz mesela?

Olayı ticari iş titizliğine taşıyın derim. O zaman evdekiler de bunun ciddi bir iş olduğunu anlar. Sevgiler

Şimdi ablacım madem bu ticari bir iş mutlaka

- evdekilere bunun ticari bir iş olduğunu, o yüzden ekmek pişerken mümkünse fırının yakınına gitmemelerini ve elektrikle/fırınla oynamamalarını söylemelisiniz

- başka beklenmedik şeyler de ortaya çıkabilir, 45 dkda pişiyor demişsiniz 15dkda bir her şey yolunda mı kontrol etseniz mesela?

Olayı ticari iş titizliğine taşıyın derim. O zaman evdekiler de bunun ciddi bir iş olduğunu anlar. Sevgiler
Ayni anda bir sürü isle ugrasiyirum kenarda oturmuyorum yani

Çok absürd konunuz ya şarteli neden kapatsın ki anlamadım kapasa bile hemen açar evde ekmeğe fırına gelene kadar buzdolabı var yiyecekler buzlukta erir hem anlamadınıs mı evde elektrik olmadığını tv falan açık değil miydi anneniz niye şarteli indirip girip evi elektriksiz bıraksın çok saçma hem ekmek ne kadar kaldı da fırında da heba oldu hiç mi gidip kontrol etmediniz? Aynen nickiniz gibi mantıksız..ticari olarak yapıyorsanız gidip sürekli kontrol etmelisiniz zaten misal 1 saat hiç bakmamak ?

Çok absürd konunuz ya şarteli neden kapatsın ki anlamadım kapasa bile hemen açar evde ekmeğe fırına gelene kadar buzdolabı var yiyecekler buzlukta erir hem anlamadınıs mı evde elektrik olmadığını tv falan açık değil miydi anneniz niye şarteli indirip girip evi elektriksiz bıraksın çok saçma hem ekmek ne kadar kaldı da fırında da heba oldu hiç mi gidip kontrol etmediniz? Aynen nickiniz gibi mantıksız..ticari olarak yapıyorsanız gidip sürekli kontrol etmelisiniz zaten misal 1 saat hiç bakmamak ?
Sizce bir sürü iş yapılan bir fırında kim kalkıp ekmeği pandispanyalari kontrol ediyor zamanla yarisilam bir ortamda zaten 7. Kez söylüyorum wksi maya ekmeği kontrol etseniz de anlamazsınız dışına bastan kabuk tutturmak zorundasınız

Neden açmamış ki geri?
Ayrıca fırını kontrol etmiyor muydun
Mesela ben ekmek yaparken 10dkda bir bakarım
Sende o sürelerde baksaydın çökmezdi çünkü fırının ısısı yavaş yavaş düşüyor kurtarırdın yani
eksi mayali ekmegin disi kabuk tutuyor pek anlasilmiyor kontrol etsen de.

Yaklasik 6 aydir masayı saatinde beslemek için çabala haftada bir ya da 2 gün ondan ekmek yapabil 15 dk tuzsuz 15 dk tuzlu yogur yaklasik 30 yarim saat kedi tutumuyla yoğurma devam et 8 kere katla ama sadece bir ekmek eksi maya emek sadece cok büyük emek

Back
X