• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekmek

ev yapımı ekşi mayalı ekmeği dışarda 1₺ satılan ekmekle kıyaslayanların ekmek yapmaktan hiç haberi yok sanırım.
ekşi maya bu bebek gibi beslersin seversin acıkmış mı der kontrol eder un eklersin kabarıp kocaman kocaman gözenekleri olunca bir şeyler üretebilmenin gururunu yaşarsın. öyle endüstriyel mayalar gibi sana hamuru 1 saatte kocaman yapıp vermez nazlıdır o, yoğurduğun hamurun ekmeğini en az 24 saat sonra yiyebilirsin bunca emeğin umarsız biri yüzünden heba olmasına tabii ki ağlarsın çünkü emek emek büyüttüğün bebeğin ellerinden alınmıştır.

ne güzel anlatmışsınız :KK200: valla aynen öyle , nasıl emek vererek nasıl severek besliyor insan o mayayı :)

Ayni anda bir sürü isle ugrasiyirum kenarda oturmuyorum yani
Ben sizin gibi profesyonel falan değilim, ama fırına kek bile atsam ki 3838484. kekimdir sanırım hala kontrol ederim. Bomboş da oturmam çocukla oynarım çamaşır atarım diğer taraftan yemek yaparım vs vs. Takip etmemeniz çok manasız geldi.

Ben sizin gibi profesyonel falan değilim, ama fırına kek bile atsam ki 3838484. kekimdir sanırım hala kontrol ederim. Bomboş da oturmam çocukla oynarım çamaşır atarım diğer taraftan yemek yaparım vs vs. Takip etmemeniz çok manasız geldi.
Benim çalıştığım mutfakta inanın ki hiç bir şey kontrol edilmez zamanın da olmaz zaten kontrol etsen de bir sey anlamazsın disi kabuklar saati vardırkontrol etsen de bir işe yaramaz yani kek degil ki bu kurdan batır fırıncınin saatle isi olur firini kintrol etmez

ben birşeye bu kadar emek verdiğimde, çevremdekileri bunun önemi konusunda uyarır ve olası aksilikleri önlemek için nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatırım mesela.
eğer kimseyi uyarmamışsanız ve evde sıradan bir yemek pişirir gibi davrandıysanız onların da keyfi hareket etmeleri düşünmemeleri normal.
bundan sonra yaptığınız işi ciddiye alırsınız, bir daha da ağlamazsınız.
Annem dün sartleli indireceğini söylediğinde hemen kaldırmasını soyledjm ayrica kimse sarteli kapatıp açmayı unutmaz

Annem dün sartleli indireceğini söylediğinde hemen kaldırmasını soyledjm ayrica kimse sarteli kapatıp açmayı unutmaz

e bu kadar önemliyse peşinden hemen gidip kontrol edebilirdiniz. insan hassas olduğu konularda herşeyi kontrol etmek zorunda, çünkü başkası onun kadar özenli olmayabiliyor.

e bu kadar önemliyse peşinden hemen gidip kontrol edebilirdiniz. insan hassas olduğu konularda herşeyi kontrol etmek zorunda, çünkü başkası onun kadar özenli olmayabiliyor.
Eksi maya ekmek ilk 15 dk da kontrol edilir wonrq kontorol etseniz de bir işe yaramaz

Back
X