- 22 Eylül 2017
- 218
- 203
- 53
Merhaba canım bende 3 özelde 1 tanede rapor alabilmek için devlette aşılama denedim benim sana tavsiyem tabiki size kalmış karar ama tüp bebek yapmanız zaten ilaç kullanıyorsun ve aşılamaya göre tüp bebek pozitif olma şansı daha yüksek benim 2.denenemi nasip olursa ekim adetiyle baslicaz şimdi diorumki keşke 2 denemeden sonra direk tupe gecseydim çünkü aldığımız ilaçlar bizden yumurtalarimizi fazla geliştirip zamanından önce yumurtalarimizin azalmasını sağlayacak vakit geldiğinde , son karar sizin tabi :) herşey gönlünce olsun ve melegin sana gelsin biran evvel inşallah
Insallah, cok tesekkur ederim cevabiniz ve tavsiyeniz icin.Tüpe karar verdik gibi. Bu ay dinlenip bir sonraki ay baslayacagiz ins. Yumurtayi bir turlu yakalayamiyoruz zannederim. Tüp en uygun gibi. Insallah Rabbim kolaylastirsin hepimizin surecini.
tedaviniz hayırlı olsun öncelikle. ben ilk doktora gittiğimde daha 1 yıl dolmamıştı o yüzden doktorum yumurta takibi yapıp çatlatma iğnesi yaptı olamadı. 1 yıl doldu devlette aşılama için rapor aldım ilaç kullandım fakar fazla ilaç aldığımdan çok yumurta oluştu tedavi iptal oldu bu arada endometriyozis hastasıyım kistlerim bayağı büyüdü 2. aşılama tedavisi öncesi ameliyat oldum ameliyattan 4 ay sonra aşılama oldum fakat tutmadı. artık tüp dediler. 3 yılı doldurdum şimdi kasım ayında tüp deneyeceğim Allah izin verirse.
yaklaşık 3 aydır adet olmuyorum lucrin diye bi ilaç kullanıyorum. aslında bu aya yetişse adetim başlayacaktık ama olmayacak sanırım hale adet olmadım çünkü.
tedavinin seyri senin veya eşinin sorunu ve doktorun kararına bağlı.
örneğin hiç bir sorununuz yoksa direk aşılamadaki prosedürün aynısı fakat ilaç dozu biraz daha yüksek. burda önemli olan gündelik kontrollerin tüp bebeğin en olası problemi ohss dediğimiz ilacın dozunun fazla gelmesinden dolayı oluşan komplikasyon.
kısa protokol yapılacaksa toplam 15 gün gibi bir süresi var. tek fark ek olarak yumurta toplama ve embriyo oluşumu için geçen 3 veya 5 günlük süre var.
uzun protokolde ek ilaçlar ve tek siklus ile adetten 1 hafta önce (bi önceki siklusun 21. günü yani) başlıyor.
bazı durumlarda elde edilen embriyo sayısı yetersiz olduğundan birden fazla siklus ve birden fazla yumurta toplama oluyor. müteakip adet döneminde transfer oluyor.
bendeki durum iyice uzun mesela 3 aydır ilaç kullanıyorum ve daha tüp ilaçlarına hiç başlamadım. dediğim gibi sana ve doktoruna bağlı.
Allah yardımcımız olsun.
Amin, Allah razi olsun. Sagolun verdiginiz bilgiler icin. Bizim acikcasi benim pkoslu olmam disinda bir problemimiz yok olarak gozukuyor. Pcosluyum ayrica bende de cikolata kisti vardi ama ilginc bir sekilde adetlerim duzenli oluyor
Cnm slm bende 3yillik evliyim 2.5yildir bebek istiyoruz ama esimin morfoloji sorunundan dolayi ne yazik ki olmadi dr gore aslinda bu sorun deil diyo ama bence morfoloji cok onemli bi sorun bende bu surecte klomen ve asilama falan denedim hatta asilama islemlerini mayis ve temmuz aylarinda denedim negatifleri gorduk oturduk konustuk tup bebege karar verdik bizde bu ay ki adetimle ins baslayacagiz haftaya adet olcam ins ilaclarada ikinci gunu baslayacagiz diyecegim su arkadasim asilama ile oyalanma zaten yeterince denemissin tup bebege gec artik ve devlete yaptirinca zaten raporla fiyat dusuyo ben en basindan beri tup bebek istiyodum ama dr bi turlu ikna olmamisti
Zaten su infertilite bolumunde okudugum evlat sahibi olmak icin mucadele verenlerin cogunun sahip oldugu rahatsizliklar aslinda evlat sahibi olmaya engel degil :) Bir imtihan iste bizimkisi. Bahane diye o hastaliklari sayiyoruz. Biz de tupe karar verdik, size de gecmis olsun. Rabbim neticelendirsin ins.