• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekim Ayında Tüp Bebek tedavisine başlayacaklar

Merhaba kızlar.. Bugün tedavimin 4. günü muayeneye gittim doktor yumurtalarımın geliştiğini söyledi yarına tekrar çağırdı.Gonal f kullanmaya devam ediyorum.Tedaviye başlayan var mı aranızda?

Doktorun kimdi canm ve ôzel değilse eşin neden gıcıklandi
doktorum erbil yağmur du bizim randevu günümüze röpöraj koymuşlar. bizi yaklaşık 2 saat bekletip sonra 10 dakka konuşup gitti erkekleri doktora götürmek zaten zor bide bu olunca çıldırdı adam haliyle. yoksa doktorla alakalı bişey olmadı.

Merhaba kızlar.. Bugün tedavimin 4. günü muayeneye gittim doktor yumurtalarımın geliştiğini söyledi yarına tekrar çağırdı.Gonal f kullanmaya devam ediyorum.Tedaviye başlayan var mı aranızda?
Ben canım 2.günüm 225 gonal f,75 merional kullanıyorum bakalım nolacak ilk tedavide sadece gonal f di,bu sefer faklı,bende merakediyorum.

doktorum erbil yağmur du bizim randevu günümüze röpöraj koymuşlar. bizi yaklaşık 2 saat bekletip sonra 10 dakka konuşup gitti erkekleri doktora götürmek zaten zor bide bu olunca çıldırdı adam haliyle. yoksa doktorla alakalı bişey olmadı.
Anladım canm erkekler öyle maalesef eşinde haklı bu konuda cnku bizi herkesin anlamasını bekleyemeyiz hepimiz çok heyecanli ve tedirginiz

Hanimlar merhaba
Ben bu ay 2. Asilamami yaptirdim. 9. Gunumde yaptigim testle maalesef negatifi gormus oldum. Pkoluyum, cikolata kistim vardi ameliyatla alindi.

Ekim ayinda hic ara vermeden 3. Asilama veya tup bebege gecis arasinda kaldim. Sizler tup bebek oncesi asilama denediniz mi?

Bir de kullanilan ignelerin dozu ve surec duyduklarim, okuduklarim kadariyla biraz zorlayici geliyor bana.

Asilamada gonal f 100 kullaniyordum. Tupte doz ne kadar oluyor bir de surec nasil kizlar, bilgi verebilir misiniz?

Sanirim igneyle folikuller buyutuluyor asilamadaki gibi, sonra gelisen yumurtalar toplaniyor herhalde. Sonraki surec nedir?

Canım öncelikle geçmiş olsun.. ben bu ayın sonunda başlayacağım..ben hiç aşılama denemeden tüp bebeği deneyeceğim

Hanimlar merhaba
Ben bu ay 2. Asilamami yaptirdim. 9. Gunumde yaptigim testle maalesef negatifi gormus oldum. Pkoluyum, cikolata kistim vardi ameliyatla alindi.

Ekim ayinda hic ara vermeden 3. Asilama veya tup bebege gecis arasinda kaldim. Sizler tup bebek oncesi asilama denediniz mi?

Bir de kullanilan ignelerin dozu ve surec duyduklarim, okuduklarim kadariyla biraz zorlayici geliyor bana.

Asilamada gonal f 100 kullaniyordum. Tupte doz ne kadar oluyor bir de surec nasil kizlar, bilgi verebilir misiniz?

Sanirim igneyle folikuller buyutuluyor asilamadaki gibi, sonra gelisen yumurtalar toplaniyor herhalde. Sonraki surec nedir?
Merhaba canım bende 3 özelde 1 tanede rapor alabilmek için devlette aşılama denedim benim sana tavsiyem tabiki size kalmış karar ama tüp bebek yapmanız zaten ilaç kullanıyorsun ve aşılamaya göre tüp bebek pozitif olma şansı daha yüksek benim 2.denenemi nasip olursa ekim adetiyle baslicaz şimdi diorumki keşke 2 denemeden sonra direk tupe gecseydim çünkü aldığımız ilaçlar bizden yumurtalarimizi fazla geliştirip zamanından önce yumurtalarimizin azalmasını sağlayacak vakit geldiğinde , son karar sizin tabi :) herşey gönlünce olsun ve melegin sana gelsin biran evvel inşallah

İnşaAllah canım teşekkür ederim.. bizde aynı kanaatteyiz sizinle.. aşılama ile vakit kaybetmek istemedik.. ekim adeti ile birlikte başlayacağız nasip olursa.. ilk denemem hem heyecanlı hem de pozitifim Rabbime şükür.. nasipde varsa olur inşaAllah...Rabbim hepimize hayırlı zamanda nasip etsin inşaAllah

Hanimlar merhaba

tedaviniz hayırlı olsun öncelikle. ben ilk doktora gittiğimde daha 1 yıl dolmamıştı o yüzden doktorum yumurta takibi yapıp çatlatma iğnesi yaptı olamadı. 1 yıl doldu devlette aşılama için rapor aldım ilaç kullandım fakar fazla ilaç aldığımdan çok yumurta oluştu tedavi iptal oldu bu arada endometriyozis hastasıyım kistlerim bayağı büyüdü 2. aşılama tedavisi öncesi ameliyat oldum ameliyattan 4 ay sonra aşılama oldum fakat tutmadı. artık tüp dediler. 3 yılı doldurdum şimdi kasım ayında tüp deneyeceğim Allah izin verirse.
yaklaşık 3 aydır adet olmuyorum lucrin diye bi ilaç kullanıyorum. aslında bu aya yetişse adetim başlayacaktık ama olmayacak sanırım hale adet olmadım çünkü.
tedavinin seyri senin veya eşinin sorunu ve doktorun kararına bağlı.
örneğin hiç bir sorununuz yoksa direk aşılamadaki prosedürün aynısı fakat ilaç dozu biraz daha yüksek. burda önemli olan gündelik kontrollerin tüp bebeğin en olası problemi ohss dediğimiz ilacın dozunun fazla gelmesinden dolayı oluşan komplikasyon.
kısa protokol yapılacaksa toplam 15 gün gibi bir süresi var. tek fark ek olarak yumurta toplama ve embriyo oluşumu için geçen 3 veya 5 günlük süre var.
uzun protokolde ek ilaçlar ve tek siklus ile adetten 1 hafta önce (bi önceki siklusun 21. günü yani) başlıyor.
bazı durumlarda elde edilen embriyo sayısı yetersiz olduğundan birden fazla siklus ve birden fazla yumurta toplama oluyor. müteakip adet döneminde transfer oluyor.
bendeki durum iyice uzun mesela 3 aydır ilaç kullanıyorum ve daha tüp ilaçlarına hiç başlamadım. dediğim gibi sana ve doktoruna bağlı.
Allah yardımcımız olsun.

Hanimlar merhaba

Cnm slm bende 3yillik evliyim 2.5yildir bebek istiyoruz ama esimin morfoloji sorunundan dolayi ne yazik ki olmadi dr gore aslinda bu sorun deil diyo ama bence morfoloji cok onemli bi sorun bende bu surecte klomen ve asilama falan denedim hatta asilama islemlerini mayis ve temmuz aylarinda denedim negatifleri gorduk oturduk konustuk tup bebege karar verdik bizde bu ay ki adetimle ins baslayacagiz haftaya adet olcam ins ilaclarada ikinci gunu baslayacagiz diyecegim su arkadasim asilama ile oyalanma zaten yeterince denemissin tup bebege gec artik ve devlete yaptirinca zaten raporla fiyat dusuyo ben en basindan beri tup bebek istiyodum ama dr bi turlu ikna olmamisti

Merhaba arkadaslar. Öncelikle ugurlu bir topik olur insallah. Rabbim hepimize hayirli saglikli evlatlar nasip eder. Bende adetimi bekliyorum. 4 gun gecti. Artik olsamda bir an once baslasam istiyorum. Kromozom bozuklugu nedeniyle 3 kimyasal gebeligim oldu. Ngs ile tup bebek denemeye karar verdik. Insallah saglikli bol bol embriyolarimiz olur hepsini dogururuz:)

Mrb arkdaslar bnde esimdeki sperm sayisi azlgndan tup bebege basladim ilki mayis aynda maalesef tutmadi zaten cok yipranmstm karin sisligi mide agrilari. 3 adet kalmsti dondurduk onuda bugun transfer ettiler 2 si iyi durumda biri kaliteszdi ama onuda koydu dr haftaya persembe test gunum . Insallah bu topikte hepimiz sevincli haberler aliriz

Merhaba arkadaşlar bende ekim tüp bebeğe başlayanlarla ilgili bi topik açmıştım ama çoktan açılmış görmemiştim burayı neyse zaten kimse gelmedi. :işsiz::işsiz::KK70::KK70::KK70:
Bende şu anda ilaçlara başladım Zeynep kamilde yaptırıyorum. Zaten zor bir süreç bir de devlette yaptırınca zorluk ikiye katlanıyor. psikolojik olarak zorlanıyorum gerçekten. Bende aynı süreci yaşayanlarla duygularımı ve yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. İnşallah herkes için güzel kolay ve sonu mutlu sonla biten bir süreç olur.

kızlar lucrin depot 3.75 3 adet iğne yazdı doktor üç aylık bi iğne bu sürede adet olmayacaksın korkma dedi 14 temmuzda ilk iğneyi oldum son iğneyi 4 eylül son iğne bugün tam üç adet dönemim geride aldı iki gün önce uykudaki yumurtalıklarımın kıpraştığını hissettim tamam olacak sanırım dedim ama gelen giden yok. normalde ilaçtan önceki hesaba göre bugün adetimin 3. günü olması gerekiyordu. doktor adet ol 21. gün gel dedi . şimdi ben bekleyeyim mi yoksa doktoru mu arayayım bilemedim. endometriyozis hastasıyım laparaskopiyle iki tarafli kistlerim alındı ve tekrar etti. doktor kistleri uyutmak için vermiş öyle dedi. zamanını kaçırıp kistlerin tekrar uyanmasından korkuyorum. ne yapmalıyım benim gibi bu ilacı kullanıp 3 ay adet olmayan var mı?:KK43:

kızlar yardım lütfen :KK61:

Merhaba arkadaşlar bende ekim tüp bebeğe başlayanlarla ilgili bi topik açmıştım ama çoktan açılmış görmemiştim burayı neyse zaten kimse gelmedi. :işsiz::işsiz::KK70::KK70::KK70:
Bende şu anda ilaçlara başladım Zeynep kamilde yaptırıyorum. Zaten zor bir süreç bir de devlette yaptırınca zorluk ikiye katlanıyor. psikolojik olarak zorlanıyorum gerçekten. Bende aynı süreci yaşayanlarla duygularımı ve yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. İnşallah herkes için güzel kolay ve sonu mutlu sonla biten bir süreç olur.
tatlım Allah kolaylık versin gerçekten imtihan yeri zeynep kamil bende orda aşılama yaptırmıştım.

Back