Gebeliğe Hazırlık Ekim Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Eşiniz hiç sperm testi verdi mi? Değerleri nasıldı? Testten sonra mı varikoselden şüphelendiniz? Çok soru sordum kusura bakmayın
Biz test vermedik bu ay gidicez inşallah eşim kendisi şüphe etmiş damar toplanması var varikosel olabilir dedi 1 yıllık evliyiz çocuk istiyoruz bende tedavi görüyorum çok yoruldum bu gibi şeyler hep umudumu kırıyor mesela 4 gün var bata ama eşim bana öyle şeyler söyleyince umutsuzluğa düştüm o yüzden araştırıyorum soruyorum kusura bakmayın

Yok estagfurullah, sormakla çok iyi ediyorsunuz. Ben de merakımdan sordum. Bu hafta açıp YouTube’dan dinledim nasıl bi rahatsızlık olduğunu. Bi kaç şekilde teşhis ediliyormuş, bi tanesi de üroloji doktoru tarafından elle muayene sırasında. Toplumun %10-15’inde görülebiliyormuş.
Hiçbirimizin Umudu kırılmasın. Her şey inanmakla başlar Biz inanalım, gerisi gelir

İnşallah bakalım sizde de mi aynı sorun var

İnşallah bakalım sizde de mi aynı sorun var
Şimdilik yok öyle bi şikayetimiz, bu hafta sperm testi verdik, sonucu henüz çıkmadı. Sonucu alınca belli olur. Ben meraktan azıcık okudum nasıl bi şey olduğunu. Yani test çıkmadan nelerle karşılaşabiliriz diye ön hazırlık yaptım

İnşallah bişey yoktur

Aynen, pes etmek yok
Nasipte varsa olcak elbet
Bizde elimizden gelenş yapalım insallah birinden biri vesile olurda bizimde olur hayırlısıyla bebeğimiz

Ayrıca varikoseli soran Arkadaslara bilgi olsun
Biz eşime sperm testi yaptırdık, benim kadın doğum doktorum bi yaptıralım demişti
Doğal yolla gebelik olusabilecek kadar ileri hareketli sağlıklı spermler vardı, doktor testi gördüğünde hiç bişeyden şüphelenmedi hatta ürolojiye bile gidip göstermedik nerdeyse iki ay kadar testi, o ara benim işlemlerimi hallettik rahim filmi vs
Hepsi normal çıkınca en son sperm testimizi ürolojiyede gösterelim kafamız rahat olsun dedik, oda değerleri görünce hersey normal dedi
Sonrasında elle muayene yapınca farketti
Dısardan hiç bişey belli değil eşimde yani bizim anlayabilceğimiz boyutta, ama bi taraf dördüncü bi taraf ikinci derece varikosel çıktı
Uzun yazdım kusura bakmayın hakkınızı helal edin, en azından bilgi olsun dedim merak edenlerede

Benim eşimde aynn elle muanede görüldü 1 hafta önce Cerrahpaşa infertilitesinde ürolijiye gitti evet varikosel iki taraflı var ama ameliyata gerek yok demiş sadece ilaç vermiş. Ama nette okuyunca da ameliyat şart diolar varikosel için sizin ameliyat oldu mu

13 ekim test günüm

Varikosel den bizde süpheleniyoruz bi belirtisi var mıydı ve tedavi süreci nasıldı?
Şöyle ki eşim bir an da yumurtalıklarinda ağrı oldu yatamadı bacaklarını kapatamadi bu böyle birkac gün sürünce gittik hiç bu sebepten bebek olmayacağı aklıma gelmemişti açıkçası
Gidince hemen elle muayene yaptı anladı zaten yine usg ile bakıldı damar çapı 3 katına çıkmış genişlemiş geriye kaçırma olunca ameliyat kaçınılmaz oldj bizim için
1 saat sürüyor Max ameliyat ,o gün çıkılabilir daha sonrasına kontrol oluyor zaten verirse vitamin veriyor size tavsiyem şöyle kesinlikle mikrocerrahi yöntemi ile yaptırın yaptiracaksaniz eğer. diğer türlü tekrarlıyormuş yine istediğiniz yerde yardımcı olurum

hayırlı olsun canım ne zamandır deniyodun bişeylet yaptın mı önerilerin var mı

13 temmuzda 14 haftalik bebegimi kalbinin durmasi
Nedeniyle kaybeytim... sonra hic korunmadim 1 kez adet gordum sonra 2 gunde 1 kesinlikle iliskimiz oldu... ve sukur Rabbime hamileyim

Derecesine göre damar çapına göre değişiyor ya o yüzden gerek görmemiştir

Bilgilendirdiğiniz için çook teşekkür ederim biz sperm testine gidicez haftaya inşallah bi de eşim kendinde görmüş araştırmış bana varkosel olabilir dedi o yüzden sordum inşallah yanılıyordur

Benim eşimde ağrı falan yok Dr muayenesinde belli oluyor deyince bi rahatladım kendisi çok afedersiniz tuvalete gidince görmüş şüphe ediyor üzülüyor falan zaten bende de problem var pko gibi gibi.. ben 28 o 30 yaşında çocuk istiyoruz olmuyo çok yıprandık

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de bir senedir çabalıyorum araya varikoselden girince iyileşme zamanı uzadı Allah yardımcımız olsun

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de bir senedir çabalıyorum araya varikoselden girince iyileşme zamanı uzadı Allah yardımcımız olsun
Çok teşekkür ederim inşallah Rabbim şifa verir çocuk sahibi olursunuz

Kızlar geçen ayın başında bi düşük yaşadım ve bugün regl oldum. Doktorlar genel olarak düşükten sonra bir adet beklemek yeterli diyor. Forumda gördüğüm kadarıyla da daha fazla beklemeyip sağlıklı hamilelik yaşayan çok kisi var ne yapmalıyım sizce ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…