Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım bende aynı durumdayım senden 2 gün sonra pik gördüm. Değerlendirdiğimiz için oluyor bence. Enfeksiyondan çekiniyorum ama umarım değildir aynı durumdayız
daha geçen adette gittin enfeksiyon dedi ya bir çuval antibiyotik iğne ilaç yaptı vallahi daha kaldıramam ama karnım bir tuhaf şiş hissediyorum ve karnım patlayacak gibi bu ay adet olayım hemen hsgye randevu alacağım açıkçası adeti bekliyorum bebek yok diye endeksledim kendimi ama beynimin oyunu da olabilir haklısın....

Aynı benim düzen tutmuşsun canım, kendi defterim sandım bi an🤣 henüz çatlama olmamış, iyice silikleşene kadar devam.
Banaa bu işaretlediğim yumurtlama gibi geldi en sondaki test yani 15.40 yazanı az önce yaptım hala silikleşme yokmu 😂 düzen önemli sende benim gibisin ozaman 😂🤭

Eklentiler

• IMG_20210924_160537.jpg
    IMG_20210924_160537.jpg
    108,4 KB · Görüntüleme: 73
Ay keşke ❤️🤲 ama nerde bende o şans
Deme öyle deme. Kırma umudunu Allahtan umud kesilmez. Geç olsun güç olmasın hayırlısı sağlıklısı olsun. Sen allahın izni ile vereceksin bize o güzel haberi. Bekle bakalım kırmızılar gelmediği sürece hala bir umud var.🙏🏼🙏🏼♥️😘

daha geçen adette gittin enfeksiyon dedi ya bir çuval antibiyotik iğne ilaç yaptı vallahi daha kaldıramam ama karnım bir tuhaf şiş hissediyorum ve karnım patlayacak gibi bu ay adet olayım hemen hsgye randevu alacağım açıkçası adeti bekliyorum bebek yok diye endeksledim kendimi ama beynimin oyunu da olabilir haklısın....
Neden hsg ye randevu alacaksın ki enfeksiyondan dolayı mı bende de çok oluyor da merak ettim

Kızlar bugün regl günüm ama henüz gelmedi, hiçbir belirti de yok. Önceki aylar 1-2 gün önceden bel ağrım falan başlardı. Yumurtlamadan 16 gün sonra regl oluyordum hep. Aşı olup gecikme yaşayan var mı? ( Biontech)
Not : hamile değilim çünkü dün yaptığım test negatifti.
@larissa123 @Selizay Maviesra Maviesra @Adelnaz DenizKoKuLuMm DenizKoKuLuMm @charlottes ve diğer kızlar?
Benimde olmam lazim olmadım belirti yok hiç ben sinovac olmuştum bayadır reglim günümde gelir gider yumurtlamaya göre 14 15 gün sonra regl geliyo canim belki senin geç döllenme vs olabilirmi varmı fikrin

Neden hsg ye randevu alacaksın ki enfeksiyondan dolayı mı bende de çok oluyor da merak ettim
yok canım gebelik oluşmuyor tüplerimde veya rahmimde tıkanıklık olabilir diye çektireceğim enfeksiyon için tedavi oldum zaten arı sütü bal polen propolis falan da kullanıyorum ve bu ay ilk defa (yada ben öyle hatırlıyorum) bu kadar net pik gördüm yumurtam çok iyiydi yani oluşmaması zordu demekki tüplerimde bir sıkıntı var diye düşünüyorum o yüzden çektireceğim :/

Pko görünümü var dedi bir doktor ama kendi doktorum pko denecek bir durum yok adet düzenli, yumurtlama da düzenli oluyor diyor. Lh/fsh oranı 2,5 üstü pko yazıyor internette benim 1.30 oluyor yine de pko muyum🤦🏼‍♀️
evet hormonal pko oluyor sanırım benimde sınırda galiba ama gebeliğe engel değil bu adetler düzenliyse tabi...

Selam kızlar bitirir neden yükselir bilen varmı ilaçlarla 5 den 2 ye düşürdum 1 2 ay ilacı kestim yine 5 olmuş anlamadim neden çıkıyor acaba nodül falan da yok ona da bakildi

Selam kızlar bitirir neden yükselir bilen varmı ilaçlarla 5 den 2 ye düşürdum 1 2 ay ilacı kestim yine 5 olmuş anlamadim neden çıkıyor acaba nodül falan da yok ona da bakildi
tiroid demek istedin galiba canım ama paratiroid hormonun az çalışıyor olabilir ırsi olabilir bir çok sebebi var ve ilacı doktorun hemen kesmesi de normal değil aslında gebelik oluşana kadar kullanılmalı bence....

yok canım gebelik oluşmuyor tüplerimde veya rahmimde tıkanıklık olabilir diye çektireceğim enfeksiyon için tedavi oldum zaten arı sütü bal polen propolis falan da kullanıyorum ve bu ay ilk defa (yada ben öyle hatırlıyorum) bu kadar net pik gördüm yumurtam çok iyiydi yani oluşmaması zordu demekki tüplerimde bir sıkıntı var diye düşünüyorum o yüzden çektireceğim :/
Anladim canim ne kadardır deniyorsunuz peki ben evleneli de 2 sene oldu aralikli olarak 6-7 ay kadar denedik hiç gebelik oluşmadı eşimi de sperm testine ikna edemedim bu ay da kalmazsam gideceğiz o test verecek bende tekrar kontrollerimi yaptıracağım

evet hormonal pko oluyor sanırım benimde sınırda galiba ama gebeliğe engel değil bu adetler düzenliyse tabi...
Haziranda bir gebeliğim oldu da düşük olmuştu. 2 aydır deniyoruz tekrar olmadı. Yumurta kalitem mi iyi değil acaba çünkü 18 mm yumurta oluşmuştu geçen ay mesela kendiliğinden yine de olmadı gebelik. Hsg temiz sperm testi iyi genetik testlerimiz iyi sadece ufak bir kan pıhtılaşmam var ama çok şükür hafifinden.

Femaraya başlıyorum yarın ilk defa yumurta takibi yaptıracağım. Bakalım belki bu pko görünümünde de işe yarar

Anladim canim ne kadardır deniyorsunuz peki ben evleneli de 2 sene oldu aralikli olarak 6-7 ay kadar denedik hiç gebelik oluşmadı eşimi de sperm testine ikna edemedim bu ay da kalmazsam gideceğiz o test verecek bende tekrar kontrollerimi yaptıracağım
aslında benimki de karışık 3 yıllık evliyim bende ama ben radyoloji okuyorum tomografi MR stajlarına gittiğim aylarda falan denemedim galiba 8-9 ayda benim olur yani toplasan ama ben ilk eşimi gönderdim testlerini verdi hız düşüklüğü vardı ürolojiye gönderdim vitamin falan vererek toparladık doktor sıkıntı yok dedi e bende de görünür de sıkıntı yok geriye tek hsg kalıyor o yüzden hemen çektireceğim bu zamana kadar çektirmediğime kızıyorum bile hep kayıp yani iyi ki eşimi de göndermişim şimdi sperminde bir sorun varsa 3 ayda yenileniyor sen düşün... Uzun oldu pardon :)

A R Y A A R Y A MaviSasa234 MaviSasa234 kızlar sizin de pko görünümü vardı dimi sizin testler ile karşılaştırdığımızda nasıl

Eklentiler

• BF33E95A-7105-48B7-93F5-10CEAB0F5BA5.jpeg
    BF33E95A-7105-48B7-93F5-10CEAB0F5BA5.jpeg
    83,4 KB · Görüntüleme: 23
  • 5386EDB1-A134-4BB9-896B-8B79CB4EEF65.jpeg
    5386EDB1-A134-4BB9-896B-8B79CB4EEF65.jpeg
    20,8 KB · Görüntüleme: 26
Haziranda bir gebeliğim oldu da düşük olmuştu. 2 aydır deniyoruz tekrar olmadı. Yumurta kalitem mi iyi değil acaba çünkü 18 mm yumurta oluşmuştu geçen ay mesela kendiliğinden yine de olmadı gebelik. Hsg temiz sperm testi iyi genetik testlerimiz iyi sadece ufak bir kan pıhtılaşmam var ama çok şükür hafifinden.

Femaraya başlıyorum yarın ilk defa yumurta takibi yaptıracağım. Bakalım belki bu pko görünümünde de işe yarar
kan pıhtılaşması düşüğe sebep gebeliğe engel olmaz yumurta kalitesinden kaynaklı olmaması da olabilir denk gelmemesi de olabilir biraz vitamin kullansanız ben mesela arı sütü bal polen propolis karışımı kullandım (orijinal olsun muhakkak) bu ay t çizgisi c çizgisinden önce ve aşırı koyu çıktı inanamadım 2 farklı marka ile test yaptım ikisinde de aynı oldu yumurta kalitesi ve sperm kalitesini ciddi oranda arttırıyor

Benimde olmam lazim olmadım belirti yok hiç ben sinovac olmuştum bayadır reglim günümde gelir gider yumurtlamaya göre 14 15 gün sonra regl geliyo canim belki senin geç döllenme vs olabilirmi varmı fikrin
Valla canım bilmiyorum ki, ben döngümün 10.günü pik gördüm. Ertesi gün hemen silikleşti. 12 ve 16.gün doktora gittim. Gelişmemiş sonraki ay gel dedi, ondan sonra da üzüldüm ovulasyon testi yapmadım 😔 daha sonra tekrar gelişmişemidir bilmiyorum. Doktor zaten şunu dedi, pco olmanın avantajı da var. Çünkü yumurtalar dönem dönem gelişiyor. Gebelik her an oluşabilir ama bilmiyorum

aslında benimki de karışık 3 yıllık evliyim bende ama ben radyoloji okuyorum tomografi MR stajlarına gittiğim aylarda falan denemedim galiba 8-9 ayda benim olur yani toplasan ama ben ilk eşimi gönderdim testlerini verdi hız düşüklüğü vardı ürolojiye gönderdim vitamin falan vererek toparladık doktor sıkıntı yok dedi e bende de görünür de sıkıntı yok geriye tek hsg kalıyor o yüzden hemen çektireceğim bu zamana kadar çektirmediğime kızıyorum bile hep kayıp yani iyi ki eşimi de göndermişim şimdi sperminde bir sorun varsa 3 ayda yenileniyor sen düşün... Uzun oldu pardon :)
Yok olur mu estağfurullah. Bende işte bu ay göndereceğim eşimi çünkü ben degerlerime baktırdım prolaktin yüksekti ilaçla düzelttim. Bu ay da olmazsa işte ben tekrar kan degerlerime baktirayim eşimi de urolojiye göndereyim diyorum. Ovulasyon la 3-4 ay takip ettim olmadı bu ay iyi değerlendirdik ama bakalım 😅

X