Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım folik asite devam et tabiki ben de hamile kalmadan önce kullanmaya başlamıştım. Progestan da biz hamileler bile kullanıyoruz bebişin tutunmasını sağlıyor erken doğumu engelliyor vs bisürü faydası vardı. İnşallah güzel haberlerle gell
Ay bu progestanı vajinal alacakmışım, ay çok korkuyorum nasıl yapıcam of 😃

Evet canım, çatlatma iğnesi oldum bugün. Cumartesi de fitile başlayacam.

Ovulasyon testleri güvenilirliğini kaybetti gözümde ya. Bugün yumurtam 21-22 mm ama ovulasyona bakar mısın? Üstteki doktora gitmeden 1 saat önce, alttaki doktordan geldikten hemen sonra 🤷 belki de 10 aydır bu yüzden boşa uğraşıyorum
Aradığım durumu sende buldum canım . 1 yldır ovulasyon testi yapıyorum bi sonuç elde edemedik. eşimin bırak diye ısrar etmesine rağmen ben değerli günleri kaçırmamak için hep yaptım . bu ay da bi türlü yumurtlama gününü göremedim. hsg çektirdim şansım yüksektir pik olsun da değerlendireyim dedim. yok bi türlü olmadı pik .adete 11 gün kaldı normalde 14 ile 17 gün de görüyordum. 20. gün bitti hala yok. çok stres yaptım bu ay her halde yada artık testler mi yanlış diyorum. bunaldım iyice

Ay bu progestanı vajinal alacakmışım, ay çok korkuyorum nasıl yapıcam of 😃
İlk başta nereye koyucağını bile bilemiyo insan 😂 sonra ittirirken bi tiksinme geliyo 😂 ama mecbur işte ben de 12. Haftaya kadar kullancam sonra muayenede karar vericekmişiz devamına 😂 eğer günde 1 kere kullanıcaksan akşam uyumadan koy 15-20 dk da sırt üstü uzan kuzu. Yoksa beyaz beyaz akıyo 😂

Aradığım durumu sende buldum canım . 1 yldır ovulasyon testi yapıyorum bi sonuç elde edemedik. eşimin bırak diye ısrar etmesine rağmen ben değerli günleri kaçırmamak için hep yaptım . bu ay da bi türlü yumurtlama gününü göremedim. hsg çektirdim şansım yüksektir pik olsun da değerlendireyim dedim. yok bi türlü olmadı pik .adete 11 gün kaldı normalde 14 ile 17 gün de görüyordum. 20. gün bitti hala yok. çok stres yaptım bu ay her halde yada artık testler mi yanlış diyorum. bunaldım iyice
Neden doktorda yumurta takibi yaptırmıyorsun canım? 1 yıl dolmuş zaten, artık doktorla devam etmen daha iyi olabilir

İlk başta nereye koyucağını bile bilemiyo insan 😂 sonra ittirirken bi tiksinme geliyo 😂 ama mecbur işte ben de 12. Haftaya kadar kullancam sonra muayenede karar vericekmişiz devamına 😂 eğer günde 1 kere kullanıcaksan akşam uyumadan koy 15-20 dk da sırt üstü uzan kuzu. Yoksa beyaz beyaz akıyo 😂
Günde 3 defa kullanıcam canım, 1 tane sabah, 2 tane akşam 🤣 ay korkuyorum ya

Neden doktorda yumurta takibi yaptırmıyorsun canım? 1 yıl dolmuş zaten, artık doktorla devam etmen daha iyi olabilir
çalıştığım için izin sıkıntım var canım . yinede bazı aylar yaptık doktorla da ama olmadı . doktorlar ovulasyon testine sıcak bakmıyor. düzenli ilişkiniz olsun bunlara gerek yok stres yapar diyor. sanki bizi strese sokan bu o zaman stres bitecek sanki. doktor şu zamanlar genelde yumurtlaam olur değerlendir diyor her ay çağırmıyor. ben doktora çok gittim. 1,5 yıldır olmuyor ,2,5 yıllık evliyim. en son rahim filmi çekineyim dedim doktora çekti temiz çıktı aşılama istedim gel bi daha ki ay başlayalım dedi . bu seferde eşimin doktoru 3 ay daha bekleyin bence değerlerin düzeliyor demiş . eşimin ileri hareket 1 di şuan 25 oldu . anlayacağın ocak ayına kaldık . bende de yumurta tembelliği var . yumurtam yavaş büyüyor .femeara ile düzenli oluyordu 2 aydır kullanmıyorum .hikayem uzun

X