• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ekim 2021 itibariyle gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yusra-61 Yusra-61 ve MaviSasa234 MaviSasa234 paranoyak oldum..
Doktorlar problem görmedi benim bilgim dahilinde de yok ama bir de siz bakar mısınız 🙏🏻

üzgünüm erkekleri hiç anlamıyorum zaten sperm testleri de kendileri gibi cins :KK70:testlerini de çözmek zor açıklayıcı değil :KK70: MaviSasa234 MaviSasa234 arkadaşım biliyorsa güzel cvp verecektir.

Erken canım haklısın.
Bende çok test var gebelik adet olmadan yapayım diyorm :KK70:o kadar beklersem adetim gelir bir kere nasip olmadı adet gelmeden test yapmak mayıstan beri. Adet olmazsam 3,4 gün sonra yine yaparım kuzum pek önemi yok. :KK51:Battı balık yan gidermiş bende öyle.
İnşallah bu ay güzel haberler alırız canımmmm

Alvelesi bilmiyorum ama dolorex prospektüste açık açık gebeliğe engel olabilir yazıyor canım bana kalırsa içme. Ben majezik içerdim
Öyle mi hiç bilmiyordum belki de 8 aydır ondan olmamıştır çünkü her ay ilk gün içiyordum. Bundan sonra parol majezik alayım çok teşekkür ederim

Öyle mi hiç bilmiyordum belki de 8 aydır ondan olmamıştır çünkü her ay ilk gün içiyordum. Bundan sonra parol majezik alayım çok teşekkür ederim
Majezik alma canım. Bana doktor kullanma dedi yumurta kalitesini düşürüyor dedi. İstersen brufen alabilirsin.

Önemli bir not düşeyim progesteron hormonu döngünün ilk gününden takı yumurta çatlayana kadar 0 ile 1 arasi seyreder yumurta catladiginda hızla yükselir ve gebelik oluşursa yükselmeye devam eder ve doğuma kadar en üst seviyede salginanir plasenta tarafından gebelik olusmazsa regli başlayana kadar tekrar 1 li değerlere düşerek reglinin başlamasını sağlar bu sebeple yumurtanin catladigini döngünün 17 ile 21. Günleri arasi salgılanan progesteron hormonu ile anlayabiliriz
Çok teşekkürler harika bilgiler kuzucum, yani şuan progesteron böyle çıkmış 3. Gün 0.5 idi zaten şuan ekteki gibi, çatlamış olsaydı bu kadar yüksek olmazdı mı diyosun? Ama idrar enfeksiyonu çıkınca tahlilde beta da olmayınca hiç gebelik düşünmedim 21. Gün ne bileyim yeni yeni deniyoruz çok bilgisizim 🤷‍♀️

Eklentiler

• C12A0F31-7C04-4654-B0B9-F3C6AE76638E.jpeg
    C12A0F31-7C04-4654-B0B9-F3C6AE76638E.jpeg
    212,8 KB · Görüntüleme: 39
Aaa hayır tabikide 7. Günde çıkmaz 10.gun minimal değerlerde kanda yükselmeye başlar progesteron değeriniz gebelik habercisi olabilir kesin olmamakla birlikte umitlendirmek istemem ama size oenekliyeyim kaybettiğim gebeligimde bata 9 gün kala küçüktür küçüktür 2 çıkmıştı 8 gün kala küçüktür 2 çıkmıştı 7gun kala beta 11.6 çıkmıştı ve düzenli artarak yükselmisti ben filyasyon hemşiresiyim covid sebebi ile yüksek ateşten kaybettim begegimi 13. Haftada😞😞
Yaa inanamıyorum çok üzüldüm covid sizi de ağır vurmuş.. Allah acı yaşatmasın bi daha yüzünüzü güldürsün inşallah 🙏🏻 İşte 7 gün var benim de <0.1 olunca karaları bağladım açıkcası.. progesteron düşündürdü şimdi..

Aa şimdi fark ettim şuan adetimin 5. Günü. Bir sonraki adet tarihim takvime göre ekim 30 da.🤣 yani hala ekimde ekli kalabilirim. 😂 Bak ekimden umudu kesmiştim kendimi kasıma hazırlıyordum ki. Ekim benim için hala umud barindiriyormus. Vardır bunda da bir hikmet .🤣

Çok iyi değer nedir ben de anlamıyorum 😁
Anlasam bir sonraki sefer unutuyorum 😁😁😁

Aynen bende de durum böyle.
Nette inceliyorum tamam öğrendim böyle sonra ucup gidiyor. Hızlı progresif ileri hareket demek hatırladığım kadarıyla %39 normal değer aralığında. Toplam sperm hangisiydi çözemiyorum?

Aynen bende de durum böyle.
Nette inceliyorum tamam öğrendim böyle sonra ucup gidiyor. Hızlı progresif ileri hareket demek hatırladığım kadarıyla %39 normal değer aralığında. Toplam sperm hangisiydi çözemiyorum?
O ileri hareket benim eşimde de 16 cıktı doktor 32 olmalı dedi. Düşük çıktı. Başka sıkıntı yok dedi takviye hap verdi eşime 3 aylık. İsterseniz paylaşabilirim sizinle sonuç kağıdını. Belki örnek olur karşılaştırırsıniz

Sperm değerlerini paylaştım yukarıda ☺️
1. Derece varikosel var ama sperm değerlerine etki etmemiş dedi doktor, bir de her iki erkekten birinde olur dedi🤷‍♀️
Kusura bakma canım aradım ama göremedim benim eşimdede var son evresi zor gerçekten ileri hareketli filan nasıl morfoloji yüzde 4 dün üzeri normal sayılırmış

O ileri hareket benim eşimde de 16 cıktı doktor 32 olmalı dedi. Düşük çıktı. Başka sıkıntı yok dedi takviye hap verdi eşime 3 aylık. İsterseniz paylaşabilirim sizinle sonuç kağıdını. Belki örnek olur karşılaştırırsıniz
Öyle evet 32 en az olması gereken değermiş beniö eşimde birde yavaş hareketli var o yüzde 30 ama hızlı ileri 10

Kusura bakma canım aradım ama göremedim benim eşimdede var son evresi zor gerçekten ileri hareketli filan nasıl morfoloji yüzde 4 dün üzeri normal sayılırmış
Ekledim tekrardan ☺️

Eklentiler

• 103BC410-CBDD-4F77-8DFD-EF91E8FCC5BD.png
    103BC410-CBDD-4F77-8DFD-EF91E8FCC5BD.png
    333,2 KB · Görüntüleme: 39
Back