Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçtik ama yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

azyeb

rabbimin mucizesi beyzam
Kayıtlı Üye
19 Mart 2009
471
19
318
46
İstanbul
kızlar merhaba,kızım 4.5 aylık 2 hafta önce ek gıdaya başladık daha doğrusu başlamaya çalışıyorum.pürelerde sorun yaşıyorum.elma püresini verdim istemedi sonra alıştı ama sebze püresini ne yaptıysam yemiyor.muhallebi yaptım kaşık maması verdim yemiyor ya..kilo alımıda iyi değil.ne yapacağım lütfen paylaşın tecrübelerinizi...

canım ek gıda için biraz erken değil mi? belki hazır değildir.bence çok zorlama sütünü ver.bana doktorum kesinlikle 6 aydan önce başlama dedi.tabi her doktor farklı diyor ama 4 aylıkken başlamak biraz erken bence.

bebeğinin hazır olmadığını düşünüyorum ben de. ayrıca püre için erken değil mi? benim edindiğim listelerde meyve suyu, yoğurt ve sebze çorbası var. daha sulu, pütürsüz besinlerde sorun yaşamaz belki. kolay gelsin canım...

bence sebze püresi için çok erken ben oğluma 6 aylıkken hazır sebze püresi vermşitim çocuk gazdan mahvolmuştu ki senin minnoş daha küçük.sebze püresi için erken canım

canım ben mama takviyesi yapıyorum ve kilo alımı iyi değil.dr tavsiyesi ile başladım ek gıdaya..

canım püreyi dr söyledi.haftalara göre vermem gereken listeyi anlattı.araştırdığım kadarıyla veriliyor ek gıdaya geçince.

bence sebze püresi için çok erken ben oğluma 6 aylıkken hazır sebze püresi vermşitim çocuk gazdan mahvolmuştu ki senin minnoş daha küçük.sebze püresi için erken canım

canım dr liste yaptı sebze püresi var içinde.ama sadece elma püresi yiyor başka birşey yemiyor.muhallebide denedim kaşık mamasıda onlarıda almıyor ama.onlar pütürsüz ve daha kolay yenilebilen şeyler ama istemiyor.belkide hazır değil..

canım, ben daha sonra bu konuyu araştırdım... püre verilebileceği bilgisini edindim. haklısın.

Benim kızım 5 aylık. yoğurt ve meyve püresine 2 haftadır düzenli olarak alıştı. Ama sebze çorbası yediremiyorum. Öğürüyo resmen. Doktor aç bırak dedi. ama hem küçük hem de aç aç yedirip iğrendirmek istemiyorum. Siz ne dersiniz? Sizin bebekleriniz nasıl alıştı.

Bu arada ilk ikisine emzikle alıştırdım. Bir alışveriş bir fiş gibi, aldıkça emzik tıktım ağzına. Sebze çorbasında sökmedi ama bu numarambilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…