• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya geçenler nasıl başardınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sezen, bulamaç konusunda hemfikirim. ben de ayrı verme taraftarıyım. bizim gibi kahvaltı yaptırıyorum ısıra ısıra yediriyorum. aslında tadını beğenmediğim şeyi yedirmeme taraftarıyım.

benim kızım da şu anda löpür löpür yiyor her şeyi ama blendırdan bu kadar korkmaya gerek yok. ben şu anda ne çatalla eziyorum ne de öğle yemeği dışında blendır kullanıyorum. öyle olduğu gibi patatesleri havuçları, makarnaları veriyorum maşallah yiyor.

bir kere blendıra alıştı diye pütür yemeyecek diye bir şey yok herkes bundan nedense çok korkuyor.
benim kastettiğim şey 6-7 aylık bebeğin birdenbire pütürü yemesi çok zor. senin oğlun maşallah kendiliğinden alışmış ama çok bebek bu yüzden kusuyor. anneler de vermeye korkar oluyor işbu sebeplerle ek gıdalara geçişte çok zorluk çekiyorlar. ben blendırdan korkmamalarını tavsiye ederim. çatalla ezmek de bir seçenek tabii ama blendırı bir sokup çıkarınca zaten aynı işlevi görüyor. biraz pratik olmak lazım.

evet canım bende bazen büyük doğradıgımda blenderı bi sokup sıkartıyorum çatal kıvamına geliyo ama bazı anneler blender işini biraz abartıyolar onlarda bebeğin boğulmasından korkuyolar işin aslı blenderla verip vermemek değil aslında püreden ezilmişe zamanında geçmeyi bilek

kahvaltıya gelince bende bisküvi pekmez ince doğranmış kuru kayısı dövülmüş cevizz ıhlamur çayı karıştırıyorum ayrıyeten peynirve yumurtayı ayrı ayrı veriyorum bulamaç yapmıyorum çok severek yiyo zaten bulamaçı hiç yemedi benim oğlummm büyümüşte küçülmüş :))

bende ayrı ayrı veriyorum..
bulamaca ve tatlı şeylere alışmadı..öğürüyor.. :))

Kuzucuklar yesinlerde nasıl olursa olsun..

benim kızım 6.aya girmek üzere,ben 2 haftadır her gün cam rendede elma rendeleyip suyunu veriyorum akşamları da kendi mayaladığım yoğurdu veriyorum. başlarda yüzünü ekşitti tükürdü ama sonunda ben kazandım :) ancak biberon almıyor ve kaşıkla elma suyu içirmek 1 saati buluyor. biberona bir çözüm bulamaz mıyım????

bizde 7 aylık olduk 6 aya kadar sadece anne sütü verdim ilk olarak meyve püresiyel başladım ne posasını ne suyunu istemiyor kaşığı görünce kafasını sallamaya başlıyor sebze püresi yaptım yok yogurt yaptım yok sadece kaşık mamasını yiyordu şu an diş çıkarıyor ve onuda 3 4 çay kaşıgı kadar anca agzına sokabişliyorum nasıl yapıcamda alıştırcam bilmiyorum

bizde 7 aylık olduk 6 aya kadar sadece anne sütü verdim ilk olarak meyve püresiyel başladım ne posasını ne suyunu istemiyor kaşığı görünce kafasını sallamaya başlıyor sebze püresi yaptım yok yogurt yaptım yok sadece kaşık mamasını yiyordu şu an diş çıkarıyor ve onuda 3 4 çay kaşıgı kadar anca agzına sokabişliyorum nasıl yapıcamda alıştırcam bilmiyorum

iyice aç bırak canım yani emzirdikten 3 saatn sonra ver meyve veya yoğurdu heralde alır o zaman

sezencm ya dktrda bana ıhlamurun içine koy kahvaltısını demişti ama benim oğlum ıhlamuru sevmedi asla almıyr ıhlamura alternatif bildiğin bişey varmı arkadasım?

canım ıhlamuru taze yapıyorum ben çok kaynatmıyorum bi taşım kaynayınca hemen kapayırorum rengi kırmızıya dönmüyo yani o zaman kokusu daha az oluyo

bide papatya çayını yapıyorum hem rahatlatıyo da adaçayını 4. aydan itibaren verildiğini okudum beslenme kitabımda adaçayıda aldım organik ama onda kahvaltı hazırlamadım hiç günde 5-10 cc verilebilir diyo göğsü yumuşatırmış soğukalgılığına iyi gelirmiş ve uyku düzenlermiş

canım ıhlamuru taze yapıyorum ben çok kaynatmıyorum bi taşım kaynayınca hemen kapayırorum rengi kırmızıya dönmüyo yani o zaman kokusu daha az oluyo

bide papatya çayını yapıyorum hem rahatlatıyo da adaçayını 4. aydan itibaren verildiğini okudum beslenme kitabımda adaçayıda aldım organik ama onda kahvaltı hazırlamadım hiç günde 5-10 cc verilebilir diyo göğsü yumuşatırmış soğukalgılığına iyi gelirmiş ve uyku düzenlermiş

canımmmm cok saol hemen deneyeceğm kitabının ismi yazarı kim canım ya aydınlatttt beni..seni takip ediyordum eylül annesisin değil mi birde doğumun normal olmustu onu hatırlıyrm:)

canım iki cocuk doktoru ama isimleri aklıma gelmiyo kayınvaldeyim eve gidince bakarım

kitabın adı ÇOCUĞUMA NEYı NE ZAMAN YEDıRMELıYıM

evet canım eylül annesiyim doktorumunda verdiği destekle ve cesaretle allahında izniyle normal doğum yaptım bebeğimide en doğal gıdalarla beslemeye çalışıyorum hiç mama vermedim

canım iki cocuk doktoru ama isimleri aklıma gelmiyo kayınvaldeyim eve gidince bakarım

kitabın adı ÇOCUĞUMA NEYİ NE ZAMAN YEDİRMELİYİM

evet canım eylül annesiyim doktorumunda verdiği destekle ve cesaretle allahında izniyle normal doğum yaptım bebeğimide en doğal gıdalarla beslemeye çalışıyorum hiç mama vermedim

canım bende eylülde doğum yapacaktım ama bizim yaramaz erken geldi
temmuzda doğum yaptım.. 33 hafta 1500 gr prematüre..
mecburen mama veriyorum gece..
sütüm amacak 5.5 ay geldi oda sağarak verdim..bitti.
sen gece ne veriyorsun ???
emziriyormusun???

ah canım ne zor günler geçirmişsin

evet canım gece emziriyorum yatmadan mama yerine yoğurt veriyorum bazen meyveli bazen bisküvili
doktorumuzada sordum mama vermek istemiyorum yatarken yoğurt veriyorum diye olur tabiki neden olmasın dedi

Back