• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçtik :) bebek beslenmesi hakkında

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
patlıcanın hiçbir faydası, besin değeri olmadığı gibi nikotin içeriyormuş. anne sütüne gelince, WHO' nun 2 yaşına kadar, diğer benzeri sağlık örgütlerinin 1 yaşına kadar önerdiğini okumuştum. Sebebi de sütün zaman geçtikçe değerinin azalmasıymış. Tabii bu bilgiler kesin mi bilmiyorum.

ben de okudum patlıcanın çok gereksiz bir sebze olduğunu. sadece tadı güzel diye mezelerde kullanılıyor galiba.

"sütten ayrılma 2 yıl içinde" derken sanırım 2 yıl emzirmekten değil, 2 yıla kadar herhangi bir süreçte emzirmek gerektiğinde söz ediliyor.

2 yıldan sonra bebek iyice bilinçlendiğinden ayırmak zor oluyodur heralde :) çok zor zaten ya, düşünüyorum da, 2 yıl emziren annelere helal olsun valla... ben 1 sene emzirmeyi düşünüyorum, bakalım...

arkadaşlar bende 1 haftadır sağarak veriyorum sütümü saklama poşetiyle 2 kapılı buzdolabımın dondurucu kısmına koyuyodum bugün doktorumuza sordum 1 haftadan fazla saklanmaz dedi dondurulan sütlerin kalitesi bozuluyormuş proteinleri vb. ölüyormuş.siz ne düşünüyorsunuz.bir çok terde de 3 ay saklanabileceği yazıyor ama......

arkadaşlar saklayacak kadar sütünüz varsa( maşallah) neden çocuga vermiyorsunuz.
benim oğlum 2 yaşına girecek hala emziriyorum ve 5.5 aylıkken ek gıdaya geçtik.
herşeyden azar azar verdim.fazla püre yapmadım ısırarak çiğneyerek herşeyi yedi.şimdi de sorunsuz her yemegi yiyor hatta çiğköfteyi bile....herşeyi verdim ama aynı zamanda su içmesine gerek kalmayacak kadar da çok emzirdim.15 ay su içmedi oğlum sonra sütüm azalmaya başlayınca su içmeye de başladı.
en güzel besin anne sütüdür ne kadar çok verirseniz o kadar güçlü saglıklı bir bebeğiniz olur.
bu arada kuranda bir ayette 24 ay, bir ayette 30 ay yazıyor.
anne sütünün bir süre sonra besleyici degeri düşüyor ama koruyucu degeri devam ediyor.
bebeklerinize ek gıda verin ama agırlık anne sütü olsun..sizinle beraber hergün yemek masasına oturtun yediklerinizden uygun olanlardan tattırın.böylece yemek yeme düzeni de oluşacaktır.her masaya oturdugunda yemegini yiyip huysuzluk yapmayacaktır.

Sezince canım ne iyi olmuş bu topiği açman biliyorsun aynı gün doğum yaptık ve ben de sütümü sağarak veriyorum senin gibi.buradan ben de seninle takip ederim artık. kaydirigubbakcemile2
ben dün götürdüm kontrole ek gıda dedim hayır bol bol anne sütüne devam dedi.zaten ek gıdada öyle abartılacak birşey yok önemli olan sütünü alması dedi.tamam da sağarak daha ne kadar verebilirim bilemiyorum ben de istiyorum tabiki sütümü almasını.bilmiyorum yani anlıyacağın daha benim doktor geçirtmedi ek gıdaya.hepsi farklı söylüyor zaten anlamadım gitti.ama ben de yavaş yavaş 2-3 çay kaşığı tatmasını sağlıyorum.geçenlerde sebze çorbası yaptım havuç-patates-pirinç-bulgurlu ondan yedi.meyvelere bayılıyor zaten onlarda sorun yok.yoğurdu ben de bugün deniyeceğim Kay'ın keçi sütünü aldım onla mayalıyacağım ama yoğurt mayası olrak ne kullanacağımı bilemedim?burada Sütaşın babymixi var demiş arkadaşlar onla mayalamışlar ben markete baktım elmalısı vardı olmaz diye almadım.sen neyi maya olarak kullancaksın hazır yoğurtları kullanabilir miyiz acaba maya olarak?
senin menü biraz fazla geldi bana hepsini ayrı ayrı denesen zaten biranda denemeyeceksin dimi? gerçekten insan heyecanlanıyor seni iyi anlıyorum.kolay gelsin inşallah kuzucuğun sever canım.A

bu arada 2 gün sonra 5 aylık oluyorlar.bizimkinin kilosu 6.800 boyu 64cm.
Bal kızım 7 kilo olmuş... doktorumuz kilosunu az buldu, bu durum ek gıdaya geçme zamanının geldiğini gösterirmiş. zaten anne sütü bir süre sonra ilk zamanlardaki değerini kaybedermiş. bu arada... doktorumuza çok güveniyorum. bu menüyü kademe kademe tattırıyorum. örneğin dün patates, soğan, havuçtan oluşan sebze çorbası verdim, bugün kiraz, şeftali suyunun içine 2 tane bisküvi ekleyerek verdim. yoğurt konusunda ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. maya olarak ev yoğurdu kullanıp sonra yaptığım yoğurttan maya ayırmayı düşünüyorum. sebzelere gelince... sebzeleri artık haşlamayı düşünmüyorum, buharlı pişiriciyle pişirmeyi deneyeceğim. benim sorunum püreyi hazırlamakta. rondo kullanıyorum; çünkü meyve ve sebzeler tamamen ezilmiyor. sen bu konuda ne yapmayı düşünüyorsun?

arkadaşlar bende 1 haftadır sağarak veriyorum sütümü saklama poşetiyle 2 kapılı buzdolabımın dondurucu kısmına koyuyodum bugün doktorumuza sordum 1 haftadan fazla saklanmaz dedi dondurulan sütlerin kalitesi bozuluyormuş proteinleri vb. ölüyormuş.siz ne düşünüyorsunuz.bir çok terde de 3 ay saklanabileceği yazıyor ama......
saklanan sütlerin 1-2 ay içinde tüketilmesi halinde sorun olmayacağını düşünüyorum. bazı değerlerinini zaman getikçe azaldığını açıklamıştı doktorumuz. ayrıca bebeğimiz, sütün hepsini içemiyorken mecbur kalıyoruz dondurucuya koymaya. atamayız değil mi?

Bal kızım 7 kilo olmuş... doktorumuz kilosunu az buldu, bu durum ek gıdaya geçme zamanının geldiğini gösterirmiş. zaten anne sütü bir süre sonra ilk zamanlardaki değerini kaybedermiş. bu arada... doktorumuza çok güveniyorum. bu menüyü kademe kademe tattırıyorum. örneğin dün patates, soğan, havuçtan oluşan sebze çorbası verdim, bugün kiraz, şeftali suyunun içine 2 tane bisküvi ekleyerek verdim. yoğurt konusunda ne yapmalıyım hiç bilmiyorum. maya olarak ev yoğurdu kullanıp sonra yaptığım yoğurttan maya ayırmayı düşünüyorum. sebzelere gelince... sebzeleri artık haşlamayı düşünmüyorum, buharlı pişiriciyle pişirmeyi deneyeceğim. benim sorunum püreyi hazırlamakta. rondo kullanıyorum; çünkü meyve ve sebzeler tamamen ezilmiyor. sen bu konuda ne yapmayı düşünüyorsun?

canım aslında kilosu gayet iyi neden az dediki benimki 6.800 doktor gayet güzel dedi bilmiyorumkismile
yoğurt için ev mayası bulursan kullan tabi en güzeli ben bulamıyorum burda.
çorbayı ben tüm sebzeleri koydum az suyu koyup kapağını kapattım kısık ateşte pişirdim.suyu az olduğu için hiç ziyan olmuyor.sonra tel süzgeçten geçirdim zaten rondo kullanmış gibi oldu.ben mecbur kalmadıkça rondo kullanmayı düşünmüyorum hatta hafif pütürlü yapıyorum alışsın diye.mesala bugün elmyı püresiyle verdim yedi maşallah.meyveye bayılıyor bizim kız zaten :) arkadaşım hep rondo kullandı bebeği 1.5 yaşında daha pütürlü yiyemiyor kusuyor bana sakın sen böyle yapma dedi. buharlı pişirici iyi fikir kullan tabi.ay ben de çok heyecanlanıyorum ona yeni şeyler taddıracağım zaman :1: kolay gelsin canım

ben hiç soğan koymadım çorbasına aklıma da gelmedi aslında koymak mı gerekiyor?
gerekli mi bilmiyorum, doktorumuz toprağın altında yetişmesi sebebiyle soğanın, patates ve havuç gibi her mevsim rahatlıkla kullanılabileceğini söyledi. siz domates kullanıyor musunuz? ben kararsız kaldım.

brokoli ve karnabahar kış sebzesi. bu tür sebzeler yaz aylarında vakumlanmışsa verilebilirmiş. ama kaçıncı aydan itibaren verilmeli bilmiyorum.

Ben de 10 gün kadar sonra başlayacağım ek gıdalara. Doktora danıştım ama bana hiç böyle bir program vermedi. Vermediği gibi de neyi nasıl vereceğimi doğru düzgün anlatmadı bile.. Aklımda bi sürü soru işareti vardı.. Verdiğin programın gerçekten çok faydası oldu. Teşekkürler..

Back