- Konu Sahibi kardelencim
-
selam biz tam 6.ayını bitirdiğinde başladık ek gıdaya 3 hafta oldu.ilk olarak cam rendede hazırladığım elma püresini verdim,sonraki gün armut püresi.aslında doğrusu 2-3 günde bir yeni gıda eklemek,besinleri karıştırmamak ve allerji olup olmadığını görmek.eğer kaşığı diliyle itmiyorsa problem yok.verdiğin gıdayı beğenmiyor olabilir.değişik meyveleri dene istersen.bir de bu denemeyi keyifliyken yapmak lazım.bir de ben meyve suyu çok vermiyorum açıkçası tıkamasın diye.mesela yarım havuç yarım elmayı meyve sıkacağında sıkıp çıkan suyuna posasını da karıştırıp veriyorum.ayrıca doktorumuzun verdiği listede 1. hafta meyve püreleri,2.hafta sebze,3.hafta yoğurtı,4. hafta kahvaltı ,5.hafta et şeklinde.devamı da var listenin.her hafta yeni grubu ekliyorsun ve her hafta yeni besini yavaş yavaş arttırıyorsun.bizde işe yaradı.dediğim gibi diliyle itmiyorsa bu iyi,mutlaka birşeyi beğenecek ve yiyecek
selam biz tam 6.ayını bitirdiğinde başladık ek gıdaya 3 hafta oldu.ilk olarak cam rendede hazırladığım elma püresini verdim,sonraki gün armut püresi.aslında doğrusu 2-3 günde bir yeni gıda eklemek,besinleri karıştırmamak ve allerji olup olmadığını görmek.eğer kaşığı diliyle itmiyorsa problem yok.verdiğin gıdayı beğenmiyor olabilir.değişik meyveleri dene istersen.bir de bu denemeyi keyifliyken yapmak lazım.bir de ben meyve suyu çok vermiyorum açıkçası tıkamasın diye.mesela yarım havuç yarım elmayı meyve sıkacağında sıkıp çıkan suyuna posasını da karıştırıp veriyorum.ayrıca doktorumuzun verdiği listede 1. hafta meyve püreleri,2.hafta sebze,3.hafta yoğurtı,4. hafta kahvaltı ,5.hafta et şeklinde.devamı da var listenin.her hafta yeni grubu ekliyorsun ve her hafta yeni besini yavaş yavaş arttırıyorsun.bizde işe yaradı.dediğim gibi diliyle itmiyorsa bu iyi,mutlaka birşeyi beğenecek ve yiyecek
doktorunun verdiği listeyi bizimle paylaşırsan bizlere çok faydalı olur diye düşünüyorum....
Merhabalar benim zilli kızım su an 4,5 aylık ve ben su ana kadar hiçbirsey vermedim ve tattırmadımda, merak ettiğim şey, sizde hiçbirsey tattırmamısmıydınız ilk 6 ay. İnternete bakınca cok kafam karısıyor acaba diyorum bende 5. aydan itibaren değişik şeylerin tadına baktırmalımıyım yoksa 6. aydan itibaren önce tatlarına bakarak başlayıp sonra yedirmeyemi geçmeliyim. Ama eğer tatlarına 6. ayda bakmaya başlarsa yemeğe geçmesi neredeyse 7. ayı bulacak. Kafam çok karıştı lütfen yardım.......
benm kızım şuan iki aylık ama 4 aylıkken bakıcıya bırakmak zorunda kalıcam işe başlıyorum çünkü.ben şimdiden düşünüyorum o kadarcık ben işteyken nasıl duracak diye.sizce bakıcıya sölesem de ek besine 4 aylıkken başlasak mı?çok erken gibi geliyor bana...
kahvaltıyla başladım çünkü benim oğlum süt ürünlerine reaksiyon veriyor.bari yumurta yesin dedim.
Yazdığın listede yogurt vs gibi süt ürünleri var onların yerine ne yapıyorsun peki???
Kızlar benimki sadece yoğurt yiyo o da yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar. Onuda parmağımı batırıp veriyorup kaşığı kesinlikle ağzına sokmuyo. Meyvenin ne suyunu nede püresini yiyo. Offfffffff offff.
kızlar yardım lütfennn
Oğlum 6 aylık.Çorba konusunda çok zorlanıyoruz.Sebze çorbasını kesinlikle yediremiyorum.Zorlayınca da kusuyor.Dr kesinlikle blendır süzgeç yok dedi çatalla ezecekmişim.Ama yiyemiyor.2 yemek kaşığı zorla yediriyorum.Sadece tarhanayı yiyor onu da içinde pütür olmadığı için yediğini düşünüyorum.
Dün şehriye tavuk suyu ve havuçla çorba yaptım.Çok hafif blendırdan geçirdim yiyemedi.Tekrar blendırdan geçirdim yine yiyemedi.Ne yapacağımı şaşırdım.Ağzına ekmek içi verince çiğniyor.Ama pirinç de dahil olmak üzere çorbanın içindekileri yutamıyor.
Sizce ne yapmalıyım??????????
bir de ben hep blendırdan geçirdim. el kadar bebek kimse kusura bakmasın çatalla ezilmiş patatesi biraz zor yer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?