- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.158
- 498
- 35
- Konu Sahibi Sibel19901907
-
Farkındaysanız konuyu ben açtım insanların cevabının altına farklı farklı yorumlar yazıyorsunuz dalga geçer gibi konuşuyorsunuz bunlara gerek yok ben rahatsız oluyorum konuyu açan benim bana cevap verecekseniz verin vermeyecekseniz ortamı germeye gerek yok bu kadar basit
Terbiyesizlik etme terbiyeni takın yoksa terbiyeni bildirmesini bilirler geri zekalı sana yazmışlarmış belli kimin yazdığı herkezin altına havlayan sensin herkezin altına dalga geçip konuşan sensin havlayan kim belli defol uslüpsüzfarkindaysaniz ilk bana yazdilar. Havlamayin lutfen.
Belli oluyor kimin kime ilk yazdığı kalkıp benim yorumun altına yazmayıp başkasının altına yorum yazıyorsunuz bilmişlik taslayıp cevabını alınca da çirkinleşip havlamaya kendi deyiminizle devam ediyorsunuz kalkıp bir de bana yazıyorlar diyorsunuz bu kadarda yalancı olmayın göz var nizam var hemen defolun sayfamdanYurtdisi ile genetik farkliliklar var. Birproblem yoksa6. Ayi bekleyiniz lutfen.
Tum dunya da ilk 6 ay anne sutu esastir. 4. Ay ek gidaya gecme durumu cok spesifiktir, genellestirilemez.
Ben bilemem doktor demekki uyguluyormuş sebze suyu ya da muz püresi önermiş her doktor farklı her bebeğin gelişimi de farklıdır önerenlerde var önermeyenler de bu doktoruna kalmış bir şey tek bir doğru yok bu konu daTıp dünyasında 4. Ay başlanmasını savunan doktorlar olduğu gibi 6. Ay savunanlar da var.
4. Ayda başlanıyorsa yalnız sebze suları vs değil, yoğurtla başlanır, 5. ay sebzeler devreye girer.
Elbette tek bir doğru yok ama doğru bilinen eski usul yanlışlar var.Ben bilemem doktor demekki uyguluyormuş sebze suyu ya da muz püresi önermiş her doktor farklı her bebeğin gelişimi de farklıdır önerenlerde var önermeyenler de bu doktoruna kalmış bir şey tek bir doğru yok bu konu da
ben bir şey söyleyeyim mi ? hiç püre vermedim. BLW yaptım. ama kimseye de böyle yap demedim. Çok zordu çünküElbette tek bir doğru yok ama doğru bilinen eski usul yanlışlar var.
Mesela sebze suyu, hayır efendim sebzenin suyu değil rendeleme ile kendisi yedirilir.
Çünkü suyunu çıkarırsanız vitaminleri heba olur.
Yine tadım çok tehlikeli, 3 gün kuralı ile alerji denemesi yapılması, bir gün ondan bir gün bundan değil.
Ya da şekerli olanların özellikle meyvelerin öncelikle başlanması, aksine red yaşanmaması için sonra olmalı.
Bunun gibi şeyler.
Çocukları mamayla beslenen bir anne olarak 4. Ayda yoğurtla başladım.
Anne sütü alsaydı 6yı beklerdim.
Benimkiler kendi istekleri ile 7. Ayda blw ye döndüler.ben bir şey söyleyeyim mi ? hiç püre vermedim. BLW yaptım. ama kimseye de böyle yap demedim. Çok zordu çünkü
Raporlar üzerine geldim:) ek gıdaya 6. aydan itibaren başlanıyor normalde, yani üstünden 25 yıl geçti ama bizim doktor 6. ayda başlatmıştı, ki muz yazılmış sanırım, muzu yoğurtla vermemi söylerdi, o da ilk etapta 4'te 1'ini ver demişti ağır gelmesin diye, yaşına kadar kademe kademe artırarak gitmiştik.Tıp dünyasında 4. Ay başlanmasını savunan doktorlar olduğu gibi 6. Ay savunanlar da var.
4. Ayda başlanıyorsa yalnız sebze suları vs değil, yoğurtla başlanır, 5. ay sebzeler devreye girer.
Tavanda yemeğin ne işi var dediğim zamanlar oldu. Azizim fazla özgürlük vermemek lazım bu erkeklereBenimkiler kendi istekleri ile 7. Ayda blw ye döndüler.
Zaten ne geldiyse başıma o 6.aydan sonraki özgürleşmelerinden geldi.
Ben hiç istemedim halbuki
Zor ya valla zor, ardından biri toplayacaksa o olur
Çok doğru doktorlar karşılaşmışsınız ama siz.Raporlar üzerine geldim:) ek gıdaya 6. aydan itibaren başlanıyor normalde, yani üstünden 25 yıl geçti ama bizim doktor 6. ayda başlatmıştı, ki muz yazılmış sanırım, muzu yoğurtla vermemi söylerdi, o da ilk etapta 4'te 1'ini ver demişti ağır gelmesin diye, yaşına kadar kademe kademe artırarak gitmiştik.
Bana da doktorumuz 3. Ayda beslenmeyle alakalı bir sürü kitap tutuşturdu elime, emzirmeyen bir annesin aç oku kaynakları, 4 ve 6 yı savunanları karşılaştır, mama olması sebebiyle bu handikaptayız, sonra bana fikrini bildir ona göre bu süreci yönetelim demişti.Raporlar üzerine geldim:) ek gıdaya 6. aydan itibaren başlanıyor normalde, yani üstünden 25 yıl geçti ama bizim doktor 6. ayda başlatmıştı, ki muz yazılmış sanırım, muzu yoğurtla vermemi söylerdi, o da ilk etapta 4'te 1'ini ver demişti ağır gelmesin diye, yaşına kadar kademe kademe artırarak gitmiştik.
Evet doktorumuzun hakkını yiyemem, kadın çok tecrübeli ve muhteşem bir doktordu.Çok doğru doktorlar karşılaşmışsınız ama siz.
Ay aman neleri kolay ki şuan düşünüyorum da iyi yaşıyoruz gerçekten, çocuk yetiştirmek, tüm gereksinimlerini karşılayabilmek dünyanın en zor işi.Tavanda yemeğin ne işi var dediğim zamanlar oldu. Azizim fazla özgürlük vermemek lazım bu erkeklere
Bu zamanlar geçecek diye diye ömür geçiyorAy aman neleri kolay ki şuan düşünüyorum da iyi yaşıyoruz gerçekten, çocuk yetiştirmek, tüm gereksinimlerini karşılayabilmek dünyanın en zor işi.
Kendileri başlı başına zor zaten
Evet haklısınız filmdelisi, dediğiniz gibi anne sütü hepsinden kıymetli ama belli bir aydan sonra bebekler yemek sonrası gazoz niyetine emiyor, zira gerçekten yetmiyor, benim kuzenlerden biri çocuklarını 2 yaşına kadar yalnızca anne sütüyle besledi, çocuklar yemek yemeye zor alıştı, kendi de çok zorlandı çünkü 2 yaşındaki çocuk emerken dişliyor ve süt de yetmiyordu.Bana da doktorumuz 3. Ayda beslenmeyle alakalı bir sürü kitap tutuşturdu elime, emzirmeyen bir annesin aç oku kaynakları, 4 ve 6 yı savunanları karşılaştır, mama olması sebebiyle bu handikaptayız, sonra bana fikrini bildir ona göre bu süreci yönetelim demişti.
Mama ile beslenen çocuklarda 4. Ay yoğurtla başlamayı uygun buldum.
Her emziren anneye söylerim heveslenmeyin, ek gıda zor bir şey 6. Ayı bekleyin diye.
Ama bunu abartıp çocuk 10 aylık olmuş sadece anne sütüyle besleyen de var.
Anne sütü ana besindir evet çok da kıymetli ama ek gıdanın sebebi anne sütündeki vitaminler bebeğin gerekesinimi büyüdükçe yüzde yüz oranında karşılayamıyor, bu sebeple çeşitli besinlerden takviye şeklinde beslenmeye yardımcı olunuyor.
Agresifiz, patlamaya yer arıyoruzEvet haklısınız filmdelisi, dediğiniz gibi anne sütü hepsinden kıymetli ama belli bir aydan sonra bebekler yemek sonrası gazoz niyetine emiyor, zira gerçekten yetmiyor, benim kuzenlerden biri çocuklarını 2 yaşına kadar yalnızca anne sütüyle besledi, çocuklar yemek yemeye zor alıştı, kendi de çok zorlandı çünkü 2 yaşındaki çocuk emerken dişliyor ve süt de yetmiyordu.
Yalnız buradaki tartışmayı anlayamadım da, herkes kendi doktoru ne derse onu uygular mesele kapanır, neden kavga çıktı?
Yalama olsun tükürme olsun oraya buraya işeme olsun aklınıza ne gelirse pislik ve iğrençlik olarak, çeşit çeşit hepsi mevcut.Bu zamanlar geçecek diye diye ömür geçiyorSizin çocuklar mıydı yalama huyu olan ?
Benimki de başladı yalamaya.Yalama olsun tükürme olsun oraya buraya işeme olsun aklınıza ne gelirse pislik ve iğrençlik olarak, çeşit çeşit hepsi mevcut.
Tam paket şeklinde bana bahşedildiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?