Bebek Beslenmesi Ek gıda tartışması

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Farkındaysanız konuyu ben açtım insanların cevabının altına farklı farklı yorumlar yazıyorsunuz dalga geçer gibi konuşuyorsunuz bunlara gerek yok ben rahatsız oluyorum konuyu açan benim bana cevap verecekseniz verin vermeyecekseniz ortamı germeye gerek yok bu kadar basit

farkindaysaniz ilk bana yazdilar. Havlamayin lutfen.

farkindaysaniz ilk bana yazdilar. Havlamayin lutfen.
Terbiyesizlik etme terbiyeni takın yoksa terbiyeni bildirmesini bilirler geri zekalı sana yazmışlarmış belli kimin yazdığı herkezin altına havlayan sensin herkezin altına dalga geçip konuşan sensin havlayan kim belli defol uslüpsüz

Yurtdisi ile genetik farkliliklar var. Birproblem yoksa6. Ayi bekleyiniz lutfen.

Tum dunya da ilk 6 ay anne sutu esastir. 4. Ay ek gidaya gecme durumu cok spesifiktir, genellestirilemez.
Belli oluyor kimin kime ilk yazdığı kalkıp benim yorumun altına yazmayıp başkasının altına yorum yazıyorsunuz bilmişlik taslayıp cevabını alınca da çirkinleşip havlamaya kendi deyiminizle devam ediyorsunuz kalkıp bir de bana yazıyorlar diyorsunuz bu kadarda yalancı olmayın göz var nizam var hemen defolun sayfamdan

Tıp dünyasında 4. Ay başlanmasını savunan doktorlar olduğu gibi 6. Ay savunanlar da var.
4. Ayda başlanıyorsa yalnız sebze suları vs değil, yoğurtla başlanır, 5. ay sebzeler devreye girer.

Tıp dünyasında 4. Ay başlanmasını savunan doktorlar olduğu gibi 6. Ay savunanlar da var.
4. Ayda başlanıyorsa yalnız sebze suları vs değil, yoğurtla başlanır, 5. ay sebzeler devreye girer.
Ben bilemem doktor demekki uyguluyormuş sebze suyu ya da muz püresi önermiş her doktor farklı her bebeğin gelişimi de farklıdır önerenlerde var önermeyenler de bu doktoruna kalmış bir şey tek bir doğru yok bu konu da

Ben bilemem doktor demekki uyguluyormuş sebze suyu ya da muz püresi önermiş her doktor farklı her bebeğin gelişimi de farklıdır önerenlerde var önermeyenler de bu doktoruna kalmış bir şey tek bir doğru yok bu konu da
Elbette tek bir doğru yok ama doğru bilinen eski usul yanlışlar var.
Mesela sebze suyu, hayır efendim sebzenin suyu değil rendeleme ile kendisi yedirilir.
Çünkü suyunu çıkarırsanız vitaminleri heba olur.
Yine tadım çok tehlikeli, 3 gün kuralı ile alerji denemesi yapılması, bir gün ondan bir gün bundan değil.
Ya da şekerli olanların özellikle meyvelerin öncelikle başlanması, aksine red yaşanmaması için sonra olmalı.
Bunun gibi şeyler.

Çocukları mamayla beslenen bir anne olarak 4. Ayda yoğurtla başladım.
Anne sütü alsaydı 6yı beklerdim.

Elbette tek bir doğru yok ama doğru bilinen eski usul yanlışlar var.
Mesela sebze suyu, hayır efendim sebzenin suyu değil rendeleme ile kendisi yedirilir.
Çünkü suyunu çıkarırsanız vitaminleri heba olur.
Yine tadım çok tehlikeli, 3 gün kuralı ile alerji denemesi yapılması, bir gün ondan bir gün bundan değil.
Ya da şekerli olanların özellikle meyvelerin öncelikle başlanması, aksine red yaşanmaması için sonra olmalı.
Bunun gibi şeyler.

Çocukları mamayla beslenen bir anne olarak 4. Ayda yoğurtla başladım.
Anne sütü alsaydı 6yı beklerdim.
ben bir şey söyleyeyim mi ? hiç püre vermedim. BLW yaptım. ama kimseye de böyle yap demedim. Çok zordu çünkü :D

ben bir şey söyleyeyim mi ? hiç püre vermedim. BLW yaptım. ama kimseye de böyle yap demedim. Çok zordu çünkü :KK70:
Benimkiler kendi istekleri ile 7. Ayda blw ye döndüler.
Zaten ne geldiyse başıma o 6.aydan sonraki özgürleşmelerinden geldi.

Ben hiç istemedim halbuki😂
Zor ya valla zor, ardından biri toplayacaksa o olur😂

Raporlar üzerine geldim:) ek gıdaya 6. aydan itibaren başlanıyor normalde, yani üstünden 25 yıl geçti ama bizim doktor 6. ayda başlatmıştı, ki muz yazılmış sanırım, muzu yoğurtla vermemi söylerdi, o da ilk etapta 4'te 1'ini ver demişti ağır gelmesin diye, yaşına kadar kademe kademe artırarak gitmiştik.

Benimkiler kendi istekleri ile 7. Ayda blw ye döndüler.
Zaten ne geldiyse başıma o 6.aydan sonraki özgürleşmelerinden geldi.

Ben hiç istemedim halbuki😂
Zor ya valla zor, ardından biri toplayacaksa o olur😂
Tavanda yemeğin ne işi var dediğim zamanlar oldu. Azizim fazla özgürlük vermemek lazım bu erkeklere :D

Raporlar üzerine geldim:) ek gıdaya 6. aydan itibaren başlanıyor normalde, yani üstünden 25 yıl geçti ama bizim doktor 6. ayda başlatmıştı, ki muz yazılmış sanırım, muzu yoğurtla vermemi söylerdi, o da ilk etapta 4'te 1'ini ver demişti ağır gelmesin diye, yaşına kadar kademe kademe artırarak gitmiştik.
Çok doğru doktorlar karşılaşmışsınız ama siz.

Bana da doktorumuz 3. Ayda beslenmeyle alakalı bir sürü kitap tutuşturdu elime, emzirmeyen bir annesin aç oku kaynakları, 4 ve 6 yı savunanları karşılaştır, mama olması sebebiyle bu handikaptayız, sonra bana fikrini bildir ona göre bu süreci yönetelim demişti.
Mama ile beslenen çocuklarda 4. Ay yoğurtla başlamayı uygun buldum.

Her emziren anneye söylerim heveslenmeyin, ek gıda zor bir şey 6. Ayı bekleyin diye.
Ama bunu abartıp çocuk 10 aylık olmuş sadece anne sütüyle besleyen de var.
Anne sütü ana besindir evet çok da kıymetli ama ek gıdanın sebebi anne sütündeki vitaminler bebeğin gerekesinimi büyüdükçe yüzde yüz oranında karşılayamıyor, bu sebeple çeşitli besinlerden takviye şeklinde beslenmeye yardımcı olunuyor.

Tavanda yemeğin ne işi var dediğim zamanlar oldu. Azizim fazla özgürlük vermemek lazım bu erkeklere :KK70:
Ay aman neleri kolay ki şuan düşünüyorum da iyi yaşıyoruz gerçekten, çocuk yetiştirmek, tüm gereksinimlerini karşılayabilmek dünyanın en zor işi.

Kendileri başlı başına zor zaten😂

Ay aman neleri kolay ki şuan düşünüyorum da iyi yaşıyoruz gerçekten, çocuk yetiştirmek, tüm gereksinimlerini karşılayabilmek dünyanın en zor işi.

Kendileri başlı başına zor zaten😂
Bu zamanlar geçecek diye diye ömür geçiyor :KK70: Sizin çocuklar mıydı yalama huyu olan ?

Bana da doktorumuz 3. Ayda beslenmeyle alakalı bir sürü kitap tutuşturdu elime, emzirmeyen bir annesin aç oku kaynakları, 4 ve 6 yı savunanları karşılaştır, mama olması sebebiyle bu handikaptayız, sonra bana fikrini bildir ona göre bu süreci yönetelim demişti.
Mama ile beslenen çocuklarda 4. Ay yoğurtla başlamayı uygun buldum.

Her emziren anneye söylerim heveslenmeyin, ek gıda zor bir şey 6. Ayı bekleyin diye.
Ama bunu abartıp çocuk 10 aylık olmuş sadece anne sütüyle besleyen de var.
Anne sütü ana besindir evet çok da kıymetli ama ek gıdanın sebebi anne sütündeki vitaminler bebeğin gerekesinimi büyüdükçe yüzde yüz oranında karşılayamıyor, bu sebeple çeşitli besinlerden takviye şeklinde beslenmeye yardımcı olunuyor.
Evet haklısınız filmdelisi, dediğiniz gibi anne sütü hepsinden kıymetli ama belli bir aydan sonra bebekler yemek sonrası gazoz niyetine emiyor, zira gerçekten yetmiyor, benim kuzenlerden biri çocuklarını 2 yaşına kadar yalnızca anne sütüyle besledi, çocuklar yemek yemeye zor alıştı, kendi de çok zorlandı çünkü 2 yaşındaki çocuk emerken dişliyor ve süt de yetmiyordu.

Yalnız buradaki tartışmayı anlayamadım da, herkes kendi doktoru ne derse onu uygular mesele kapanır, neden kavga çıktı?

Evet haklısınız filmdelisi, dediğiniz gibi anne sütü hepsinden kıymetli ama belli bir aydan sonra bebekler yemek sonrası gazoz niyetine emiyor, zira gerçekten yetmiyor, benim kuzenlerden biri çocuklarını 2 yaşına kadar yalnızca anne sütüyle besledi, çocuklar yemek yemeye zor alıştı, kendi de çok zorlandı çünkü 2 yaşındaki çocuk emerken dişliyor ve süt de yetmiyordu.

Yalnız buradaki tartışmayı anlayamadım da, herkes kendi doktoru ne derse onu uygular mesele kapanır, neden kavga çıktı?
Agresifiz, patlamaya yer arıyoruz😂

Bu konuda neden bu kadar tartışma cıkmış anlamış degilim ama bazı seyleri bilmek ya da öğrenmek için doktor doktor gezmeye gerek yok.
Dünyada suanda 1 yasa kadar anne sütü ile beslenmeyi tavsiye edenler var. Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş. Bende bunla ilgili bir konu açmıştım hatta.
Genel görüş 6.ay dolduğunda ek besinlere geçmektir 3 gun kuralıyla.
Şahsen çocuğumun ne ile ve ne zaman beslenecegine doktoru değil ben karar veririm.

Bundan 30 sene once anneme "profesör" doktor tarafından verilen beslenme listesinde (sadece 3 ay emzirmiş mama vermis) cici bebe varmış. 4 saatte bir de mama varmış

Suan hangi listede cici bebe var?
Hani su üzerinde mavi gözlü cocugun olduğu ambalajlı cici bebe!

Bir arkadaş bir araştırmadan bahsetmiş ülkemizde, 3 aydan sonra ek besinlere geçildiği ile ilgili. Bunun sebebi de ve pek çok annenin başına gelen, "sütüm azaldı,sütüm yetmiyor " yanılgısıdır.

Bu konu hakkında da yanlis bilinen birşey şudur,3 aydan sonra anne sütü azalmaz. Süt kanalları genisler. Arz talep meselesine gore süt üretilir.
Ilk 40 gun ve ya 30 gün 2 saatte bir emen bebek artık ortalama 4 saatte bir emiyordur. Ayrıca bu aylarda bebek ilk aylara oranla daha az kilo alır!

Benim oğlum, ilk ay 1,5 kg a yakın kilo aldı, 2.ay 2 kiloya yakın 3.ay 700 gram ve 4 ay 400 gram
4.ay kontrolüne götürmedim. 5.ay a da götürmicem. Hatta bu ay yani 5.ay 200 gram bile alsa götürmicem. 6.ay sonunda da götürmicem.
Sadece anne sütü içti
Bir diğer yanılgı da sağma pompalarindan çıkan süt CC sine aldanıp aa sütüm az demek ve hemen mamaya ve ya ek gidalara sarılmak. Anne sütü azlığı ya da hic yokluğu cok cok nadir görülen bir durumdur ve cevremde istisnasiz bütün anneler kendi annemde dahil 3.aydan sonra çocuklarını emzirmediler ve mama verdiler..cocugu 15 aylik olan bir arkadaşım (kendisi hala emzirmesine ragmen) 3.aydan sonra sütüm azaldı diyor. Oğlu da tosun gibi masallah . Ayrıca 6.ay sonunda ek gıdaya geçti

Ek gıda olayi külfet. Hic hevesim yok. Tabiki baslayacagim ama bu konuda tartışmak cok gereksiz . 2.ayda çocuğuna ek gıda verenleri duyduk yani. Bizim memlekette anneler bilinclendirilmez. Emzirme ve ek gıda hakkında bilgiler verilmez. Hep ezbere konuşur doktorlar. Bizim kaynanalar komşu teyzeler anneler kuzenler daha cok bilir bir de. Aman 2 aylıkken ağzına yediğin yemeğin suyundan koy tatlara alışsın derler. 3 ay oldu artık ver bisey olmaz derler. Emziğe bal sür de agzina çal emziğe alışsın derler.

Dünyanın fakir ve gelişmemiş ülkelerinde en çok değer verilen sey kilodur. Dolayısıyla yemektir mamadır. Hic bir zengin gelişmiş ülkede bizimkiler gibi 2 aylik bebegin agzina bal damlatmazlar .
Sebze suyu cocugun zaten hacmi avucum kadar bile olmayan midesini dolduran en bomboş değersiz bir besindir. Sebzenin suyunu içen cocuk doyar. Bunun adına ek gıda mi demişler simdi? Ilginç.

Neredeyse et fiyatıyla yarışan mamayı cici bebeyi vermeyi tercih ederler çocuklarına ek gida da alt tarafı yarim kilo kuzu kıyma nin ucundan vermek yerine. Pirinç ununu cocuk şişiren cici bebeyi Hic bir anlamı olmayan brokoliyi (zaten bu sebze takıntısı neden var onu da anlamış degilim) alerjenin daniskası olan balı vermeyi tercih ederler. Cocuk kabak yesin sevinirler.

Kendilerinin kocası ama kabak yemiyordur . HaVucta,salata da yemiyordur.. Ama kendi çocukları sebze veya meyve yediğinde dünyanın en büyük isini başarmış gibi gezerler bir de başkasına akıl satıp iddalasirlar. Bize ne kardesim senin cocugunun o içinde bütün salı pazarının olduğu koca kasede yediği yiyecekten

Ceviz yogurt pekmez?kabak?peynir? Incir daha alakasız pek çok şeyi bulamaç yapıp onlara versek yerler mi tabiki yemezler.ha sen çocuğuna yedir tabiki ama bari başkasına akıl verme bu konuda tek bir dogru yok çünkü . Herkesin de bir damak tadı var. Bu damak tadı da anneler istediği kadar uğraşsın anneler sayesinde oluşmuyor.. ama bizim anneler bunu kabul etmek istemiyor. Cocugun damak tadı anne karnında oluşur. Bununla ilgili ciddi bilimsel kaynaklar var. Bunu yapan arastirmaci da Ingiliz bir adam.

30 yaşım var. Hâlâ annem beni kandırıp koyun peynirini yedirebilecegini zanneder hem de böreğin icinde. Ben ne yaparım? Ağzımdan peceteye tükürüp çöpe atarım ve sofradan kalkarım. Bir de yalan söyler. Sendeki peynirin aynısı diye. Tabi ben yutmayınca ve benim evdeki peynirimin markasini cinsini söyleyip elimde ispatlarla konuşunca derki , "Aman canim ne var ayranla ye gitsin"ben daha cok sinirlenirim bu defa ayranı da içmem.

Suanda çocuğunuzun yediklerine sevinmeyin ama yemediklerine de üzülmeyin. Ek gıda konusunda da kendinizi üzmeyin derim

Yalama olsun tükürme olsun oraya buraya işeme olsun aklınıza ne gelirse pislik ve iğrençlik olarak, çeşit çeşit hepsi mevcut.
Tam paket şeklinde bana bahşedildiler😂😂
Benimki de başladı yalamaya. :KK45: Bulduğu her yeri yalıyor bisiklet insan farketmiyor. Geçen gün oturuyorum elimde bir ıslaklık baktım elimi yapıyor :D :D

Back