Bebek Beslenmesi Ek gıda tartışması

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebek duzgunce oturup basini tutmadan ek gidaya gecilmez. Tadim konusunda bazi doktorlar onerebiliyir ama bizim cocuk doktorlari aslaaaa demisti cunku alerjilere kapi aciyor demisti. Hatta oneren doktorlari da cok yadirgamislardi. Ustelik dunyada artik 10-12 aya kadar yeterli anne sutu varsa oyle devam edilmeli diye bir gorus de var. Yani tek dogru yok bu konuda
bak onu unutmuşum. Üzerinden zaman geçti. dik oturması da lazım dediğin gibi

Bebek duzgunce oturup basini tutmadan ek gidaya gecilmez. Tadim konusunda bazi doktorlar onerebiliyir ama bizim cocuk doktorlari aslaaaa demisti cunku alerjilere kapi aciyor demisti. Hatta oneren doktorlari da cok yadirgamislardi. Ustelik dunyada artik 10-12 aya kadar yeterli anne sutu varsa oyle devam edilmeli diye bir gorus de var. Yani tek dogru yok bu konuda
Ke-sin-lik-le

Birde demiyorlar mi ilk meyve tattirin sonra çocuğum iştahsız! İlk meyve değil ilk sebze tattirilir oda 3 gün kuraliyla!!!!!! Ne kadar bilmiş insan var bu ülkede🤷🤷

Bos yere gerilmiş tartışmışsınız. Ben böyle ortamlarda yaptilarsa vardir bir bildikleri, her anne cocugu icin en iyisi bilir deyip konudan çekiliyorum. Çünkü hic sonu gelmiyor. Konuyla ilgili olarakta ilk 6 ay anne sütü evet ama kimi bebekler için 4.- 5. ayda sadece tattirmak amaciyla baslanacagini soyleyenler var. Kimisine kalirsa da çocuk dinen 2 yil anne sütü tam almali ona anne sütü yeterlidir denildigi icin cocuguna 1 yildan sonra hafif meyve sebze suyu tattiran var dogru duzgun yemek yedirmeyenler var.

Bu konu bambaşka yerlere gitmiş, 4.ayda ek gıdaya başlanır mı başlanmaz mı sorusunu sormuyor konu sahibi.. arkadaşının yok hiçbir doktor önermez, sen yanlış anlamışsın diye diretmesi ve bunu çirkin bir şekilde yapması..

azıcık bilgi ile herşeyi en çok ben bilirim kafasını yaşayan tiplerden biri demek konu sahibinin arkadaşı..

Ben kendi çocuğuma ilk 6 ay sadece anne sütü verdim, dünya sağlık örgütü de bunu öneriyor.( DSÖ nun her lafına güvenilmeyeceğini pandemide öğrendik o da ayrı..)

çocuğun durumunu göze alarak bazı çocuk doktorları doymak için değil ama genel gelişimi için bazı çocuklara 4. Ay dolduktan sonra evet meyve püresi tattırılmasını önerebiliyorlar. Bana da başla diyen doktor olmuştu. Pek çok insan Anadolu’da erken başlıyor zaten. İlgili bir araştırmayı da ekliyorum isteyen baksın.

Eklentiler

• EF8DABE4-B1C6-4748-AE35-970A0547DE93.jpeg
    EF8DABE4-B1C6-4748-AE35-970A0547DE93.jpeg
    135,5 KB · Görüntüleme: 28
  • F3A46FA4-9D82-4E42-A1CE-E747B3830CD6.jpeg
    F3A46FA4-9D82-4E42-A1CE-E747B3830CD6.jpeg
    150,4 KB · Görüntüleme: 30
Ben de sevimiyorum böyle insanları... Keşke niye yalan söylesin ya , tanımadığın bir insan hakkında nasıl böyle konuşabilirsin diyip bozardım... yani mevzyu ek gıda mevzusundan çıkarıp sen benim tanıdığım o kişiye nasıl yalancı diyebiliyorsuna getirirdim. Belki annen söylüyor bunu, onun ne haddine yalancılıkla suçlamak

Kızlar bir arkadaşımla bu konu üzerine bir tartışma yaşadık bir bayan bebeğine 4 aylıkken doktor tavsiyesi ile muz sebze suyu vereceğini söylemiş arkadasım da yalan konuştuğunu doktor demez öyle bi şey şeklinde yorum yaptı bende belki doktor önermiştir dedim bi yakınım da öyleydi sanki dedim, ama ısrarla hayır 6. Aydan sonra verilmesi gerek yalan konuşuyor ben 5. Ayda verdim doktor doktor gezdim gibi konuşmaya devam etti. Ben de emin olmak adına yakınıma sordum kendisi altıncı ayda vermiş ama doktor dördüncü beşinci ayda da yavaş yavaş verebilirsin demiş yani sonuç aynı bana inanmayıp gidip onamı sordun diyor sen doğru söylüyor olabilirsin ben de emin olmak adına sordum illa doğurup doktor doktor gezmeye gerek yok bilmek için şimdi yazmıyorum oda yazmıyor her gün konuşuyoruz çünkü sinirliyim anneyim diye her... bilen insanlardan nefret ediyorum
İşşiz misiniz siz ya tartıştığınız mevzuya bakın😂😂 Konuya gelince sizin söylediğiniz gibi bazı doktorlar 5. Aydan sonra yavaş yavaş başlanabileceğini söylüyor..anne olmaya gerek yok artık herşeyi bilmek için araştırıp okursak öğreniyoruz zaten.. Tecrübe tabi farklı birşey bazı konuları bunların dışında bırakıyorum çocuk büyütmeden öğrenemeyeceğimiz şeyler de vardır elbette.. Bilemiyorum henüz çocuk büyütmedim bende 😝🙈

Bos yere gerilmiş tartışmışsınız. Ben böyle ortamlarda yaptilarsa vardir bir bildikleri, her anne cocugu icin en iyisi bilir deyip konudan çekiliyorum. Çünkü hic sonu gelmiyor. Konuyla ilgili olarakta ilk 6 ay anne sütü evet ama kimi bebekler için 4.- 5. ayda sadece tattirmak amaciyla baslanacagini soyleyenler var. Kimisine kalirsa da çocuk dinen 2 yil anne sütü tam almali ona anne sütü yeterlidir denildigi icin cocuguna 1 yildan sonra hafif meyve sebze suyu tattiran var dogru duzgun yemek yedirmeyenler var.
Aynen öyle herkes her şeyi söylüyor ama neticede doktoru var yönlendirmesi var sana herkes doktor gibi yorum yapıyor o zaman madem bu kadar bilginiz var gidin doktor olun yani dediğinizde katılıyorum her çocuğun gelişimi farklı

Benim cocugumda belki alerjik ve ben de alerjok cocuk annesiyim belki ? Benden cok sey bildiginize dair bir olcu biriminiz varsa paylasin tum dunya yararlansin 🤣
Hanfendi siz neden herkese ters ters cevaplar yazıyorsunuz ben burada bir konu oldu soru sordum cevabınız varsa verin yoksa herkesin yorumun altına yorum yazmayın herkese ters ters konuşmayın bir tek siz anne değilsiniz bir tek her şeyi siz bilmiyorsunuz o zaman bu kadar bilginiz varsa gidin doktor olun burada boşyere zaman harcamayın !

Bu konu bambaşka yerlere gitmiş, 4.ayda ek gıdaya başlanır mı başlanmaz mı sorusunu sormuyor konu sahibi.. arkadaşının yok hiçbir doktor önermez, sen yanlış anlamışsın diye diretmesi ve bunu çirkin bir şekilde yapması..

azıcık bilgi ile herşeyi en çok ben bilirim kafasını yaşayan tiplerden biri demek konu sahibinin arkadaşı..

Ben kendi çocuğuma ilk 6 ay sadece anne sütü verdim, dünya sağlık örgütü de bunu öneriyor.( DSÖ nun her lafına güvenilmeyeceğini pandemide öğrendik o da ayrı..)

çocuğun durumunu göze alarak bazı çocuk doktorları doymak için değil ama genel gelişimi için bazı çocuklara 4. Ay dolduktan sonra evet meyve püresi tattırılmasını önerebiliyorlar. Bana da başla diyen doktor olmuştu. Pek çok insan Anadolu’da erken başlıyor zaten. İlgili bir araştırmayı da ekliyorum isteyen baksın.
Hay ağzınıza sağlık sonunda anlayan biri çıktı ben zaten ilk altı ay önemli olduğunu bilen bir insanım bilincindeyim sadece hiçbir doktor demez yalan konuşuyor denmesi itici o kadın dün açıklamasını yaptı yeterli sütü olmadığını söyledi insanların yok yere yalan atıyorsun ya da bu çirkin ifadeleri kullanmasına gerek yok aramız düzeldi herhangi bir sıkıntı yok konumuz oldu konuştuk bitti ama insanların burada hala altı ay dört ay demesi bu kadar bilinçli iseniz gidin doktor olun o zaman zaman harcamayın burda

Ben de sevimiyorum böyle insanları... Keşke niye yalan söylesin ya , tanımadığın bir insan hakkında nasıl böyle konuşabilirsin diyip bozardım... yani mevzyu ek gıda mevzusundan çıkarıp sen benim tanıdığım o kişiye nasıl yalancı diyebiliyorsuna getirirdim. Belki annen söylüyor bunu, onun ne haddine yalancılıkla suçlamak
Ben zaten söyledim tanımadığın bilmediğin insanlara ön yargı ile yaklaşma ne olduğunu bilemezsin ne yaşadığını bilemezsin ki kadın zaten sütü yetersiz sanırım bu sebeplerle doktor başlatmış ben de bir tanıdığımdan duydum oda sanki bu şekilde başlamıştı diye emin olmak adına tanıdığıma sordum ve bunu bana inanmıyor musun altıncı ayda başlanıyor diye bana hala diretiyo konu altıncı ayı başlamak değil ben zaten bunun bilincindeyim sen insanları suçluyor bir de kalkıp yakınıma sordum diye beni suçluyorsun bana inanmıyor musun bir tek doğru senin doğrun değil ki böyle insanlara gelde laf anlat ama kadın açıklamasını yaptı kapak olduğuyla kaldı

Hanfendi siz neden herkese ters ters cevaplar yazıyorsunuz ben burada bir konu oldu soru sordum cevabınız varsa verin yoksa herkesin yorumun altına yorum yazmayın herkese ters ters konuşmayın bir tek siz anne değilsiniz bir tek her şeyi siz bilmiyorsunuz o zaman bu kadar bilginiz varsa gidin doktor olun burada boşyere zaman harcamayın !
Siz neden ustunuze alindiniz ki?

Siz neden ustunuze alindiniz ki?
Farkındaysanız konuyu ben açtım insanların cevabının altına farklı farklı yorumlar yazıyorsunuz dalga geçer gibi konuşuyorsunuz bunlara gerek yok ben rahatsız oluyorum konuyu açan benim bana cevap verecekseniz verin vermeyecekseniz ortamı germeye gerek yok bu kadar basit

Back