Bebek Beslenmesi Ek gıda tartışması

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Sibel19901907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2019
97
23
88
Kızlar bir arkadaşımla bu konu üzerine bir tartışma yaşadık bir bayan bebeğine 4 aylıkken doktor tavsiyesi ile muz sebze suyu vereceğini söylemiş arkadasım da yalan konuştuğunu doktor demez öyle bi şey şeklinde yorum yaptı bende belki doktor önermiştir dedim bi yakınım da öyleydi sanki dedim, ama ısrarla hayır 6. Aydan sonra verilmesi gerek yalan konuşuyor ben 5. Ayda verdim doktor doktor gezdim gibi konuşmaya devam etti. Ben de emin olmak adına yakınıma sordum kendisi altıncı ayda vermiş ama doktor dördüncü beşinci ayda da yavaş yavaş verebilirsin demiş yani sonuç aynı bana inanmayıp gidip onamı sordun diyor sen doğru söylüyor olabilirsin ben de emin olmak adına sordum illa doğurup doktor doktor gezmeye gerek yok bilmek için şimdi yazmıyorum oda yazmıyor her gün konuşuyoruz çünkü sinirliyim anneyim diye her... bilen insanlardan nefret ediyorum

• Beğen
Reactions: Z P
Ilk 6 ay sadece anne sütü önerilir
Sadece mama veya anne sütü+mama ile beslenen çocuklar da bazen doktorlar 4.aydan itibaren tadımlara başlanabilecegini söylüyor
Ama bu tadım muz asla olmamalı
Ayrıca ek gıdaya geçiş derken bu bir kâse degil elbetteki
Ilk başlar sadece bir iki çay kaşığı belki
Zamanla arttırılır

Yine tekrar ediyorum ilk 6 ay sadece anne sütü ideal olanı

Arkadasımla daha dün konustuk biz de bu konuyu kardesi doktor ve kendi cocuguna 4.ay başlamış. Yurtdısı kaynaklarını taramıs pedagog lar 4. Ayda başlamayı öneriyormus. O da o sekilde yapmıs.
Ben kızımda 6.ay başlamıştım. Oğlum oldu 2haftalık 😊 bunda 4.ay hafif tadım seklinde deneyeceğim.

4.ayda Meyve tadımına başlanabilir, öğün olarak yani doyurmak için değil, algılarını desteklemek için..
ne inat arkadaşınız varmış, ben olsam uğraşmam bu tür insanlarla..

Ilk 6 ay sadece anne sütü önerilir
Sadece mama veya anne sütü+mama ile beslenen çocuklar da bazen doktorlar 4.aydan itibaren tadımlara başlanabilecegini söylüyor
Ama bu tadım muz asla olmamalı
Ayrıca ek gıdaya geçiş derken bu bir kâse degil elbetteki
Ilk başlar sadece bir iki çay kaşığı belki
Zamanla arttırılır

Yine tekrar ediyorum ilk 6 ay sadece anne sütü ideal olanı
Evet ben de biliyorum ilk Altı ay önemli olduğunu ama bazı doktorlar dördüncü aydan itibaren de muz püresi Sebze suyu verebiliyor bunu kadın zaten açıklamasını yapmıştı tanınmış bir bayandı zaten her doktor aynı şeyi söyleyecekya da her çocuk aynı büyüyecek diye bir kanun yok insanları bilmeden yalan atıyor ya da söylememiştir ya da uydurmuştur diye yargılamak en kolayı benim en sinir olduğum durumlardan biri de bu

Aynen öyle dördüncü aydan itibaren başlayan bir çok çocuk da var bilemezsin her çocuk aynı değil ya da her doktor aynı şeyi uygulatmıyor ısrarla Altıncı ay Neymiş yedirebilir ama doktor önerdi demesin diyor ya ne biliyorsun demediğini yani sen bir çocuk doğurdun diye doktor mu olsun başımıza

4.ayda Meyve tadımına başlanabilir, öğün olarak yani doyurmak için değil, algılarını desteklemek için..
ne inat arkadaşınız varmış, ben olsam uğraşmam bu tür insanlarla..
Ya hiç sormayın ısrarla altıncı ay doktor söylememiştir kendi yediriyordur niye yalan diyor ya nereden biliyorsun yedirmesine de takmamış doktor dememiştir önermemiştir diyor sen milletin doktorunu nereden biliyorsun ben de buna karşı çıkınca ve tanıdığımda bu şekilde yaptı hattata arayıp özellikle de sordum yalan yanlış konuşmamak için bana inanmıyor musun diyor pardon da senin doğrun sana doğru da benim duyduklarım da bana doğru niye bir tek senin doğrun doğru oluyor da biz araştırınca ya da sorunca kabahat

Arkadasımla daha dün konustuk biz de bu konuyu kardesi doktor ve kendi cocuguna 4.ay başlamış. Yurtdısı kaynaklarını taramıs pedagog lar 4. Ayda başlamayı öneriyormus. O da o sekilde yapmıs.
Ben kızımda 6.ay başlamıştım. Oğlum oldu 2haftalık 😊 bunda 4.ay hafif tadım seklinde deneyeceğim.
Yurtdisi ile genetik farkliliklar var. Birproblem yoksa6. Ayi bekleyiniz lutfen.

Tum dunya da ilk 6 ay anne sutu esastir. 4. Ay ek gidaya gecme durumu cok spesifiktir, genellestirilemez.

Benim bebeğim annesütü+mama şeklindi besleniyordu. Doktorumuz 4. Ay değil ama 5. Ayda tattırmaya başlayabileceğimizi söylemişti ama muzla falan değil yoğurtla başlatmıştı..

Benim bebeğim annesütü+mama şeklindi besleniyordu. Doktorumuz 4. Ay değil ama 5. Ayda tattırmaya başlayabileceğimizi söylemişti ama muzla falan değil yoğurtla başlatmıştı..
Tabii ki bu şekilde de olabilir anlatmak istediğim her doktor farklı olabilir ya da her bebeğin gelişimi sağlık problemi ihtiyacı olan farklıdır bunu sadece bir şeyle sınırlandırıp tek doğru olarak benimsemek çok yanlış hele ki insanları kalkıpta yalan atıyor diye yargılamak benim en hassas olduğum noktalardan biri bu bilmeden insanları yargılamak

Tabii ki bu şekilde de olabilir anlatmak istediğim her doktor farklı olabilir ya da her bebeğin gelişimi sağlık problemi ihtiyacı olan farklıdır bunu sadece bir şeyle sınırlandırıp tek doğru olarak benimsemek çok yanlış hele ki insanları kalkıpta yalan atıyor diye yargılamak benim en hassas olduğum noktalardan biri bu bilmeden insanları yargılamak
Siz neden taktiniz ki buna bu kadar? Sizi cok geren biri ise gorusmeyin?!

Tabiki de öyle.. önemli olan 6 ay anne sütüdür. Ama alternatifler oluyor işte.. 4. Ayda tadım yaptrmak kesinlikle doyurmak değildir..çay kaşığı ile tattırmaktır.. doyurmak yine anne sütü veya devam sütüyle olur. Kesa bizde de öyle oldu. Devam sütünü 7. Ayda bıraktık buz mesela tamamen ek gıdaya geçince.. Öncelik bunlar olmalı. Benim bebeğim prematüre bir bebek. Ama zaman zaman sık sık mama reddi yapmaya başlamıştı. O yüzden doktorumuz 5. Ayda yavaş yavaş geçirtmişti.. Arkadaşınıs çok inatmş. Ne olup bittuğini bilmeden bık bık konuşan gillerden. Başına gelirse anlar. Sıkma canını. Böyle bir insanla da fazla samimiyete gerekte yok

Tabiki de öyle.. önemli olan 6 ay anne sütüdür. Ama alternatifler oluyor işte.. 4. Ayda tadım yaptrmak kesinlikle doyurmak değildir..çay kaşığı ile tattırmaktır.. doyurmak yine anne sütü veya devam sütüyle olur. Kesa bizde de öyle oldu. Devam sütünü 7. Ayda bıraktık buz mesela tamamen ek gıdaya geçince.. Öncelik bunlar olmalı. Benim bebeğim prematüre bir bebek. Ama zaman zaman sık sık mama reddi yapmaya başlamıştı. O yüzden doktorumuz 5. Ayda yavaş yavaş geçirtmişti.. Arkadaşınıs çok inatmş. Ne olup bittuğini bilmeden bık bık konuşan gillerden. Başına gelirse anlar. Sıkma canını. Böyle bir insanla da fazla samimiyete gerekte yok
Aynen öyle sinir eden nokta da bu ya bilmeden Suçluyor yani sen insanların ne yaşadığını bilmeden yok şöyle olur böyle olur diye bir kere anne oldun diye ahkam kesemezsin ki

Yurtdisi ile genetik farkliliklar var. Birproblem yoksa6. Ayi bekleyiniz lutfen.

Tum dunya da ilk 6 ay anne sutu esastir. 4. Ay ek gidaya gecme durumu cok spesifiktir, genellestirilemez.
Ekgıda değil tadım...
Ekgıda için 6.ay ve cocugun oturmayı öğrenmiş olması şart..

Aynen öyle sinir eden nokta da bu ya bilmeden Suçluyor yani sen insanların ne yaşadığını bilmeden yok şöyle olur böyle olur diye bir kere anne oldun diye ahkam kesemezsin ki
Her anne ilk 6 ay çocuğuna sadece annesütü vermek ister zaten.. Ama bazen ne yazık ki olmuyor. Yapacak birşey.yok.. Hiçbir anne çocuğunun kötülüğünü istemez..Bulunduğu şartlar içerisinde onun için doğru olan hangisi ise doktorunun da kontrolüyle onu yapar.. Boşverin o arkadaşı belli ki sabit fikirli.. Kendi bildiğinin üstüne hiçbir konuda laf söyletmeyen bir insana benziyor. Mesafe önemli ..

Her anne ilk 6 ay çocuğuna sadece annesütü vermek ister zaten.. Ama bazen ne yazık ki olmuyor. Yapacak birşey.yok.. Hiçbir anne çocuğunun kötülüğünü istemez..Bulunduğu şartlar içerisinde onun için doğru olan hangisi ise doktorunun da kontrolüyle onu yapar.. Boşverin o arkadaşı belli ki sabit fikirli.. Kendi bildiğinin üstüne hiçbir konuda laf söyletmeyen bir insana benziyor. Mesafe önemli ..

Katılıyorum size kimse çocuğunu kötü olsun istemez her doktorda aynı yönlendirme yapmaz bunu anlatmaya çalışıyorum ama dediğiniz gibi sabit fikirli suçlu ben oldum neymiş yakınıma sormuşum ne yaptığını ona inanmamışım tabii ki de duyduğum şeyi teyid etmek için soracağım bunun içinde benimle konuşmuyorsa da yazmasa da yazmasın sıkıntı değil

Kızlar bir arkadaşımla bu konu üzerine bir tartışma yaşadık bir bayan bebeğine 4 aylıkken doktor tavsiyesi ile muz sebze suyu vereceğini söylemiş arkadasım da yalan konuştuğunu doktor demez öyle bi şey şeklinde yorum yaptı bende belki doktor önermiştir dedim bi yakınım da öyleydi sanki dedim, ama ısrarla hayır 6. Aydan sonra verilmesi gerek yalan konuşuyor ben 5. Ayda verdim doktor doktor gezdim gibi konuşmaya devam etti. Ben de emin olmak adına yakınıma sordum kendisi altıncı ayda vermiş ama doktor dördüncü beşinci ayda da yavaş yavaş verebilirsin demiş yani sonuç aynı bana inanmayıp gidip onamı sordun diyor sen doğru söylüyor olabilirsin ben de emin olmak adına sordum illa doğurup doktor doktor gezmeye gerek yok bilmek için şimdi yazmıyorum oda yazmıyor her gün konuşuyoruz çünkü sinirliyim anneyim diye her... bilen insanlardan nefret ediyorum
doktorların hepsi farklı söylüyor 4 ayda başlatan da var.
ama doğru olan bebek doğum tarihinden itibaren 180 günü tamamladıktan sonra ek gıdaya geçer. ilk önce mevsim sebzeleri sonra meyve en son yoğurt yumurta sarısı ile 3 gün kuralıyla başlar ki alerji durumunu gözlemleyebilsin.

Bebek duzgunce oturup basini tutmadan ek gidaya gecilmez. Tadim konusunda bazi doktorlar onerebiliyir ama bizim cocuk doktorlari aslaaaa demisti cunku alerjilere kapi aciyor demisti. Hatta oneren doktorlari da cok yadirgamislardi. Ustelik dunyada artik 10-12 aya kadar yeterli anne sutu varsa oyle devam edilmeli diye bir gorus de var. Yani tek dogru yok bu konuda

Back