• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıda sonrası emmeme

• Konu Sahibi Konu Sahibi yrgn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yrgn

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
66
1
611
Ankara
5,5 aylık bebeğime bu hafta ek gıda başladım. işe başlamadan alışsın diye. bir süredir çok meme almıyordu zaten. bişekilde dikkati dağılıyor ve emmiyordu. bugün sabah emmedi ,2 saat uyudu sonra yine çok emmedi,1-2 cup cup okadar,sonra yoğurdunu afiyetle yedi,aç kurt gibi,2 saat sonrasında yine emzirmek istedim ama kafasını çeviriyor. neşesi yerinde ,aç gibi değil ama kaşıkla verilenleri silip süpürüyor. kilo alımıda azalmıştı.geçen ay 500 gr almış.yüzü bile uzadı.zayıfladı yani.bende çorbasını vermeyeceğim. iyice acıksın belki beni alır
anne sütü hala temel gıda, hazır evdeyken ona mı mecbur bıraksam
nasılsa kaşık aldığını gördüm ben işe başlayınca bakıcısı versin bol yoğurdunu vs..mi?
acaba ek gıda miktarını fazlamı tutuyorum,1-2 kaşık yetermiydi.
yoksa bebeğim beni bırakıyormu?bu şekilde giderse sütüm azalacak..
tecrübesi fikri olan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum

canım bebişini allah bağışlasın
zaten ek gıdaya geçerken hemen kaselerle vermiyoruz ki tadımlık başlamalısın
benim bebişim 7 aylık oldu çok şükür hala emiyo ek gıdada veriyorum
önce ben yoğurdunu 1 kahve fincanım ile başladım haftalar ilerledikçe 1 er yemek kaşığı arttırdım
çorbalar içinde aynı şekilde yaptım hatta ilk başta tam fincanı doldurmuyodum
canım inş. yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin canım

benimki 5 aylik su an ek gida icin doktorumla konusmustum bir anda baslama dedi günde iki üc kasikla basla giderek artdir, bir ara emmek istemedi kafayi ceviriryor ortaligi inceliyordu ama ben inat etdim sabir dedim yine emmeye basladi tabi bir kac hafta sürdü :) ama olsun acikinca mecbur emecek, elma veya havuc haslayip püre halinde basladim. emmek istemezse inat et ac birak elinde sonunda acikip emecek anne sütü kadar saglikli hic bir sey yok zayiflar diyede korkma cünkü ilk aylarda hizli kilo aliyor sonra yavasliyor sen bence inat et bebeyin icin en iyisi anne sütü.

Back