ek gelir adına internette satış yapmak istiyorum ama ilerde sorun olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu sistem aldiginiz nefesi bile vergiye tabi tutmusken boyle bir atilimi bos gecer mi sizce..
Hatta once gormemis gibi yapar sonrasinda belirli bir yasalasma soz konusu degilse sizi kapsayacak bir yasa cikarir ve sizin yapmis oldugunuz faaliyetin(veya istirak) bedelini cezali olarak odetir :)

Tm cnm ama o iş öyle olmuyor. Adsense hesap lazım. 4000 saat bilmem kaç abone. 1000 sanırım. Her video para yazmıyor. Şartları var.

Ama demek istediğini anladım. Bu işin ticaretini yapanlar vergiye dahil.
aynen maksat para kazanmak ise sizde vergi ödeyeceksiniz maliye sıkı takipte kasalarında para yok dikkatli olun yoksa yüklü ceza geliyor

Dolapta bir sürü kadın var satış yapan. Hatta letgoda da var. Kızıma organizasyon tuttum letgodan bulup. Hiç bir fiş vs kesmediler.

Dolapta bir sürü kadın var satış yapan. Hatta letgoda da var. Kızıma organizasyon tuttum letgodan bulup. Hiç bir fiş vs kesmediler.
İşte maliye farkedene ya da biri şikayet edene kadar sürer o iş. Ya da birkaç ayda bir yeni hesap falan açıyorlardır o şekilde bir ihtimal kaçarlar radardan. Fiş fatura vermeyenleri şikayet etmelisin zaten. Kimse kusura bakmasın ben her ay maaşımın yarısını görmeden gelir vergisi olarak ödüyorsam herkes gelirinin vergisini ödemek zorunda. Fatura bana güvence bir de. Bir problem olsa nasıl ispat ederim ürünü ya da hizmeti aldığımı elimde fatura olmadan?

letgodan satabilirsem zaten ordan devam ederdim ama çok zor. elden nakit aldığımız için kayıtlara geçmiyor ama dolapta TC kimlik numarası var kazancını bildiriyorlar. Dolap, etiketli ürün olsa bile bireysel satışlarda yıllık 43 bin geçmeyince vergilendirme olmaz diye açık şekilde yazdı ama birkaç yazı gördüm maliyenin denetimi altına aldığı aynı ürün satışı ve süreklilik olursa büyük cezalar geldiğine dair. vergi dairesini arayıp soracağım ama eminim ticari faaliyetler vergiye tabidir diyeceklerdir onlarda normalde durum bu. ama bu 2.el sitelerinde açık var herkes sıfır ürün satıyor.

Aslında banada tuhaf geldi ama kadın getirdi eşyaları ve bebeği arabadaydı. Ne bileyim ilk kez iyi olasım tuttu

haklısınız da aylık 300-400 lira için nasıl vergi ödenir kazanca göre 10-20 lira ödeyeceksiniz deseler tamam da direkt cezai işlem oluyor illa ki şirket olmak gerekiyor onun da masrafları zaten beni aşıyor. dolap çok aktif bir yer gerçekten satış yapılabiliyor, evden yapabileceğim en iyi iş benim için bu olurdu. geçtiğimiz yıllarda takı satmıştım ve yakınlarda birkaç seri sweatshirt alıp sattım Aralık ayında gayet eğlenceli de geçiyor bırakmak zor olacak

Siz de haklısınız. Merveye yazdım dün bireysel satış için bir vergi düzenlemesi getirmesi gerekiyor devletin. Böylece hem müşteri zor durumda kalmaz hem satıcı risk almadan küçük ölçekli işler yapabilir. Bu şekilde çok saçma. İnsanlara hem çıkış yolu sunmuyorlar hem ceza kesiyorlar.

Yorumlari okumadim belki soylemislerdir ama ben bilgi vereyim. Su an satis yapmaniz problem olmaz ancak maliyede zaman asimi 5 yildir. 5.yilda maliye devreye girer ve vergi borcu cikartir. Satis yaptiginiz tespit edilirse -ki devlet tespit eder ve alacaginin pesini birakmaz- ciddi vergi borcuyla karsilasirsiniz. Gecen sene(bir önceki senede olabilir emin degilim) bircok youtubera ve instagram saticisina vergi borcu cikarildi.

dolap uygulamasına sorduğumda ne satarsam satıyım yıllık 43bini geçmediği sürece sorun olmayacağını söylüyor. sanırım onlar vergiye sadece satış tutarını bildiriyor. ürünün ne olduğuyla vs. ilgilenilmiyor. ama maliye açıpta ne satmış gelir nerden gelmiş diye incelerse başımıza sorun gelebilir gibi duruyor. bunu da yapıyor mu şuan bilmiyorum

Söyle düşünün sirket kuruyorsunuz, sermaye yatiriyorsunuz, vergi veriyorsunuz, hic satis yapmasaniz bile damga vergisi oduyorsunuz vs vs. Bir baskasi ise x uygulamasinda hesap acip, devlete 5 kurus odemeden satis yapıyor, kar üzerinden vergilendirilmiyor. Boyle birsey mumkun olabilir mi? Mumkun olsa herkes bu yolla satis yapar. O zamanda vergi veren kesime haksizlik olur.
bunun haricinde Maliye bunu incelemeye gec alsa bile sikayet edilirseniz yine ayni sonucla karsilasirsiniz.
Ha bu arada en cok memur maliyededir, ciddi ciddi bu konularla uğraşırlar. hesaplariniza yatan paralari onunuze koyarlar, nereden kazandin bunlari açıkla derler. Açıklasanızda aciklamasanizda o parayi alirlar.
Vergi muafiyetlerini arastirin isterseniz. Misal evden yapip sattığınız(kek, borek, taki vb) bir ara vergiye tabi degildi.

Şikayet üzerine denetleme yapıyorlar.
dolap ne sattığınız ya da nasıl sattığınız önemli değil 43 bini geçmediğiniz sürece dedi . eğer bu doğru değilse dolabın söylediği yanlış da bence suç olabilir, sonuçta yanlış yönlendirmiş olur. bende bu 43 bin nedir diye araştırıyorum bir işin devamlı yapılmaması arizi kazanç olarak geçiyor ve buradaki 43 bin tutarı da bunun sınırı oluyormuş. en son vergi dairesini arayacağım önce araştırmalarımı sürdürüyorum ki vergi dairesine ayrıntılı olarak sorabileyim

Beni de bilgilendirir misiniz? Biraz bilgide beleşcilik olacak ama.

şirket olunca "kazanırsam ödeyeyim" diye bir şey yok
şirketin sabit kurulum masrafı var
mali müşavir (muhasebeci yani) masrafı var
yılda belli dönemlerde sabit verginizi, bağkurunuzu vs ödemek sorundasınız

kazanırsanız ödeyeceğiniz sadece gelir üzerinden olan ki o ayrı :)
şirket araba gibidir durduğu yerden yer.

Bunları biliyorum. Bilmediğim bir şeyler de uygulamaya girmiştir ümidiyle sordum. Hani el emeği bi seyler yapıp satıyolar filan ya o kapsamda yer alamıyor muyuz diye ☹

43 bin lira satışla matışla alakalı bir tutar değil
"arizi kazançta gelir vergisi üst tutarı"

yani mesela siz bir yerde işçisiniz, SGKlısınız, ek olarak gidip senede 1-2 boya badana yapıyorsunuz, tamir yapıyorsunuz, bir şey satıyorsunuz, tercüme yapıyorsunuz, birinin bahçesini belliyorsunuz. ama sadece senede 1-2 olmalı bu.
buradan fatura filan kesmeden en fazla 43 bin lira gelir elde ediyorsanız bunu maliyeye bildirmek zorunda değilsiniz.

ama bunu "esas iş" olarak yapıyorsanız
senede 1-2 defanın üzerindeyse
sürekli aynı işverene yapıyorsanız (sürekli aynı kişinin bahçesinin bakımını yapmak gibi)

o zaman mliye diyor ki "gel bakalım" bu senin düzenli işin o zaman ya şahıs şirketi olacaksın faturanı keseceksin ya da düzenli iş yaptığın kişi seni bordrolu çalışan olarak işe alacak (haftada 1 gün çalışıyosan haftada 1 gün sigortalı yapacak)

ana mantık bu.
ha maliye bugün demez yarın der. yakalanmayan yakalanmaz...ama maliye yakalamak isterse çok güzel öper. çünkü yasa böyle.

yasada mantıksız kıısm çok, o ayrı...

ahahahahah

vergi dairelerinde aynı soruya 5 yerde 5 farklı cevap veriyorlar...15 senedir bunlarla uğraşıyorum.

sonra ben burada memurların bi halt bildiği yok yazınca bana kızıyorsunuz.

ülkemizde vergi sistemi şöyle işliyor:

"benim canım ceza kemek istediyse keserim, istemediyse kesmem"

benim okuduğum özelgelerin varlığından haberi yok vergi dairesinde memurların...

Ay o da doğru. Ben iyisine denk gelmiştim bikaç sene önce. Gerçi müdürdü sanırım odası falan ayrıydı başka iş için girip adamı soruya boğmuştum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…