ek gelir adına internette satış yapmak istiyorum ama ilerde sorun olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aynı platformda mı satış yapıyordu arkadaşınız ya da benzer ikinci el platformda mı
Birkaç farklı yerde yapıyordu. Dolapta yakalandı. Ben de gittigidiyorda yakalanıyordum ucundan döndüm yıllar önce 😂 ki ben ikinci el koleksiyon ürünleri satıyordum. Yani platformun bir önemi yok, maliye yakalıyor 🙄

dolaptan satış yap ona ceza yok ama youtube da kanal açıp ne çekim yaparsan yap, büyük para cezaları var satış yapamasan da kanal açman yeterli
Canım bunu biraz açarmısın. Youtubeden adsense hesap açanlar mı yoksa düz normal bir kanalda mı böyle.

Adi şirket kuracaksın. Şu an tam olarak masrafı ne bilmiyorum ama 5-8 bin arası bişeydir muhtemelen. Sonrasında kazandığının vergisini ödeyeceksin zaten. Ne kazanırsan ona göre vergilendirilirsin. Ama bi de mali müşavir masrafı çıkar başına. Yani 3-5 satış için şirket kurmak mantıklı değil ama şirket kurmamanın riski de büyük.
Salak salak işler ya. Niye bu masrafı çıkarıyolar ki ben bin lira vermemişim mal almışım da 🤣

ikinci el uygulamalarda yıllar önceleri aliexpresten takı alıp ufak ufak satışlar yapıyordum, bir sorun olmadı ama şimdi bir çanta satışına girmek istiyorum, yine öyle büyük satışlar değil az az alıp satacağım. mesela dolap uygulaması kurallarında yıllık 43bine kadar vergiye tabi olunmadığı yazıyor. tabi bu 2.el diye geçerli, bense hep yeni ve etiketli diye satacağım aynı şey geçerli olur mu veya sürekli aynı ürün (çanta) sattığım gerekçesiyle sorun yaşanır mı? vergi verecek olsam ne kadar veririm illa bir şirket mi olmak gerekiyor ben sadece harçlık çıkarmak istiyorum
Vergisiz nefes alamayacağımız bir ülke de yaşıyoruz neticede yani az ödemiyoruz maalesef o yüzden risk alma derim. Tabi dolap gardrops üzerinden satabilirsin ben de satıyordum bir ara ilklerde güzel gidiyordu hatta ama 15 25 tl lik satışlar için sürekli kargoya gitmek beni yoruyordu o yüzden bıraktım küçük rakamları.

Salak salak işler ya. Niye bu masrafı çıkarıyolar ki ben bin lira vermemişim mal almışım da 🤣
Ya tr bir türlü yurt dışındaki sisteme geçemedi. Avrupada kimlik numaranla ya da sosyal güvenlik numaranla (ikisinden biriydi bilemedim 😂) bireysel satış yapıp, fatura kesip, yıl sonunda gidip vergini ödeyebiliyorsun. Şirket kurmayı dayatmasalar daha çok vergi toplayacaklar.

kanal açman yeterli bunu çoğu kadın bilmiyor büyük vergi cezaları geliyor şaka değil
Youtube hesabı olan herkesin otomatik kanalıda oluyor zaten.

Ama sen Video yüklemekten bahsediyorsun sanırım değil mi. Ay merak ettim şimdi bn video atıyorm. Ama ticari amaçlı değil. Gelirim yok yani ordan.

kanal açman yeterli bunu çoğu kadın bilmiyor büyük vergi cezaları geliyor şaka değil
Ceza falan gelmiyor kanal açmaya. 5 yıldır youtube yayını yapıyoruz para kazanmıyoruz, ceza falan yemedik. Para kazanmadığınız sürece açık bir platformda yayın yapmak ceza sebebi olamaz. Yayından vergi alınmaz. Başına gelen olduysa da itiraz etsin.

Youtube hesabı olan herkesin otomatik kanalıda oluyor zaten.

Ama sen Video yüklemekten bahsediyorsun sanırım değil mi. Ay merak ettim şimdi bn video atıyorm. Ama ticari amaçlı değil. Gelirim yok yani ordan.
taBİ video yüklemekten kastediyorum millet tıklansın derdinde tıklandıkça para yazıyor para demek vergi demek

taBİ video yüklemekten kastediyorum millet tıklansın derdinde tıklandıkça para yazıyor para demek vergi demek
Tm cnm ama o iş öyle olmuyor. Adsense hesap lazım. 4000 saat bilmem kaç abone. 1000 sanırım. Her video para yazmıyor. Şartları var.

Ama demek istediğini anladım. Bu işin ticaretini yapanlar vergiye dahil. 😉

Yeni ürün ticareti fatura kesmek zorundasınız. Faturasız ürün satarsanız maliye peşinize düşer ve canınıza okur. Kazandığınızın beş katı falan ceza yersiniz. Aza çoğa bakmıyorlar, sırayla kontrol ediyorlar her satıcıyı.
Böyle diyorsun ama bir sürü etiketli ürün aldım ve hepsi de bilidiğin ev hanımıydı. Ben sanmıyorum oraların çok iyi denetlendiğini.

mail göndermiştim, otomatik cevap yazmışlar, ama 2.el detayı yok bence doğru olabilir.

Dolap için ayrıca bir şikayet yazılmış, etiketli ürün aldım faturasız geldi şikayet edeceğim diye, dolabın cevabı ise 2.el platformu olduğundan fatura kesme zorunluluğu yoktur şeklinde olmuş.

''Gelir İdaresi Başkanlığı, bireylerin faturasız bir şekilde yıllık 43.000 TL’ye kadar olan kazançlarına dair vergi talep etmiyor. Kazancınız 43.000 TL' yi geçtiğinde vergilendirme yapılıyor. Konu hakkında vergi dairesinden detaylı bilgi alabilirsiniz. Bizim için çok değerlisiniz. Sevgi ile kalın''

böyle bir yazı buldum gerçekten bu işlere girmemek daha doğrusu olur

kafa karışıklığı cidden, satış yaparsam maliyeye bu yazıyı gösteririm, kandırıldım diye 😂
IMG_20220221_091159.webp

Böyle diyorsun ama bir sürü etiketli ürün aldım ve hepsi de bilidiğin ev hanımıydı. Ben sanmıyorum oraların çok iyi denetlendiğini.
Şimdi şöyle oluyor şekerim; biri sana bir elbise hediye etti, üstüne olmadı, değiştiremedin de dolaba koyar “yeni-etiketli” olarak satarsan sorun yok.

Ama profilinde konu üzerinden gidelim sadece yeni ve etiketli 50 tane çanta varsa o zaman vergiye tabi bu satış. Çünkü belli ki alıp satıyorsun, ticaret yapıp gelir elde ediyorsun.

Şimdi şöyle oluyor şekerim; biri sana bir elbise hediye etti, üstüne olmadı, değiştiremedin de dolaba koyar “yeni-etiketli” olarak satarsan sorun yok.

Ama profilinde konu üzerinden gidelim sadece yeni ve etiketli 50 tane çanta varsa o zaman vergiye tabi bu satış. Çünkü belli ki alıp satıyorsun, ticaret yapıp gelir elde ediyorsun.
dolabın cevabına göre yıllık 43bine kadar vergiye tabi değilmişim yeni ve etiketli olsa bile, birkaç yerde ise ticari faaliyete gireceğinden vergi cezası olabilir yazıyor.

dolabın cevabına göre yıllık 43bine kadar vergiye tabi değilmişim yeni ve etiketli olsa bile, birkaç yerde ise ticari faaliyete gireceğinden vergi cezası olabilir yazıyor.
Benim bildiğim kadarıyla her türlü ticari faaliyet vergiye tabidir. Dolap sizin alacağınız cezayla ilgilenmez, yaptığınız satışla ilgilenir. Verilen cevaba baktım çok yuvarlak. “Yeni ve etiketli ürün satsanız da 43 bin liraya kadar vergiye tabi değilsiniz” dememiş. Bence en iyisi siz bağlı olduğunuz vergi dairesine gidip orada sorun. Onlar daha iyi bilirler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X