ek gelir adına internette satış yapmak istiyorum ama ilerde sorun olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
ikinci el uygulamalarda yıllar önceleri aliexpresten takı alıp ufak ufak satışlar yapıyordum, bir sorun olmadı ama şimdi bir çanta satışına girmek istiyorum, yine öyle büyük satışlar değil az az alıp satacağım. mesela dolap uygulaması kurallarında yıllık 43bine kadar vergiye tabi olunmadığı yazıyor. tabi bu 2.el diye geçerli, bense hep yeni ve etiketli diye satacağım aynı şey geçerli olur mu veya sürekli aynı ürün (çanta) sattığım gerekçesiyle sorun yaşanır mı? vergi verecek olsam ne kadar veririm illa bir şirket mi olmak gerekiyor ben sadece harçlık çıkarmak istiyorum

Yeni ürün ticareti fatura kesmek zorundasınız. Faturasız ürün satarsanız maliye peşinize düşer ve canınıza okur. Kazandığınızın beş katı falan ceza yersiniz. Aza çoğa bakmıyorlar, sırayla kontrol ediyorlar her satıcıyı.

ya ama orada çok kişi faturasız satış yapıyor sanki de bilemedim

ya ama orada çok kişi faturasız satış yapıyor sanki de bilemedim
Ceza alana kadar yaparlar. Çoğu insan cezaların ne boyutta olduğunu bilmiyor. Benim arkadaşım 10 bin liralık cirosuna (kar da değil ciro) 70 bin lira ceza yedi. Alınacak risk değil bence.

artık tespit ediliyor satış yapanlar ceza paraları yüklü değmez bu riski almaya yada maliye ye gidip kaydını yaptıracaksın

Ceza alana kadar yaparlar. Çoğu insan cezaların ne boyutta olduğunu bilmiyor. Benim arkadaşım 10 bin liralık cirosuna (kar da değil ciro) 70 bin lira ceza yedi. Alınacak risk değil bence.
doğru benimde böyle 10 lira kar ama gelen para 70 tl görünecek sanki çok kazanmışım gibi. dolap yıllık 2.el satışa 43 bin lira diye limit koymuş bir de dolaba sorayım bakalım yeni etiketli üründe de geçerli mi diye

dolaptan satış yap ona ceza yok ama youtube da kanal açıp ne çekim yaparsan yap, büyük para cezaları var satış yapamasan da kanal açman yeterli
dolapta 2.el olduğundan dolayı 43bine kadar yok diyor ama ürünler yeni etiketli diye kayıtlı bir de hep aynı türden ürün, o yüzden biraz korkuyorum zaten vergi olsa da kazancıma göre az olsa ona razıyım da şahıs şirketi kurmak vs çok zahmetli ve pahalı sanırım benim karım en fazla aylık olsa olsa 300-400tl olur zaten büyük satışlar değil

Peki ben nasıl şirket olcam? Evden satmak istiyorum sadece. Şirket olayım kazanırsam okey yüzde bilmem kaç artık ne isterlerse vereyim. Var mı öyle bi şey? Yoksa ne olursa olsun kaydımı kuydumu olup düzenli vergiye başlayacak mıyım?

Hepsiburadada vardı eskiden şirket olmayan kadınlar için satış mı ne, onu araştırın şartlar vs uyuyor mu?

Adi şirket kuracaksın. Şu an tam olarak masrafı ne bilmiyorum ama 5-8 bin arası bişeydir muhtemelen. Sonrasında kazandığının vergisini ödeyeceksin zaten. Ne kazanırsan ona göre vergilendirilirsin. Ama bi de mali müşavir masrafı çıkar başına. Yani 3-5 satış için şirket kurmak mantıklı değil ama şirket kurmamanın riski de büyük.

Bir şikayete bakar işiniz. Müşteri bile şikayet edebilir.
şimdi kızacaklar bana muhtemelen ama ben şikayet ediyorum. Bir kez başıma geldi, aldığım ürünün içinden fatura çıkmadı. Satıcıyla iletişime geçmeye çalıştım başaramadım ben de şikayet ettim.

aynı platformda mı satış yapıyordu arkadaşınız ya da benzer ikinci el platformda mı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…