- 15 Aralık 2008
- 4.118
- 18
- 318
maşallah bebişine cnm.ben, yaptığım mamada soğan varsa kavuruyorum hafif ama mercimek çorbası gibi mamalarda direkt haşlanıyor tabiKızlar benim küçük kızım maaşallahherşeyi yiyorcokacimcoook Belki sizin bebeklerinizden daha fazla bazen günde 7 öğün yapıyoruz genelde 5 veya 6..Sebzelerde biraz sorunluyduk onada alıştık maaşallah Benim sormak istediğim konu bebeklerinize besin hazırlarken soğan kattığınızda nasıl yediriyorsunuzCADIARZU Bizimki bir türlü yemiyor neyin içinde soğan varsa onu yemiyor kokusunu mu alıyor tadını mı benimseyemiyor bilemiyorum daha ilk kaşıkta öğürüyor ve istemiyor..:gitme:Bu durum beni çok üzüyor soğan çok sağlıklı bir sebze çünkü..Ne yapmalıyım bu durum için bir yardımcı olun:uhm:
domates zaten her yemeği biraz ekşi yapar,çok az şeker atmayı deneyebilrsin.aklıma başka fikir gelmedibalığı kaçıncı ayda vermeye başlayacağız ve nasıl vereceğiz bilen var mı?
bir de benim yaptığım domates çorbaları hep ekşi oluyor benim cadı yemiyoo haliyle
domates çorbası:
iki domates rendelenir
bır cezvede bır tatlı kaşığı un bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla az kavrulur
domates rendesi eklenir biraz pişince kaynar su eklenir göz kararı.
içine az maydanoz ve blenderdan geçirilir.
kıymalı sebze çorbası:
göz kararı patates havuç kabak bezelye
2 taze fasulye 2-3 bamya yarım köfte kadar kıyma
hep birlikte suyla beraber pişirilir püre haline getirilir.
tavuklu şehriye çorbası:
tavuk önceden haşlanmış ve incecik incecik didiklenmiş olmalı
rende domates bir tatlı k zeytınyağıyla kavrulur.
üzerine kaynar su +az tavuk suyu eklenir kaynayınca bir tatlı k şehriye eklenir
şehriyeler pişince de tavuklar eklenir bir taşım daha kaynatılır.blenderdan geçirmeye gerek yok
8 ay üstü bebekler böylece yiyebilir.
bebişilerimize afiyet olsun
bir de balık tarifleri bilenler yazabilir mi
kızlar ya benim bebiş hiç bişi yemiyo muz ve muhallebi dışında((
sabah 7 8 gibi kahvaltı 10da meyce 13de çorba 16da yoğurt 17de de muhallebi hazırlıyorum ama yemiyo meyve ve sebzelerden sadece 3 çay kaşığı alıyo..kahvaltılardan hiç bişey ytediği yok...sinir krizi içindeyim..yeterli beslenemeyecek diye çok korkuyorum tavsiyeniz varmı
bu arada çorbasının içine yoğurtkattım devam sütü kattım sulu yaptım püre gibi verdim ama yemiyo..yardım lütfennn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?