Ehliyeti olup/ arac kullanmaya sonradan baslayanlar

Ya 1 yıl daha olmadı eşimin bir arkadaşı arac aldı. Kari koca kullanamadıkları için eşim gitti hatta evlerine bıraktı araci. Geçen gün eşinin arkadaşı esi isteyken arabayi almis avm ye gitmiş minik bi kaza yapmış minik bi. Dedim helal olsun araba kapidayken alıp hiç bir yere gitmiyorum bence çok iyi cesaret. Taktir ettim kızı vallahi.
Valla ben de takdir ettim. 🥰

Hanımlar merhabalar,
Bir kaç gündür beni strese sokan bir durum var. Ehliyetimi 2012 senesinde esimin (o zamanki erkek arkadaşımın) zorlaması ile aldim. Babami trafik kazasında kaybettiğim için araba asla kullanamam diyordum hep. Sonra o arabasını aldi, usta şoför oldu çıktı ben bambaska bir sehirde yaşadığım için yanimda pratik yapacak kimse de yoktu, yıllarca elimi sürmedim. Evlenip aynı şehirde yaşamaya başlayınca hızlıca araba aldık ve ben esimin desteğiyle kullanmaya başladım. Uzun zamandır home office calisiyorum, ofise gittiğim günler bir şoför arkadaş gelip alıyor pandemi onlemlerinden ancak ben sokaga cikma yasagidir falan tekrar araç kullanmadığımı farkettim. Esimle bir yere giderken ben sürüyorum evet ama zaten çıktığımız çok azaldi ve kendisi hep arabada yanımda. Hamilelik bebek olmadan araç işini çözmek istiyorum dedim 2 senedir ankaradayim ama pandemk sebebiyle hala bilmediğim bir şehirdeyim ne kadar hızlı bu özgürlüğüm olursa rahat edeceğim is ve sosyal hayatta. Eşimde beni haklı buldu cesaretlenmem için bir kaç gündür bana araba bakıyoruz cunku bu ortak aile arabasımizla olacak iş değil gibi geldi. Kısa sürede ofisimde evden alma işini kesecek zaten. Baktik minik tatlı otomatik arabalara heveslendim de zaten, bi iki haftaya almayı planlıyorum kendime araç. Simdi de ya arabayi alırsam birinin canını yaparsam, ya da asla kullanamazsam boşuna araba almış olursak stresim basladi. Rüyamda kaza yaptığımı goruyorum 😱 bu stresi yenebilen oldu mu aranızda? Nasıl olacak bu işler. O ilk ehliyeti aldığımda talep etseydim annem alabilirdi kimse kullanmaya yardım etmez diye cesaret edememiştim çok pişmanım.😱😱😱😱
2008 ehliyet aldım, ciddi bir kaza geçmişim olduğu için(şöfor ben değildim) vitrine kaldırdım. 5-6 yıl sonra evlendim, eşim " ben kullanıyorsam sende kullanacaksın" deyip verdi bana cesareti. Ben her gece rüyamda birilerine çarptım, öldüler, parçalandılar, hapislere düştüm.... neler neler...
Sonra şunu farkettim, acemiyim- onunda ötesinde dikkatli ve bilinçli biriyim. Yolun müsaade ettiği ölçüde yavaş gidiyorum, o hızla birine çarpsam bile (ecel boyutuna hiç girmiyorum) ölmez... Ayrıca arabayı boşuna almış olmazsınız, baktınız olmuyor satarsınız. Bir nevi yatırım aracı olarak düşünün.
Son sözüm "ben o travmayla araç kullanabilyorsam herkes kullanır"

2013 te aldım 2015ten beri de aktif kullanıyorum.
Sana tek tavsiyem kimseyi dinleme ve kendine güven.
Kurallara uygun, sakin kal vee en önemlisi bence araba senin himayende sen ne yaparsan öyle olacak.
Frene basarsan durur, gaza basarsan gider.

Çok hızlı olmadığın sürece korkma hiç bir şey olmaz.

Ben üniversitede harçlıklarımi biriktirip aldım 19 yaşında kimseye de söylemedim. Sonra ehliyet alma zamanı da gelince para lazımmış baya söylemek zorunda kalmıştım. Sonra da kullanmadım babamla birkaç kere kullandım ama cık salak mısın diyordu hata yapsam :KK70: bıraktım bende. 5 sene falan hiç ellemedim. Sonra dershaneye giderken sürmeye başladım şahsen tek olunca daha rahat öğreniliyor gibi geliyor bana. O kadar tektim ki yağmur yağmaya başladı giderken ben sileceğin nerde olduğunu bulamadım ve kenara çekip yağmurun dinmesini bekledim :KK70: Meğer çevirmen gerekiyormus silecek için:) Ama ben de bir canlıya çarpmaktan çok korkarım Allah korusun. Yaparsınız bence

Hanımlar merhabalar,
Bir kaç gündür beni strese sokan bir durum var. Ehliyetimi 2012 senesinde esimin (o zamanki erkek arkadaşımın) zorlaması ile aldim. Babami trafik kazasında kaybettiğim için araba asla kullanamam diyordum hep. Sonra o arabasını aldi, usta şoför oldu çıktı ben bambaska bir sehirde yaşadığım için yanimda pratik yapacak kimse de yoktu, yıllarca elimi sürmedim. Evlenip aynı şehirde yaşamaya başlayınca hızlıca araba aldık ve ben esimin desteğiyle kullanmaya başladım. Uzun zamandır home office calisiyorum, ofise gittiğim günler bir şoför arkadaş gelip alıyor pandemi onlemlerinden ancak ben sokaga cikma yasagidir falan tekrar araç kullanmadığımı farkettim. Esimle bir yere giderken ben sürüyorum evet ama zaten çıktığımız çok azaldi ve kendisi hep arabada yanımda. Hamilelik bebek olmadan araç işini çözmek istiyorum dedim 2 senedir ankaradayim ama pandemk sebebiyle hala bilmediğim bir şehirdeyim ne kadar hızlı bu özgürlüğüm olursa rahat edeceğim is ve sosyal hayatta. Eşimde beni haklı buldu cesaretlenmem için bir kaç gündür bana araba bakıyoruz cunku bu ortak aile arabasımizla olacak iş değil gibi geldi. Kısa sürede ofisimde evden alma işini kesecek zaten. Baktik minik tatlı otomatik arabalara heveslendim de zaten, bi iki haftaya almayı planlıyorum kendime araç. Simdi de ya arabayi alırsam birinin canını yaparsam, ya da asla kullanamazsam boşuna araba almış olursak stresim basladi. Rüyamda kaza yaptığımı goruyorum 😱 bu stresi yenebilen oldu mu aranızda? Nasıl olacak bu işler. O ilk ehliyeti aldığımda talep etseydim annem alabilirdi kimse kullanmaya yardım etmez diye cesaret edememiştim çok pişmanım.😱😱😱😱
Bende de vardi bu fobi. Ehliyet 2005. Ama araba kullanmaya 2 ay once basladim. Ders aldim bir kurstan. 2 aydır minik.minik kullaniyorum. Hala panik.oluyormuyum evet. Ama ilk gunku kadar degil.

Bu konuya yorum yapanlar bir sorum olacak. Bende aynı durumdayım ehliyetim var. Trafikte kullanmaya korkum yok ama 2 araba arasi veya dar alanlara park edemem diye trafige çıkmak istemiyorum . Büyütüyor muyum sizce? Park etmek kolay bir islem mi? Stres yapıyorum korna çalınınca

Bu konuya yorum yapanlar bir sorum olacak. Bende aynı durumdayım ehliyetim var. Trafikte kullanmaya korkum yok ama 2 araba arasi veya dar alanlara park edemem diye trafige çıkmak istemiyorum . Büyütüyor muyum sizce? Park etmek kolay bir islem mi? Stres yapıyorum korna çalınınca

Sen dörtlünü yaktıktan sonra adam isterse davul çalsın seni beklemek zorunda park edene kadar.
Sen sakin kal.

Sen dörtlünü yaktıktan sonra adam isterse davul çalsın seni beklemek zorunda park edene kadar.
Sen sakin kal.
Peki park etmek zor bir islem mi? Benim gittigim kursta isaretlenmis yerlere göre aynadan bakıp park ediyordum onun haricinde hiç denemedim

Canim bizde aynıydık gittigin yerde ona gore bir yere park yeri bulacaksın. Kornayada aldırış etme yol verebiliyorsan yol ver yoksa bekliycekler.

Peki park etmek zor bir islem mi? Benim gittigim kursta isaretlenmis yerlere göre aynadan bakıp park ediyordum onun haricinde hiç denemedim

Ay yok ya kim o kadar kuralına uyuyor ki.
Yeri geliyor avmler de, sokaklarda falan görüyorsun yani millet kafasına göre park ediyor.
Sen çok takılma o açılara biraz pratik yaparsan zaten hepsini çözersin.

İlk başta herkes hata yapıyor sonrasında düzeliyor.

Hanımlar merhabalar,
Bende 2008 de ehliyetimi aldım 2015 de tam olarak sürmeye başladım. Öncesinde tek tük sürüyordum ama ustalaşmamıştım. Sana tavsiyem imkanın varsa her yere arabayla git, her gün araba kullanmaya çalış her gün olmasa bile çoğunlukla. Park etme filan bunları zaten deneyerek öğreniyorsun birinin öğretmesiyle değil. İyi araba sürmek istiyorsan aynalara ve direksiyona iyi hakim olman gerek.

Bende arabaya yeni yeni alışırken kaza yaptım. Yanımda babam vardı. Ertesi gün yine o araba ile okula gittim. Sonra tamire gitti. Bırakırsan bir daha bilemezsin dedi. Tam aradan 1.5 yıl geçti bu kez bana başkası vurdu. O sırada hamileydim araba kullanmayı bıraktım. Aradan 2 yıl geçti ve benim tekrar kullanmam gerekti. Gideceğim yere ilk eşimle gittim ama ben kullandım. 1 ay 2 ay ara versem de pandemiden dolayı su an o önceki kullandığımdan daha iyi kullandığımı düşünüyorum. Bu iş pratiklikle oluyor. Az miktarda kayginin olması da dikkati elden birakmamayi sağlıyor diye düşünüyorum. Bence sizde yapabilirsiniz.

Ehliyetimi 2007de aldım. Aldığım günden beri aktif olarak her şartta kullandım. 2014de bir tıra arkadan çarptım. Tıra birşey olmadı ama benim araba perte çıktı. Az daha bende çıkıyordum hatta. Eşim hastaneden eve getirdiğinde ben artık araba kullanamayacak miyim diye ağladım 🤭 araba kullanmak benim için ihtiyaç olmanın yanı sıra en büyük hobimdi. 10-15 gün sonra eşim aldı beni direksiyona oturttu. Yok dedim ben yapamam. Yaparsın dedi hatta mecbur yapacaksın bile dedi. İşe gidebilmem için araba şarttı çünkü. O yanımdayken tekrar başladım. Ama normalde 35-40 dakika süren yol, 1 saatten fazla sürdü. Tır gördüğümde sağa çekip bekleyesim geliyordu😊 öyle öyle 1-1bucuk ay sonra eski halime dönmüştüm.
Ne güzel eşiniz destek oluyormuş ki bence birinin size güvenmesi çok etkili. Ama öncelikle siz kendinize guveneceksiniz. Sakin ve dikkatli olduktan sonra mutlaka yaparsınız. Kötü şeyler yasamişsiniz ama olumlu şeyler düşünerek kendinizi motive etmeniz gerekiyor. Bu devirde bizim erkeklerden daha çok ihtiyacımız var bence kendi arabamız olmasına. Başarılar dilerim şimdiden😊

2008 ehliyet aldım, ciddi bir kaza geçmişim olduğu için(şöfor ben değildim) vitrine kaldırdım. 5-6 yıl sonra evlendim, eşim " ben kullanıyorsam sende kullanacaksın" deyip verdi bana cesareti. Ben her gece rüyamda birilerine çarptım, öldüler, parçalandılar, hapislere düştüm.... neler neler...
Sonra şunu farkettim, acemiyim- onunda ötesinde dikkatli ve bilinçli biriyim. Yolun müsaade ettiği ölçüde yavaş gidiyorum, o hızla birine çarpsam bile (ecel boyutuna hiç girmiyorum) ölmez... Ayrıca arabayı boşuna almış olmazsınız, baktınız olmuyor satarsınız. Bir nevi yatırım aracı olarak düşünün.
Son sözüm "ben o travmayla araç kullanabilyorsam herkes kullanır"
Bir hemcinsimin böyle stresten sonra aracı kullanıyor olmasıyla gurur duydum. Darısı başıma. Teşekkür ederim teşvik edici yorumunuz için çok

Ben üniversitede harçlıklarımi biriktirip aldım 19 yaşında kimseye de söylemedim. Sonra ehliyet alma zamanı da gelince para lazımmış baya söylemek zorunda kalmıştım. Sonra da kullanmadım babamla birkaç kere kullandım ama cık salak mısın diyordu hata yapsam :KK70: bıraktım bende. 5 sene falan hiç ellemedim. Sonra dershaneye giderken sürmeye başladım şahsen tek olunca daha rahat öğreniliyor gibi geliyor bana. O kadar tektim ki yağmur yağmaya başladı giderken ben sileceğin nerde olduğunu bulamadım ve kenara çekip yağmurun dinmesini bekledim :KK70: Meğer çevirmen gerekiyormus silecek için:) Ama ben de bir canlıya çarpmaktan çok korkarım Allah korusun. Yaparsınız bence
Cok tesekkur ederim buraya iyi ki yazmışım iyice heveslendim. Yapacağıma

2013 te aldım 2015ten beri de aktif kullanıyorum.
Sana tek tavsiyem kimseyi dinleme ve kendine güven.
Kurallara uygun, sakin kal vee en önemlisi bence araba senin himayende sen ne yaparsan öyle olacak.
Frene basarsan durur, gaza basarsan gider.

Çok hızlı olmadığın sürece korkma hiç bir şey olmaz.
Syan kullanirken de kendi halimde yavaş gidiyorum. İlk kez trafiğe tek cikinca biraz daha sakinlesexegim umarim

Back