Ehliyet konusu (korkusu)

honeysuckle

istanbul delisi
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
3.161
1.515
373
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Belki sizde kızım gibi çok takıyorsun diyeceksiniz ama
Yaş 46 yeni fırsat doğdu gidip ehliyet alayım dedim kurs bana sormadan manüel giriş yapmış pandemi falan derken yazılı sınavı bi şekilde kazandım
Bu arada hiç araç bilgim yok direksiyon görmüşlüğüm var o kadar
Dersler başladı 4 gündür ders alıyorum dün tutulsun resmen bildiğimize unuttum iki gündür iyi gidiyordu kurstakilerim çoğu ya araç kullanmış ya sınava girmiş olmamış acemi değiller dün hoca bayağı moralimi bozdu resmen salak hissettim alamayacağım diye düşünmeye başladım bu normal mi yoksa bendemi sıkıntı var bilmiyorum gerçekten alamayacakmiyim

Herkesin biliyor olması seni etkilemesin sonuçta sınav bireysel hoca da sana düzgünce öğretmek zorunda. Elbette öğrenirsin 6 dersten sonra iyice toparlarsın

Ek olarak ders alın durumunuz vaktiniz varsa,
Salgın geçse bende başvuracağım hiç araçta sürmedim ek dersler almayı düşünüyorum ilk önce sonra kursa yazilacagim.

Diğerleri araç kullanmayı biliyor ya da bilmiyor diye düşünmeyin.Bu topluca girilen ya da başkasını geçmeniz gereken bir sınav değil.Tek rakibiniz kendinizsiniz.

Yazılı sınavı bi şekilde geçtim demişsiniz.Eksik olduklarınız varsa çalışın yine, özellikle tabelaları falan.

Sürüşe gelirsek de pratik önemli.Ayrıca ehliyet hocaları nedense genelde sinirli ya da negatif tipler oluyor. Hocaya "beni bu şekilde gaza getireceğinizi sanıosanız yanılıosunuz,aksine demoralize oluyorum " falan diyebilirsiniz.Diyecek güzel bir şeyi yoksa sussun.Evde araç varsa sürebilirsiniz.Yoksa da ihtiyacınız olduğunu düşünürseniz sürüş dersleri sona erince para verip ekstta birkaç ders daha alırsınız,hallolur.Kendinize güvenin lütfen.

Yaşımız ilerledikçe öğrenme sürecimiz uzar. 20li yaşların başında zehir gibi kafam vardı, şimdi bazen basit şeyleri daha geç öğrenebiliyorum. Kesinlikle yanlış anlamanızı istemem. Hocanızı değiştirin ve yeni hocanızın bu durumun bilincinde olduğundan emin olun derim. Alırsınız neden alamayasınız, amcam 55inden sonra öğrendi şimdi gayet arabasıyla geziyor. Hiç moral bozmaya gerek yok, kendinize zaman verin. Sonuçta kimse annesinin karnından sürücü olarak çıkmıyor. Ayrıca 4 gün çok kısa bir süre zaten. Zamanla daha iyi olacaksınız. Sorunsuzca alırsınız ehliyetinizi, hiç can sıkmaya gerek yok, sevgiler :)

Nasıl ya, kimseyle böyle konuşmaya hakkı yok ki. Kursunuzla konuşun bu şekilde eğitim olmaz

bence de 6 dersten sonra toparlarsın, biraz da sınava kadar kendin çalışırsın. Herkes alıyor, neyin eksik

Dediğimi hemen yap diyorda ben daha ayaklarımı alistirmadimki dur diyince hemen dur diyo beğenmiyor kızıyor kızınca bildiğimi unutuyorum modum düşüyor dün diyo ki malın birine ders verdim sinyali öğrenemedi siz en azından bunu biliyosunuz

Hiç kendinizi uzup yapamam diye takılmayın.Ben de ehliyet kursuna yazildigim tam anlamıyla hicbirsey bilmiyordum.Hocaya da dedim ,ogretecekseniz yazilacagim yoksa gelmem çünkü manuel otomatik farkını bile bilmiyorum.Ehliyeti de sorunsuz aldim.Bir çok ta tanıdığım var hiç araba görmemiş 30 undan sonra ehliyet alan.Sizin yapacağınız şey ek ders istemek. kendinizi sakin yetersiz hissettirmeyin,pratik yapın bol bol.kurstakilarin çoğu biliyorsa daha da iyi, size ayirsinlar onlardan kalan zamanlari

Hepimiz öyleydik. Bence hoca değişme imkanı varsa değiştirin. Zamanla pratik yaptıkça olacak bir durum daha 4 ders almışsınız bu bir şey sayılmaz ki.

Eğer hiç bilmiyorsanız bu dersler yeterli olmuyor sonrasından özel hoca yada başka birinin öğretmesi, sık sık pratik yapmak gerekir, cesaretiniz varsa gerisi kolay.

Dersler ehliyeti almak için yeterli oluyor aslında. Ben kurstan önce sürücü koltuğuna hiç oturmamıştım. İlk kez kursta kullandım. Manuel aldım. Çok şükür sınavı da geçtim. Gözünüzde büyütmeyin lütfen. Araba en düşük zeka ve motor beceriye sahip insanın bile kullanacağı şekilde tasarlanmıştır. Ama kendinizi kasarsanız zorlanırsınız. Benim kendimden hiç şüphem yoktu. Kullanacağımdan emin olarak oturdum. Siz de kendinize inanın. Kursa başvurup hocanın değişmesini talep edin sürekli azarlayan bir tipse. Benim hocam çok rahattı. Onun da etkisi büyük.

Ha trafiğe çıkmak konusunda yetersiz kalıyor kurslar. Şu an kendi kendime adam gibi kullanabilmek için bunun en az iki üç katı kadar pratiğe ihtiyacım var. Trafiğin akışını kavramak hatta Türkiyede olduğumuz için kendini yaya sana motorları, bisiletlileri, yola çat diye fırlayan yayaları, sokak hayvanlarını da hesaba katmak gerekiyor.

Yapamayacagim diye dusunup stres yapmayin. Her gun bir oncekinden daha iyi kullaniliyor. Tum dersler bittiginde daha iyi kullanirsiniz. Ustelik 4 kez sinav hakkiniz var

Yanlış anlamayın ama dur dediğin de duracaksınız tabi,sizin reflekslerinizi de ölçüyorlar bi nevi...sadece hakaret boyutu benim canımı sıkan... insanlar bilmediği için gelip senden ders alıyor,o sinyali ögrenemeyene mal demiş ama asıl mal kendisiymiş sinyali bile öğretememiş

Merhaba ben de Manuel arabada çok zorlanmıştım hatta eşim Manuel almam konusunda ısrarcı olduğu için ona çok söylendiğimi hatırlıyorum. Yaşınıza takılmayın ben de geç aldım ehliyetimi ama özel ders alarak girdim sınava. Bu arada sınavda eğer ciddi bir hatanız olmayıp ufak tefek hata yaparsanız sınavı yapan hocalara zaten Manuel araç kullanmayacağınızı otomatik araç kullanacağınızı söyleyin etkili olur. Ben de işe yaramıştı.

Evet dediğini yapmam gerek bunun bilincindeyim dur dediğinde 1saniye geçse olmadi diyor ben debriyaj fren düşünürken o süre geçiyor panikten zaten

Evet dediğini yapmam gerek bunun bilincindeyim dur dediğinde 1saniye geçse olmadi diyor ben debriyaj fren düşünürken o süre geçiyor panikten zaten
Hatanızı söylemesi gerek zaten onun işi o. Söylemezse sınavda eksi puan olarak dönecek ama mal vb kelimeler yakışıksız olmuş her ne kadar size söylemese de.
Kursta başka bir egitimci varsa onunla devam etseniz nasil olur. Konuşun belki yardımcı olurlar.
Kendinizi kötüyüm,yapamiyorum diye sartlandırmayın ki böyle devam etmesin. Motivasyon önemli.
Uzun zamandır araba kullaniyorum ve inanın trafikte herşey anlik,saniyelik,bir anda önünüze çocuk,köpek ,kedi çıkabilir ve ayağımı ayarlamadım ki diyemezsiniz, her an herşeye hazır olmak durumundasinız. Şeridinizde giderken biri üzerinize kırabilir önünüze geçmek için, frene yada gaza hatta kornaya(duruma göre kurtarmak için)o an basmak zorundasınız.

Siz oraya öğrenmek için gidiyosunuz zaten. Başkalarıyla değil kendi kendimizle ilişki kurun. Ayrıca hoca morelinizi bozuyosa kusura bakmasın ama kesinlikle iyi bir uyarıyı hak etmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…