• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyet Almak İsteyenlerin Ve Gidenlerin Alanı!!

malesef direksiyon sınavından kaldım kızlar
malesef diyorum çünkü
direksiyon derslerine gitme gereksinimi duymayacak kadar iyi araba kullanıyorum
sadece 1 kez gittim derse direksiyon hocası gelmene gerek yok 100 alırsın dedi
düşünün bugün sınav yerine eşimi arabayla ben götürdüm
lakin bugün benim sınava girdiğim arabadan tam 12 bayan arkadaşımla beraber sınavdan bırakıldım
ben de dahil olmak üzere herkes şokta 15 gün sonra 2. sınav var lütfen dua edin :(((((

gerçekten çok şaşırdım.nasıl bırakmışlar ki okadar kişiyi.umarım en kısa zamanda alırsınız.bende 21de sınava gircem

kızlar yaaa direksiyon sınavı çok mu zor bana herkes geçersin çok basit falan dio buraya baktım kalan da baya var park falan yaptıranlar olmuş gözüm korktueyvahedigeldismiledaha dün bir bugün iki ne parkı

kızlar yaaa direksiyon sınavı çok mu zor bana herkes geçersin çok basit falan dio buraya baktım kalan da baya var park falan yaptıranlar olmuş gözüm korktueyvahedigeldismiledaha dün bir bugün iki ne parkı

bi kere gözün korkar ve heyecan yaparsan en büyük puan olan 10 puanın gitti demektir
aslında kolay zor değil ama malesef dönem dönem bazı öğrenciler bırakılıyor ben de o gariban tayfanın içindeyim
sana verebileceğim en büyük tavsiye öncelikle heyecanlı olduğunu belli etme
sakin ol
koltuğunu ayarla emniyet kemerini tak
el frenini indirmeyi unutma orta ve yan aynalarını kontrol et kalkış yapmadan önce sinyalini vermeyi unutma
vitesi 1'e at bikaç sn sonra 2'ye atmayı ihjmal etme
yumuşak kalkış çok önemli
kavşakları dönerken yavaşla ve vitesi 1'e al
kavşaklarda dönüş yaparkende sinyali unutma
kavşağı döndükten sonra vitesi 2'ye al
park edeceğin zaman vitesi küçült sinyalini ver ve ehliyetini cepte bil:)))
en büyük puanlar direksiyon hakimiyeti ve heyecandan kırılıyor haberin olsun
Allah yardımcın olsun gözünde büyütme çok basit aslında park olayı basit korkma
normal gidip sağa çekip duruyorsun bu kadara.s.

bi kere gözün korkar ve heyecan yaparsan en büyük puan olan 10 puanın gitti demektir
aslında kolay zor değil ama malesef dönem dönem bazı öğrenciler bırakılıyor ben de o gariban tayfanın içindeyim
sana verebileceğim en büyük tavsiye öncelikle heyecanlı olduğunu belli etme
sakin ol
koltuğunu ayarla emniyet kemerini tak
el frenini indirmeyi unutma orta ve yan aynalarını kontrol et kalkış yapmadan önce sinyalini vermeyi unutma
vitesi 1'e at bikaç sn sonra 2'ye atmayı ihjmal etme
yumuşak kalkış çok önemli
kavşakları dönerken yavaşla ve vitesi 1'e al
kavşaklarda dönüş yaparkende sinyali unutma
kavşağı döndükten sonra vitesi 2'ye al
park edeceğin zaman vitesi küçült sinyalini ver ve ehliyetini cepte bil:)))
en büyük puanlar direksiyon hakimiyeti ve heyecandan kırılıyor haberin olsun
Allah yardımcın olsun gözünde büyütme çok basit aslında park olayı basit korkma
normal gidip sağa çekip duruyorsun bu kadara.s.

çoook teşekkür ederim daha hiç pratiğim yok ondan gözümde büyüyor heralde direksiyon dersleriyle falan pekişirse rahatlarım inşallah daha yeni yazıldım kursa.sınavdan önce tekrar okuyacağım burayı inşallah alırm :Saruboceq:
bide bişey daha sorucam derse devamlı gitmeye gerek varmı motor dersi için falan,kitaptan halledilebilir mi,çıkmış sorular çıkıyomuş zaten yazılı sınavda?

çoook teşekkür ederim daha hiç pratiğim yok ondan gözümde büyüyor heralde direksiyon dersleriyle falan pekişirse rahatlarım inşallah daha yeni yazıldım kursa.sınavdan önce tekrar okuyacağım burayı inşallah alırm :Saruboceq:
bide bişey daha sorucam derse devamlı gitmeye gerek varmı motor dersi için falan,kitaptan halledilebilir mi,çıkmış sorular çıkıyomuş zaten yazılı sınavda?

kübracım arkadaşlar biliyor hiç kursa gitmedim
2 küçük çocuğum var ders de çalışamadım
sadece geçmiş senelerde çıkan soruları çözdüm
motordan93
ilk yardımdan90
trafikden 96 aldım:))
sende geçmiş senelerin sorularına çalış
tabi kitaba çalışman da iyi en azından ehliyetini alınca tarfikde sana yardımcı olacak bilgiler var
eğer imkanın varsa derslere de git vakit yok diyorsanda evde bol bol soru çöz gülüm :))

kübracım arkadaşlar biliyor hiç kursa gitmedim
2 küçük çocuğum var ders de çalışamadım
sadece geçmiş senelerde çıkan soruları çözdüm
motordan93
ilk yardımdan90
trafikden 96 aldım:))
sende geçmiş senelerin sorularına çalış
tabi kitaba çalışman da iyi en azından ehliyetini alınca tarfikde sana yardımcı olacak bilgiler var
eğer imkanın varsa derslere de git vakit yok diyorsanda evde bol bol soru çöz gülüm :))

tşk ederim cnma.s.

Ben de pazar günü girdiğim direksiyon sınavından 85 ile geçmişim , sorun yaşamadım ama park ettikten sonra el frenini çekmeyi unutdum bu yüzden sonucu öğreninceye kadar kaldım diye korktum bayağı.
Sınava girecek arkadaşlar panik yapmayın stres olmayınca sakin kullanıyorsun.
Geçenlerede hayırlı olsun dosyalarını ne zaman alacaksınız acaba bana 20 25 gün deniyor ama.

kızlar üçüncü girişimde motor dersini verdim nihayet

cmtesi günü direksiyon sınavı var dünde dersim vardı çalıştık biraz hocamında dediği gibi iyiydim sadece biraz panik sorunum var onuda sınav günü aza indirirsem umarım geçerimmmmmmmmmm yaa

ehliyet sınavı ve direksiyon sınavları her ilde farklı zamanlarda mı yapılıyor
bn türkiye genelinde aynı zamanlarda yapıldığını sanıyordum
bizim kursaa çok uzatılıyor..direksiyondan kalmıştım 2 ay sonra yapılacak dendi bana
çok uzun bir zaman dilimi gibi geldi de..2 ayda bir yapılması...
25-26 eylülde olacak bir dahaki sınav...bakalım bu seferde inş. geçerim...

araba kullanirken stresliydim sinavda cok cok rahattimm..4.vitese kadar taktim..bir yerde orada da sollama yaptigim icin mecburdum hizli gitmeye hocamdan uyari alinca hizdan 5 puan gitti 95 le gecmistim..komisyon cok memnun kalmisti,sohbet havasinda gecmisti sinavim:))kesinlikle rahat olun bu arti bir puan her anlamda..

heeyyyyyt be süprizzzzz :dance: :sm_cool: afferim benim minik kuşuma Şeniz

ŞenizŞenizyuppi artıkın arabam olunca gelırım yanınaa canım benımmmmmmŞeniz
araba kullanirken stresliydim sinavda cok cok rahattimm..4.vitese kadar taktim..bir yerde orada da sollama yaptigim icin mecburdum hizli gitmeye hocamdan uyari alinca hizdan 5 puan gitti 95 le gecmistim..komisyon cok memnun kalmisti,sohbet havasinda gecmisti sinavim:))kesinlikle rahat olun bu arti bir puan her anlamda..

cnm benım 15 puan nerden gitti hiç anlamadm bende gayet iyiydim amabilmiyorumkismile

kızlar sınava çalışırken eski sorularada bakmanızı öneririm
ben netten eski soruları çıkartmıştım
faydasını görmüştüm

arkadaslar öncelikle böle bi konu açtıqınız için tşkrler bazı sorularım olucaktı... şimdi ben 18 e girmek üzereyım biliyorum kı ehlıyet 18 i doldurup 19dan gün alınca alınıyo ve kursa bu şekilde yazılıyo ama çogu tanıdıgım ehlıyetlı ınsanlar 18den gün alınca kursa yazılabılıyosun dıyolar ve 18 bitince sınava girebiliyosun dıyolar.. bi iki yerı aradım 18 i bitirip 19dan gün alınca girebilirsin kursa diyolar ama bi tanıdıgın falan olurda torpil yaparsa o şekilde de kayıt yapabılırler dıyolar. önceden ehlıyet almıs ınsanlarda hayır torpıle gerek yok 18 girdiğin an kursa yazılabılırsın dıyolar. aklım karıstı napmalıyım nasıl olur bilgisi olan varsa aydınlatabılırmi? şimdiden tşkrler .:)

nufusunda ki tarih gecerlidir..hangi gun giriyorsan 18 ine o zaman kayit olunur..doldurmaya gerek yoktur..

arkadaşlar toplam nekadara mal oluyor ehliyet almak.??
birde öğrenmek nekadar zamanınızı alıyor?
yani 10 günde falan öğrenilir mi? hiç bilmiyen biri için kaç günde sınaw geçicek konuma gelinir? çükü bana yazılı sınawı geçince sürüş kursuna alınıyorsun dediler oda bana yetmezmiş gibi geldi....

kurs ücreti..yerine göre 300- 400 tl arası değişiyor.
45 tl sınav harcı
20-35 tl civarı sağlık raporu
20 tl direksiyon sınavı

sınav öncesi alınan sağlık raporunun 1 yıl süresi var.sınavı kazandıktan sonra ehliyeti almak için müracaat ettiğinde yapılacak masraf:
235 tl vergi dairesi
16,50 tl ; şoförler odası
trafik:60 tl

Back