Ehliyet aldim ama araba kullanmaya korkuyorum

Sakin olacaksınız öncelikle daha geniş yerlere park edeerek Park edeceksiniz mesela kendinize güvenmelisiniz trafikte herşey olabilir ona göre hesaplamalısınız aslında bende zamanla aştım sizde aşarsınız bahçe teline çarpıpta sakin bırakmayın devam edim öğrendiginiz zaman tam anlamıyla cok zevkli araba kullanmak🥰
Çok teşekkür ederim inşallah zamanla daha iyi olacaktır

Ayy öyle diyen çok olur
Bana bn hiç kaza yapmadım diye hava atan olurdu
Sonra otobüs sürttü komple tampon gidince demek ki oluyormuş dedim
Bnm enazından ufak tefek oluyordu onun 50.000 tramer çıkmıştı 🤣🤣
Aynen yaa bana diyende arabaya binmeye cesaret yok birde herseyi ben bilirim havalari

10 yil once aldim ehliyeti, 2 aydir aktif kullaniyorum:) Arabadan benden daha cok korkan birini tanimadim, emin ol sen de daha az korkuyorsundur. Korkunu at lutfen uzerinden, panikleme. Ben direksiyon dersi icin teklif aldim saatine 300 tl dediler :KK70: O aksam aldim anahtari ciktim surtsem 300den az tutar diye :KK70: yavas yavas gidelim iste sagdan sagdan zamanla aliscaz :KK70:
Aynen haklısın nenyapalim oturunca olmuyor bir şekilde olacak işte

Bende de benzer bir durum var.
Ehliyeti alalı 2 sene olacak ama arabam olmadığı için pratik yapamadım malesef.
Bende yeniden direksiyon dersi almayı düşünüyorum.
Araba var ama panik ve korku oda zamanla inşallah bırak istemiyorum Bende

ben ilk ehliyet aldığımda sığ kaldırımların üstünde sürüyordum üstelik bunu yanımdaki uyarınca fark ediyordum lol. yol ayrımlarını dönemiyordum falan..zamanla ustalaştım siz de artık ufak tefek çarpa sürte arada yamuk park ederek öğreneceksiniz :KK53:

Evet onuda düşünüyorum aslında
Çok çok faydası olur emin olun ders almanın.ben öyle yapmıştım. Bide arabayı sık kullanın. Uzun aralıklarla kullanırsanız stres yaparsınız. Beni ilk zamanlar sabah nasıl ise gidicem, ya kaza yaparsam diye stres basardi. Şimdi oooooo. Kar yağdığı için kaç gündür yerinden cikartmiyorum vallahi eksikliğini hissetmiyorum desem yalan olur.

1 ay oldu ehliyet aldım ama araba kullanırken çok korkuyorum panik yapıyorum park sorunum var park edilen yerden geri çıkarken yönümü şaşıyorum çıkaramayrm bugün çıkamadim park ettiğim yerden bahçe teline çarptım arabayı😔 nasıl yenecegim korkumu panigimi hata yapınca hevesim kaçıyor vazgeçmekte istemiyorum
Kullandıkca kendinize olan güveniniz artacak bu süre içinde dikkatli olun ve pes etmeyin yeter.

Senin azmış 🤣
Bnm daha fenaydı
Arabayı değiştirene kadar tamir yapılmadı 🤣 eşim sonra komple bakıma soktu🤣🤣
Yaniiiii bak sende yapmışsın sonuç olarak😂😂 anlatmak istediğim hepiimiz bi kaza bişey yaptık şimdiye direksiyonu bıraksaydık ohoo 🙄

1 ay oldu ehliyet aldım ama araba kullanırken çok korkuyorum panik yapıyorum park sorunum var park edilen yerden geri çıkarken yönümü şaşıyorum çıkaramayrm bugün çıkamadim park ettiğim yerden bahçe teline çarptım arabayı😔 nasıl yenecegim korkumu panigimi hata yapınca hevesim kaçıyor vazgeçmekte istemiyorum
Korkuyorsanız, panikliyorsanız asla yalnız araba kullanmayın. Özel ders alıp guven kazanana kadar bekleyin. Daha gecen ay bir kadın bursada bir çocugu ezdi göz göre göre, acemilikten diye de açıklama yaptı sonra çıkıp.

Yön şaşırıyorsanız trafiğe çıkmayın bence.
Bu çok ciddi bir durum.
Park ettirip çıkarmadılar mı sizi sınavda?
Kesinlikle özel ders alın derim.
Kendinize güveniniz de gelir pratik yaptıkça da refleksleriniz gelişir.

İmkanınız varsa özel ders alın. Bence panik anında nasıl reaksiyon gösteriyorsunuz buna bakın özellikle. Gazla freni karıştırma gibi bir durum yaşanıyor mu vs bunlar bana kalırsa inanılmaz önemli. Misal sadece o anlık deneyimsizlik kaynaklı mı geri giderken yönünüzü şaşırıyorsunuz ? Araba yanlış yöne gittiği anda hemen ne yapıyorsunuz? Önünüze bir anda bir yaya çıksa, arabayı anında durdurabilecek veya duramayacak mesafedeyseniz vurmamak için kacabilecek misiniz ?

Yanlış anlamayın, asla hevesinizi kırmak için söylemiyorum bunları. Hem başkalarının hem sizin iyiliğiniz için. Ben mesela yeni arabanın ebatına alışamadım henüz, dar yerlere girerken sığar mı diye bir stres olabiliyorum, ancak ani durumlarda hemen aksiyon alabiliyorum. Bunun gibi. İnsanlar farklı farklı sonuçta, strese hepimiz farklı tepkiler veriyoruz. Panik anında kilitlenip kalmıyorsanız, biraz ders ve bol pratikle cayır cayır sürersiniz zaten.

Valla ben çok iyi şöförümdür. Benim diyen kamyon şöföründen daha ustayımdır. Uzun yolda çok rahat giderim. Ama bu pratikle alakalı. Benim 18 yaşında arabam vardı. Araba benim için özgürlüktü.
Acemilik çektim tabii ki. Bir tane maddi hasarlı kazam oldu. Hevesim kırılıp vazgeçebilirdim ama okula servisle gitmem gerekirdi. Bende vazgeçmedim. Babamın şöförü vardı. Hipodrumda beni çok çalıştırdı.
Kesinlikle babanız ya da eşinizden öğrenmeye çalışmayın. Onlar insanı daha strese sokuyor. İmkanınız varsa ders alın.
Trafik hiç şakaya gelecek bir şey değil. Süratli kullanmayın. Siz iyi olsanız bile karşı tarafın dikkatsizliği kazaya sebep oluyor. Bir de ülkemizde maganda çok. Tek kadın görünce sıkıştıran çok olur. Bunlara hazırlıklı olun.

Allah kazadan beladan korusun
Hayirli olsun ehliyetiniz ama cesaret edip surekli kullanmalisiniz
Yapmaniz gereken sey kurallara max uymak insanlara degil ve hiz yapma
Allah korusun ama 30la veya 50 ile giderken yaptigin kazadan buyuk hasarla cikmazsin sen yinede hep 30 yapmaya calis. Ilk etapda hiz siniri yuksek olan yerlere gitme alistikca gidersin

Direksiyona geçince arabayı kendi parçanız gibi düşünün. O da eliniz, kolunuz gibi bir uzvunuz olsun. Nasıl ki bu uzuvları yönetirken hata yapmıyorsanız, arabayı kullanırken de hata yapmamaya başlarsınız. Zamanla pratikleşip daha da iyi olursunuz.

Ben ilk kez tek başıma trafiğe çıktığımda arabanın sağ aynasını park halindeki bir araca çarpmıştım. Sonra bir süre arabaya küstüm. Ama hata yapmışım. Şu anda araba kullanmaktan büyük keyif alıyorum.

Benimde 3 ayı geçti tek yapmaktan korkmadığım şey evin önüne park etmek 😅 hele şerit olmayan çift yönlü yollarda aklım çıkıyor eşim karşıdan gelen aracın yoluna taşıyorsun diyor hep sola yanaşsan yola çıkıyorum sağa yanaşsam kaldırıma sürtücem diye korkuyorum ya o kadar üzülüyorum ki eşimde kaç zaman oldu hala niye panikliyorsun diye kızıyor o an bütün hevesim kaçıyor tek başıma hiç çıkmadım yola iki kere ailemden evime götürdüm o kadar ama saç diplerim diken diken olmuştu 😀😀😀

5-10 saat özel ders alın.
yön duygusunun otomatikleşmesi lazım. bunun için bol bol pratik gerekiyor.
ders aldıktan sonra pazar sabahları yollar sakin olur. çıkın.
yakın bir avmye gidip gelin avm otoparkında park çalışın.
direksiyon sınavlarının yapıldığı yerlerde sürün.
yakıt alın. trafik ışıklı dur - kalk yapacağınız yollarda kullanın.
önce sağdan sağdan gidin ama şerit değiştirmeyi, dönüş yapmayı çalışmak lazım.

pratik yapmaktan başka yolu yok.
korku başka türlü aşılmıyor.
benim araba kullanabildiğim bir evrende herkes kullanabilir :)

bi kaç tane özel ders al iyi bi hocadan

Back
X