Araba kullanma sorunu

neonemivar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2023
5
5
1
Merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım 🙋 Benim sorunum şu ki yeni araba kullanmaya başladım, yanımda eşim varken onun verdiği güvenle rahat kullanıyorum arkada çocuğumuz oturuyor ama henüz çocuğumla (2 yaş) baş başa yolculuk yapmadım ve bu fikir beni geriyor ya yanlış birşey yaparsam ya ona bişey olursa korkusu, ya sürüş esnasında benden bişey ister panik olursam korkusu vs vs. Bir de park ederken hep eşime bırakıyorum arabayı biliyorum yanlış ama. Sizden ricam bu panik hali için ne yapabilirim çünkü yeri gelecek tek başına kullanacağım yeri gelecek çocuğumla olacağım. Tavsiyelerinizi okumak istiyorum.

Merhaba hanımlar aranıza yeni katıldım 🙋 Benim sorunum şu ki yeni araba kullanmaya başladım, yanımda eşim varken onun verdiği güvenle rahat kullanıyorum arkada çocuğumuz oturuyor ama henüz çocuğumla (2 yaş) baş başa yolculuk yapmadım ve bu fikir beni geriyor ya yanlış birşey yaparsam ya ona bişey olursa korkusu, ya sürüş esnasında benden bişey ister panik olursam korkusu vs vs. Bir de park ederken hep eşime bırakıyorum arabayı biliyorum yanlış ama. Sizden ricam bu panik hali için ne yapabilirim çünkü yeri gelecek tek başına kullanacağım yeri gelecek çocuğumla olacağım. Tavsiyelerinizi okumak istiyorum.
Korkmayın rahat olun.

Kullanamıyorum demeyeceksin başta kullanırım diyip kendine inanacaksın. Bir de çocukla değil de tek başına eşin yokken kısa mesafelerle başla uzatarak arttır zamanla. Genellikle orta şeriti kullan. İki şeritli yollarda zorunluluk olmadıkça sol şeritten gitme. Tampon yapan olur strese girersin. Aynalara özen göster sürekli arkanı kontrol etmeye alıştır kendini. Park yaparken de aynanı indir daha rahat görürsün. Parka geri geri alış bir de. Önden girmesi rahat gibi görünse de yanaşması çok zor olur.

Yalnızken daha rahat surersin :)

Kızım 6aylikdi ben araç sürmeye başladığımda onun eline havuç falan veriridim oyalansin diye :) hiç eziyet etmedi

Biraz miziklasa şaşırmış gibi aa kedimi o

Eşimin ismini söyleyip xx gelsene kızın ağlıyor falan

Çocuğun ağlaması geçerdi kolay oldu belkide mesafe kısa olduğu için :)

Çocuksuz iyice pratik yapın tek başınıza. Park içinde aynı şekilde. Ben usta öğreticiyim kızımla tek çıkıyorum 2 kere tükürüğü genzine kaçtı mesela bu gibi durumlarda trafiği tehlikeye atmadan müdahale etmek gerekiyor. Panik olursanız o anda sıkıntı

Dertlere gel yahu. Hiç mi kendinize güveniniz yok?

Ben oğlumun arka koltukta "Anneeee oraya degilll buraya park etttt,anneeee sana diyorummmm " diye haykırmasi yüzünden park ederken komşunun aracına sürttüm aynalarimiz birbirine girdi benim aynam koptu fln.İyice ogreninceye ve diğer kaygılarınız en aza ininceye kadar çocuk olmasın arabada.

Yeni araba kullanan birinin yanında esi varsa ve yolculuk ikisi için de sıkıntı olmuyorsa içlerinden biri bordo berelidir. Eğer o kişi sizseniz kesinlikle tek de kullanırsınız. :sampiyon:
O konuda şanslıyım eşim rahattır, bekarken babamla çok gerilirdim o çok panikti sanırım hep erteleme sebebim de buydu ama artık başlamam lazım diyerek başladım eşim iyi kullandığımı da söylüyor sıkıntım kaygılarım işte. Teşekkürler😊

Kullanamıyorum demeyeceksin başta kullanırım diyip kendine inanacaksın. Bir de çocukla değil de tek başına eşin yokken kısa mesafelerle başla uzatarak arttır zamanla. Genellikle orta şeriti kullan. İki şeritli yollarda zorunluluk olmadıkça sol şeritten gitme. Tampon yapan olur strese girersin. Aynalara özen göster sürekli arkanı kontrol etmeye alıştır kendini. Park yaparken de aynanı indir daha rahat görürsün. Parka geri geri alış bir de. Önden girmesi rahat gibi görünse de yanaşması çok zor olur.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler😊 uygulayacağım insallah

Ben oğlumun arka koltukta "Anneeee oraya degilll buraya park etttt,anneeee sana diyorummmm " diye haykırmasi yüzünden park ederken komşunun aracına sürttüm aynalarimiz birbirine girdi benim aynam koptu fln.İyice ogreninceye ve diğer kaygılarınız en aza ininceye kadar çocuk olmasın arabada.
Tatsız bir tecrübe olmuş sizin için de geçmiş olsun. Rahat olana kadar çocukla baş başa çıkmamak gerek sanırım.

Ben ise sizin tam tersiniz, kendi başıma gayet huzurlu ve sakince kullanırken, eğer arabada eşim varsa, sanki araba nedir, neye benzer dün öğrenmiş gibi elim ayağıma dolaşıyor. Tek başına tır da sürsem yanımda eşim varsa bisiklet pedalı çeviremem :KK45:

Sık sık pratik yapın kısa mesafelerden başlayıp yolculuğunuzu uzatın

Back
X