- 1 Şubat 2015
- 3.613
- 9.352
- 358
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hiç öpmiyim canım araba kullanıyorumAyy hemde ona mecbur oldugunu hıssetmek ıgrenc sınır bozucu. Hamıleyım dıye heryere esım tasıyo o boyle barız hatalar yapınca asagı ındıresım gelıyo onu. Sende kullanmaya basladıgında en ıyı kendın kullanıyosun sanacaksın ayy havalar 1500
![]()
Yok yok yaş oldu 28 daha da oturmayayım artık zaten geç kaldım ben kullanmak istiyorum arabamız da var ama eşim işte park ederken zorlanırsın araba büyük sana minik araba lazım falan diyorBen ortalama sekiz senedir ehliyetsiz araba kullandim,(ehliyetsiz dediysem acemi ehliyetim vardi yanimda normal surucu ehliyeti olan biri varsa kullaniyordum)derken trafik korkumu yenip normal ehliyeti gectigimiz temmuz ayinda aldim,ben ertesi gunu kimseye ihtiyacim olmadan kullanmaya basladim,dedigim gibi oncesinde zaten kullandigim icin hemen basladim...Sende eger araban varsa ehliyetini aldiktan bir kac saat sonra kullanmaya basla,kullandikca kendine guvenin gelicek,arabaya hakimiyetin articak,trafige alisicaksin stres ve korkun azalicak,yani bence ehliyetini alip oturma kendini yavas yavas arabaya alistir derim
40 saat çok iyi ya bana 12 en fazla 14 saat dediertesi gun ciktim
zira ehliyet almadan once 40 saat hocayla normal trafikte arac surmustum zaten. (yurt disinda yasiyorum)
Evet zevkli denerken bile hoşuma gidiyor ama bir gün kendimi kasarken bacaklarım et kesti düşünHemen.
Ehliyeti aldığım gibi yollara attım kendimi. İlk bir kaç gün yanımda biri oldu. Ya da önümdeki arabada. Ama bir an önce başladım. Sen de başla
Araba kullanmak çoook zevkli
İstanbul’da kullanmak çok zor ya bence sürekli dur kalk yapmak beni en çöm ürküten şeylerden maşalllah darısı başıma diyeyimBen ehliyetimi aldıktan 5 sene sonra trafiğe çıktım. Arabamı ancak alabilmiştim çünkü :) Aldığımın ertesi günü trafiğe çıktım, ve kaldırıma çıkmak suretiyle kaza yaptım. Çok şükür kimsenin canına birşey olmadı, kendi arabama zarar vermiş oldum sadece. Sonra 1 hafta kadar direksiyon dersi aldım kendi arabamda. Akabinde çıktım trafiğe. Sanırım 8 senedir de İstanbul da aktif sürücüyüm. Makine kullanmak bir türlü hallolur, önemli olan trafik tecrübesi.
Ehliyetim yok lise yıllarımda babamın arabasını kaçırırdım.. Şimdi de aynı.. Ama yaza inşallah alacağım boş vaktim çok olur yazın.. İstediğiniz zaman kullanabilirsinizİyi geceler öncelikle
Bu yıl ehliyet almayı düşünüyorum sınavı geçip ehliyeti aldığımı varsayarsam ne kadar süre sonra faal olarak araba kullanabilirim
İstediğim sadece evimden çalıştığım okula gitmek ufak tefek işlerimi halledebilmek.
Ya ben de diyorum ki herkes yapar sen mi yapamayacaksın kursa da yazıldım zaten inşallah ilk seferde alırım beni panikleten konular var mesela dur kalk olayı yokuşta çıkmak falan bunlardan kalan çok oluyormuşMerhaba arkadaşım. Zor da kime göre zor. Sana zor diyenler kullanıyorsa sen neden kullanamayasın. Dur sana kendimi anlatayım da yarın git al ehliyetini.
Ben fazlaca panik ve değişik kaygıları olan biriyim. Bindiğim hiçbir arabada kullanan kiş 70 80 i geçemezdi. Ne zaman herhangi birinin (baba amca dayı)arabasına binsem tansiyonum yükselir gerginlikten halim kalmazdı. Arabalar üstüme üstüme geliyordu. 5 saatlik şehirler arası yolculuğu benim saçmalıklarım yüzünden 60 70 ile 9 10 saatte geldiğimiz oldu. Birgün babam annem biryere gidiyoruz. Tansiyonum çıkmış hiç halim kalmamış sessiz sessiz duruyorum. Babam önden anneme diyor ki 80 de gidiyorum fark etmedi çaktırma. Uzatmayayım bu kadar vahim durumdaydım.
Tam da geçen sene bu zamanlar eşim dedi artık öğren araba kullanmayı. Mümkün değil şaka mı yapıyordun dedim. Yok dene zaten pazar alanına götüreğicem seni bomboş dedi. Zorla götürdü verdi anahtarı. Bir iki tur attım. Oradan hemen kursa götürüp yazdırdı beni. Ki maddi olarak uygun değiliz o zaman evdeyim çalışmıyorum.
Annemle bizim ev mahalle arası yakın. Her gün kendim gittim geldim anneme ,mahalle arası trafik olmayan marketlere gittim. Martta ehliyetimi aldım. İkisini de tek seferde verdim. Yaşımda öyle küçük değil 36 yaşındaydım. Nisanda işe baladım. O günden bu güne hala anahtar bende. unuttu eşim resmen araç kullanmayı. Ankara - konya , ısparta , afyon nerelere gittim teleşsız. Ve kendim kullanırken o telaşlarım hiç yok. Eğer ben yaptıysam herkes yapar. Ki beni bilen tanıyan herkes çok şaşırdı yok canım daha neler dediler. İyi bir söförüm ustayım herşeyi biliyorum asla demedim demiyorum ama şükür şimdilik sıkıntısız suruyorum. Ehliyetten sonra işe girdim çocukları ben bırakıyorum anneme oradan işe geçiyorum. Çok uzattım ama dışarı bak arabalar vızır vızır ve hiçbiri senden daha yetenekli daha başarılı değil.
Of ben hiç o kadar cesaretli olamadım üç kardeşiz ve en küçüğümüz kullanıyor sadece biz ikimiz paniğiz ama bunu zamanla aşarım diye düşünüyorumEhliyetim yok lise yıllarımda babamın arabasını kaçırırdım.. Şimdi de aynı.. Ama yaza inşallah alacağım boş vaktim çok olur yazın.. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz
Of ben hiç o kadar cesaretli olamadım üç kardeşiz ve en küçüğümüz kullanıyor sadece biz ikimiz paniğiz ama bunu zamanla aşarım diye düşünüyorum
Ben de alacağım diye diye bu zamana kaldı
Evet. Hoca direkt trafiğe çıkardı.Evet zevkli denerken bile hoşuma gidiyor ama bir gün kendimi kasarken bacaklarım et kesti düşün
Daha önce hiç bilmeden mi hemen çıktın ?
Ya şu anda cesaretlendimEvet. Hoca direkt trafiğe çıkardı.
Kulağını ve gözünü dört aç ve korkma. Dikkatli olursan yaparsın. O kadar zevkli ki.Ya şu anda cesaretlendim
Şimdiki dersler daha sıkı ve trafiğe çıkabilcek kadar bilgili geçiyor.Biraz pratik yaparsan 1 aya kalmaz alışırsın.İyi geceler öncelikle
Bu yıl ehliyet almayı düşünüyorum sınavı geçip ehliyeti aldığımı varsayarsam ne kadar süre sonra faal olarak araba kullanabilirim
İstediğim sadece evimden çalıştığım okula gitmek ufak tefek işlerimi halledebilmek.
Tabi ilk defada geçebilirsemKulağını ve gözünü dört aç ve korkma. Dikkatli olursan yaparsın. O kadar zevkli ki.
İnşallah geçerim de alışırım ya o kadar çok istiyorum ki kullanmayıŞimdiki dersler daha sıkı ve trafiğe çıkabilcek kadar bilgili geçiyor.Biraz pratik yaparsan 1 aya kalmaz alışırsın.