Ehliyet aldıktan ne kadar sonra trafiğe çıktınız ?

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.459
198
İyi geceler öncelikle
Bu yıl ehliyet almayı düşünüyorum sınavı geçip ehliyeti aldığımı varsayarsam ne kadar süre sonra faal olarak araba kullanabilirim
İstediğim sadece evimden çalıştığım okula gitmek ufak tefek işlerimi halledebilmek.

Haha kursa arabayla gıdıyodum ben (yanlıs oldugunu bılıyorum yuhalamayın) oyuzden ehlıyetı aldıgım ılk gun 4saatlık bı otoban yolculugu yaptım:KK36:

Sizin kendinizi geliştirmenize , bol bol pratik yapmanıza bağlı.
Ehliyet alacağınız zaman sınavı geçebilmek için bol bol araba süreceksiniz, sınavı geçince de aynı şekilde devam ederseniz bir süre sonra rahatça trafiğe çıkarsınız . Mühim olan ehliyet sınavı sürecinden sonra çok ara vermemek.

Haha kursa arabayla gıdıyodum ben (yanlıs oldugunu bılıyorum yuhalamayın) oyuzden ehlıyetı aldıgım ılk gun 4saatlık bı otoban yolculugu yaptım:KK36:
Türk olmanın kanıtı :D
Siz biliyormuşsunuz kullanmayı aslında kriter ehliyet değil de araba kullanmaya başladıktan ne kadar sonra diyeyim

Sizin kendinizi geliştirmenize , bol bol pratik yapmanıza bağlı.
Ehliyet alacağınız zaman sınavı geçebilmek için bol bol araba süreceksiniz, sınavı geçince de aynı şekilde devam ederseniz bir süre sonra rahatça trafiğe çıkarsınız . Mühim olan ehliyet sınavı sürecinden sonra çok ara vermemek.
Ama ehliyeti aldım oo hemen gideyim diyemem değil mi ?
Bu arada hiç bilmiyor değilim biraz kullanıyorum ama tabi hep sakin yerlerde denedim

Türk olmanın kanıtı :KK70:
Siz biliyormuşsunuz kullanmayı aslında kriter ehliyet değil de araba kullanmaya başladıktan ne kadar sonra diyeyim
Ha o 1.haftada kendı basıma kullanıyodum. Ilk ogrendıgım hafta ehlıyet almadan 1yıl onceydı 1yıl kacak olarak mahalle aralarında falan gezdım kursta oyle mahalle arası bıyerdeydı hatta bı kere polıs durdurdu benı allahım dedım sonum geldı meger sadece kemer kontroluymus ne yusuflamıstım be :KK53: ama sımdıkı aklım olsa asla ehlıyetı almadan kontaga basmam cahıllık ıste. Ama trafıge cıkmadanda kurstan ogrendıgınle zor kuzum sen yavas yavas ak trafıge

Ha o 1.haftada kendı basıma kullanıyodum. Ilk ogrendıgım hafta ehlıyet almadan 1yıl onceydı 1yıl kacak olarak mahalle aralarında falan gezdım kursta oyle mahalle arası bıyerdeydı hatta bı kere polıs durdurdu benı allahım dedım sonum geldı meger sadece kemer kontroluymus ne yusuflamıstım be :KK53: ama sımdıkı aklım olsa asla ehlıyetı almadan kontaga basmam cahıllık ıste. Ama trafıge cıkmadanda kurstan ogrendıgınle zor kuzum sen yavas yavas ak trafıge
Araba kullanabilmeyi acilen becerebilmem lazım :D
Ya aslında biraz paniğim sanki dünyanın en zor şeyi bu gibi hissediyorum geciktim ya ehliyet için kendime çok kızıyorum alırsam diyorum ki zor diyorlar inşallah ilkinde alırım ufak ufak markete falan gideyim azıcık gezineyim öğreneyim sonra da bir cesaret yavaş yavaş trafiğe çıkayım çünkü bir yere giderken birilerinin seni götürmesini beklemek hoş değil be sinir bozucu

Araba kullanabilmeyi acilen becerebilmem lazım :KK70:
Ya aslında biraz paniğim sanki dünyanın en zor şeyi bu gibi hissediyorum geciktim ya ehliyet için kendime çok kızıyorum alırsam diyorum ki zor diyorlar inşallah ilkinde alırım ufak ufak markete falan gideyim azıcık gezineyim öğreneyim sonra da bir cesaret yavaş yavaş trafiğe çıkayım çünkü bir yere giderken birilerinin seni götürmesini beklemek hoş değil be sinir bozucu
Ayy hemde ona mecbur oldugunu hıssetmek ıgrenc sınır bozucu. Hamıleyım dıye heryere esım tasıyo o boyle barız hatalar yapınca asagı ındıresım gelıyo onu. Sende kullanmaya basladıgında en ıyı kendın kullanıyosun sanacaksın:KK70:  ayy havalar 1500:KK53::deli:

Ben ortalama sekiz senedir ehliyetsiz araba kullandim,(ehliyetsiz dediysem acemi ehliyetim vardi yanimda normal surucu ehliyeti olan biri varsa kullaniyordum)derken trafik korkumu yenip normal ehliyeti gectigimiz temmuz ayinda aldim,ben ertesi gunu kimseye ihtiyacim olmadan kullanmaya basladim,dedigim gibi oncesinde zaten kullandigim icin hemen basladim...Sende eger araban varsa ehliyetini aldiktan bir kac saat sonra kullanmaya basla,kullandikca kendine guvenin gelicek,arabaya hakimiyetin articak,trafige alisicaksin stres ve korkun azalicak,yani bence ehliyetini alip oturma kendini yavas yavas arabaya alistir derim

ertesi gun ciktim
zira ehliyet almadan once 40 saat hocayla normal trafikte arac surmustum zaten. (yurt disinda yasiyorum)

benim girdiğim sınavda ehliyeti yeni alan taksici vardı. Süre değil ne kadar bildiğin- kullanabildiğin önemli.

2 ay oldu ehliyet alalı. Aslında 3 sene önce aldım ama üniversitem bitti. Şimdi memleketimde babam özel hoca tuttu 2 ay önce. 35 saat ders aldım.
1 aydır yalnızım
Dün trafikte arabayı istop ettirdim. Çalıştıramadım. Biri geldi sağolsun tanımıyorum ama o kullandı:KK48: dün rezil oldum
En kalabalık yerde döner kavşakta kalakaldım. Ağlayacaktım ama çok şükür geçti. Bence heyecan yapmadıktan sonra 1 ay sonra çıkabilirsiniz. Panikseniz eğer yada çok stresli iseniz 2-3 ay çıkmamanızı tavsiye ederim
Ben de şimdi acemiyim o yüzden en güzeli 2 ay çıkmamak. Yoksa benim gibi kalırsınız:halay:
Ama şuna sinir oluyorum. Yurtdışında hiç trafikte kalsan kimse laf etmez. Bizim çoğu insanımız sinirli. O yüzden de araba sürerken çok temkinli olmak lazım.

Ehliyeti aldıktan 9 sene sonra trafiğe ciktim :D :D 18 yaşında almıştım ve sonra arabam olmadi. Kendi arabamı alınca çıkabildim anca ve çıktığım ilk gün kaza yaptim:D sonra tekrar ders aldım bir kaç kez o gün bugündür surekli kullaniyorum. Pratiginizi oldurmeden direk çıkın trafige

AY kesinlikle aynı fikirdeyim

Bence ehliyeti aldıktan hemen sonra trafiğe çıkabilirsiniz. Zaten ehliyet almak o kadar kolay değil artık. Ehliyeti alabildiyseniz az çok kullanabiliyorsunuz demektir. İlk önce kısa mesafelere gidin, adım adım mesafeyi uzatın, cesaretiniz yerine gelsin.

eşimle bareber çarşıya falan inerken alıyorum.tabı mudahelelrı oluyor .tek başıma hiç çıkmadım ama.

Ben ehliyet aldıktan sonra uzun süre araç kullanmadım.
Kendi arabamı alınca aldığım gün trafiğe çıktım ve her şey gayet iyi giderken birden kaldırıma çıkıverdim. Kaldırımda yaya da olabilirdi diye korkup 1 ay kadar trafiğe kapalı alanda araç kullandım, dubalarla park etme, dar alanlardan geçme vs çalıştık eşimle. Yine de güvenmeyip bir kaç ders de özel ders aldım, ders öğretmeni zaten biliyorsun kullanmayı akan trafikte kullanmadıkça daha fazla ilerleyemezsin diyince çıktım trafiğe.

Merhaba arkadaşım. Zor da kime göre zor. Sana zor diyenler kullanıyorsa sen neden kullanamayasın. Dur sana kendimi anlatayım da yarın git al ehliyetini.
Ben fazlaca panik ve değişik kaygıları olan biriyim. Bindiğim hiçbir arabada kullanan kiş 70 80 i geçemezdi. Ne zaman herhangi birinin (baba amca dayı)arabasına binsem tansiyonum yükselir gerginlikten halim kalmazdı. Arabalar üstüme üstüme geliyordu. 5 saatlik şehirler arası yolculuğu benim saçmalıklarım yüzünden 60 70 ile 9 10 saatte geldiğimiz oldu. Birgün babam annem biryere gidiyoruz. Tansiyonum çıkmış hiç halim kalmamış sessiz sessiz duruyorum. Babam önden anneme diyor ki 80 de gidiyorum fark etmedi çaktırma. Uzatmayayım bu kadar vahim durumdaydım.
Tam da geçen sene bu zamanlar eşim dedi artık öğren araba kullanmayı. Mümkün değil şaka mı yapıyordun dedim. Yok dene zaten pazar alanına götüreğicem seni bomboş dedi. Zorla götürdü verdi anahtarı. Bir iki tur attım. Oradan hemen kursa götürüp yazdırdı beni. Ki maddi olarak uygun değiliz o zaman evdeyim çalışmıyorum.
Annemle bizim ev mahalle arası yakın. Her gün kendim gittim geldim anneme ,mahalle arası trafik olmayan marketlere gittim. Martta ehliyetimi aldım. İkisini de tek seferde verdim. Yaşımda öyle küçük değil 36 yaşındaydım. Nisanda işe baladım. O günden bu güne hala anahtar bende. unuttu eşim resmen araç kullanmayı. Ankara - konya , ısparta , afyon nerelere gittim teleşsız. Ve kendim kullanırken o telaşlarım hiç yok. Eğer ben yaptıysam herkes yapar. Ki beni bilen tanıyan herkes çok şaşırdı yok canım daha neler dediler. İyi bir söförüm ustayım herşeyi biliyorum asla demedim demiyorum ama şükür şimdilik sıkıntısız suruyorum. Ehliyetten sonra işe girdim çocukları ben bırakıyorum anneme oradan işe geçiyorum. Çok uzattım ama dışarı bak arabalar vızır vızır ve hiçbiri senden daha yetenekli daha başarılı değil.

Ben ehliyetimi aldıktan 5 sene sonra trafiğe çıktım. Arabamı ancak alabilmiştim çünkü :) Aldığımın ertesi günü trafiğe çıktım, ve kaldırıma çıkmak suretiyle kaza yaptım. Çok şükür kimsenin canına birşey olmadı, kendi arabama zarar vermiş oldum sadece. Sonra 1 hafta kadar direksiyon dersi aldım kendi arabamda. Akabinde çıktım trafiğe. Sanırım 8 senedir de İstanbul da aktif sürücüyüm. Makine kullanmak bir türlü hallolur, önemli olan trafik tecrübesi.

Back
X